به گزارش روابط عمومی ستاد مبارزه با موادمخدر و به نقل از خبرگزاری فارس؛ پنجمین نشست هیات مدیره مجمع خیرین یاریگران زندگی، در مجتمع تجاری، اداری الماس کریمخان به میزبانی مهندس محمدعلی روحی فردپور، رییس هیات مدیره مجمع خیرین یاریگران زندگی و با همراهی جمعی از اعضای هیات امنا برگزار شد. در این نشست پروانه فعالیت مجمع خیرین یاریگران زندگی رونمایی شد و آییننامه فعالیت شعب استانی به تصویب اعضای هیات مدیره رسید. همچنین برنامههای سال جاری مجمع خیرین یاریگران زندگی تصویب و ابلاغ شد.در انتها هم تفاهمنامه همکاری بین مجمع خیرین یاریگران زندگی با ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور به امضای طرفین رسید.
در ابتدای این نشست، حسن حمزهزاده، مدیرعامل مجمع خیرین یاریگران زندگی با تبریک سال نو و عید سعید فطر و آرزوی قبولی طاعات و عبادات حاضران، گزارشی از اقدامات تشکل متبوع خود از بدو تشکیل ارایه کرد و گفت: استحضار دارید کارمان را بر اساس یک دغدغه اساسی در خصوص اشتغال و کارآفرینی برای رهایافتگان از دام اعتیاد از هشتم شهریور ماه سال ۱۴۰۱ با یک عزم ملی آغاز کردهایم. در طول یکسال و نیم گذشته، عمده تمرکزمان از یک طرف در حوزه اخذ پروانه فعالیت در گستره ملی از وزارت کشور متمرکز بوده و از طرف دیگر با راهاندازی شعبات استانی جای پای خود را در سراسر کشور محکم کردهایم و امروز در ۳۰ مرکز استان شعبه داریم.
وی افزود: دایر کردن شعبات استانی جز با یاری و همکاری ستاد مبارزه با مواد مخدر بهویژه قائم مقام آن آقای علیرضا کاظمی و همچنین آقای محمد جمالو، معاون محترم کاهش تقاضا و امور مشارکتهای مردمی و همکاری تنگاتنگ آقای فرزین رحیمنظری، مدیرکل مشارکتهای مردمی و همکارانشان میصور نبود.
علیرضا کاظمی، قائممقام ستاد مبارزه با مواد مخدر با تشکر از اعضای هیات مدیره و هیات امنا، اقدامات انجام شده در تشکیل و راهاندازی مجمع خیرین یاریگران زندگی و توسعه مجامع استانی را بسیار عالی ارزیابی کرد و گفت: تشکیل مجمع خیرین یاریگران زندگی در سراسر کشور آغاز یک کار بزرگ بود و ما در ادامه باید بر دستآوردهای تشکیل آن تمرکز کنیم. گام اول بسیار محکم برداشته شده است، گام بعدی بسیار مهم و بزرگتر است و موجبات جلب اعتماد عمومی را فراهم میسازد.
وی افزود: طی یک سال و نیم گذشته اتفاق بزرگی در سطح ملی رقم خورده است. همه میدانیم ایجاد هماهنگی، توجیه و تبیین افراد و گروهها و سازمانهای مختلف و ساختارسازی بسیار سخت و نیازمند تلاش مستمر و شبانهروزی است که شما انجام دادید. من مراتب تقدیر خود را هم از دستاندرکاران مجمع خیرین یاریگران زندگی و هم از همکارانم در مجموعه ستاد مبارزه با مواد مخدر اعلام میکنم.
کاظمی در ادامه اظهار کرد: این سیستمی که راهاندازی شده باید به شکل چابک پیش برود و مشمول گذشت زمان نشود. این امر مستلزم صرف زمان کافی برای عملیاتی کردن کارهاست. البته برای انجام کارهای عملیاتی در این حوزه نیازمند حضور موثر در رسانههای مختلف و استفاده از ظرفیتهای فضای مجازی و صدا و سیما هستیم.
علیرضا نبی، نایبرییس هیات مدیره مجمع خیرین یاریگران زندگی صحبتهایش را با تشکر از حاضران به واسطه فعالیت در حوزه اجتماعی شروع کرد و گفت: امروز آوازه فعالیت یاریگران زندگی در خارج از مرزهای کشور هم شنیده میشود و ما پیشنهاداتی داریم از افراد با توانمندیهای مختلف که علاقمند هستند در این حوزه فعالیت نمایند. از اینروست که من پیشنهاد میدهم مجمع خیرین یاریگران زندگی وارد حوزه بینالملل شود، چرا که از این طریق میتوانیم هم تجربیاتمان را انتقال دهیم و هم کسب تجربه نماییم.
نایبرییس هیات مدیره مجمع خیرین یاریگران زندگی، گام بعدی را راهاندازی تلویزیون اینترنتی دانست و گفت: ما اولین تلویزیونی اینترنتی خیرین را در کشور راهاندازی خواهیم کرد. این تلویزیون برنامه زنده خواهد داشت و تریبون اختصاصی خیرین و کارآفرینان خواهد شد.
