به گزارش روابط عمومی ستاد مبارزه با موادمخدر ریاست جمهوری؛ ابوالحسن صفرپور در خصوص مهمترین برنامه کشوری برای پیشگیری از اعتیاد در سالجاری اظهار داشت: شیوعشناسی و تکمیل داشبورد آنلاین وضعیت اعتیاد مهمترین اقدامی است که در سالجاری در دستور کار قرار گرفته است چرا که در نخستین گام برای پیشگیری از اعتیاد نیاز به آن است که ما از شرایط و وضعیت موجود خود به درستی و به طور دقیق اطلاع داشته باشیم.
وی افزود: در این شیوعشناسی به متغیرهای جغرافیا، سن و جنسیت پرداخته میشود تا در گامهای بعدی با اجرای برنامههای آگاهیبخشی از افزایش شیوع مصرف مواد مخدر جلوگیری شود.
مسوول کارگروه علمی و عملیاتی کنترل و کاهش آسیب اعتیاد سازمان امور اجتماعی کشور تصریح کرد: از بهترین برنامههایی که در خصوص پیشگیری از اعتیاد در استانها اجرا میشود میتوان به طرح برنامه نظام مراقبت اجتماعی دانشآموزان (نماد) و افزایش تعداد خانههای یاریگران زندگی در مدارس، محلات و روستاها اشاره کرد.
صفرپور با تاکید بر اینکه با سه چالش جدی در حوزه اعتیاد به مواد مخدر در کشور مواجه هستیم، بیان داشت: این چالشها شامل کاهش سن اعتیاد، زنانه شدن آن و تغییر الگوی مصرف از مواد سنتی به صنعتی است.
وی ادامه داد: اگرچه آمار دقیقی از شیوع مصرف مواد مخدر در بین زنان کشور در دسترس نیست اما نشانهها و علائم موجود گویای آن است که مصرف مواد مخدر در کشور در بین برخی از زنان وجود دارد.
گفتنی است؛ طرح یاریگران زندگی در ۲۶۰ روستای این استان با هدف پیشگیری از آسیبهای اجتماعی و آگاهسازی مردم اجرا میشود.طرح یاریگران روستا یک طرح ملی است که با مشارکت مردم و دستگاههای اجرایی با رویکرد پیشگیری از آسیبهای اجتماعی، آگاهسازی مردم و صیانت از بنیان خانواده تعریف و در حال اجرا است.
۳۷ برنامه برای پیشگیری و مقابله با موادمخدر در کشور تدوین شد
مسوول کارگروه علمی و عملیاتی کنترل و کاهش آسیب اعتیاد سازمان امور اجتماعی کشور با اشاره به تدوین 37 برنامه در حوزه مبارزه با مواد مخدر برای سالجاری، افزود: از این تعداد 20 برنامه در حوزه پیشگیری و 17 برنامه دیگر در خصوص مبارزه، درمان و صیانت است.
لینک کوتاه : https://news.dchq.ir/3/?p=98985
- ارسال توسط : نرگس رشید
- منبع : خبرگزاری ایرنا
- 264 بازدید
- بدون دیدگاه