نبی در پایان با تاکید بر مستندسازی تجربیات خیرین در مجمع گفت: باید بهطور جدی در حوزه تولیدات فرهنگی از جمله تولید و انتشار کتابهای زندگینامه فعال شویم، چرا که زبان داستان، رساترین و نافذترین رسانه است.
سخنران بعدی این مراسم محمد جمالو، معاون کاهش تقاضا و توسعه مشارکتهای مردمی ستاد مبارزه با مواد مخدر بود. او با اعلام اینکه دوستان در فرمایشاتشان، نگاه آیندهنگری به فعالیتهای مجمع داشتند گفت: من میخواهم یک نگاه گذشتهنگر به فعالیتهای مجمع داشته باشم و گزارشی از اقدامات انجام شده ارایه دهم.
وی افزود: تاکنون ۵۳۰ میلیارد تومان اعتبار در سراسر کشور جذب شده است که حدود ۳۰۰ میلیارد آن کمک نقدی و ۲۳۰ میلیارد آن زمین و ابنیه است. همچنین با راهاندازی شعبات استانی قریب به ۳۰۰۰ خیر در سراسر کشور شناسایی شدهاند و در قالب شعبات استانی مجمع در حال فعالیت هستند و ما باید برنامههایی برای همافزایی و ایجاد هماهنگی بین آنها داشته باشیم. جمالو با پیشنهاد راهاندازی گلریزان اشتغال برای افراد بهبودیافته به صحبتهایش پایان داد.
سپس حاضران در نشست پیشنهادات اجرایی خود را ارایه کردند.
احمد خاقانیپور، خزانه دار مجمع خیرین یاریگران زندگی گفت: پس از اخذ پروانه فعالیت حسابی به شماره ۹۰۷۰۲۷۷۳۵۲ نزد بانک ملت افتتاح شده است و خیرین و نیکوکاران میتوانند کمکهای مالی خود را به مجمع به این حساب واریز نمایند. این حساب میتواند تا ثبت شعبات استانی، مورد استفاده استانها هم قرار گیرد
حبیبالله نیکنام، عضو هیات مدیره مجمع خیرین یاریگران زندگی گفت: کارهای بزرگی در حوزه زیرساخت انجام شده است، اما ما باید بدانیم که قرار است در حوزه اعتیاد چه کارهایی را انجام دهیم. نیکنام پیشنهاد کرد دفتری در بیرون از مجموعه ستاد برای فعالیت مجمع فعال شود.
حسن حسینقلی، عضو هیات امنای مجمع خیرین یاریگران زندگی پیشنهاد کرد مرکز تحقیقات آسیبهای اجتماعی و بررسی ریشههای اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و قضایی راهاندازی شود.
محمدحسین پاکروان، عضو هیات امنای مجمع خیرین یاریگران زندگی آمادگی خود را برای انتقال تجربیاتش در جهت راهاندازی شعبات بینالمللی مجمع خیرین یاریگران زندگی اعلام کرد.همایون نوروزیان، اکبر رجبی و ایرج شاکری از اعضای هیات امنای مجمع خیرین یاریگران زندگی به بیان تجربیاتشان در موسسههای متبوع خود پرداختند.
نسیم نجفی عضو هیات امنای مجمع خیرین یاریگران زندگی آمادگی خود را برای فعالیت در بخش رسانه اعلام کرد.کمال تنها، عضو هیات امنای مجمع خیرین یاریگران زندگی اظهار کرد می توانند در حوزه اشتغال و سرمایهگذاری و مسئولیتهای اجتماعی فعالیت نماید.
در پایان این نشست از پروانه فعالیت مجمع خیرین یاریگران زندگی رونمایی شد و آییننامه فعالیت شعب استانی به تصویب اعضای هیات مدیره رسید. همچنین برنامههای سال جاری مجمع خیرین یاریگران زندگی تصویب و ابلاغ شد. در انتها هم تفاهمنامه همکاری بین مجمع خیرین یاریگران زندگی با ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور امضاء به امضای طرفین رسید.
بر اساس این تفاهمنامه طرفین تلاش میکنند در یک همکاری تنگاتنگ در راستای توانمندسازی و ارتقای کیفیت همه ابعاد زندگی بهبودیافتگان از بیماری اعتیاد و ایجاد بسترهای لازم برای بازاجتماعی کردن آنان از طریق ایجاد و تقویت زیرساختهای اشتغال پایدار و ترویج فرهنگ یاریگری و همدلی و ایجاد سبک زندگی سالم با یکدیگر همکاری کنند.
و اما اهم برنامههای سال جاری (۱۴۰۳) مجمع خیرین یاریگران زندگی:
۱ شناسایی ظرفیتهای خیرین و کارآفرینان و ایجاد هماهنگی و همافزایی بین آنها و تشکیل بانک اطلاعات خیرین و شبکه ملی خیرین و کارآفرینان؛
۲ همسوسازی برنامهها و اقدامات خیرین و کارآفرینان در راستای نیازهای اولویتدار احصا شده در استانها؛
۳ ارتقاء مشارکت اجتماعی و ترویج گفتمان یاریگران زندگی؛
۴ راهاندازی پایگاه اطلاعرسانی مجمع خیرین یاریگران زندگی در سطح ملی و استانی؛
۵ مستندسازی، ثبت تجارب (اعم از موفق و ناموفق) و آسیبشناسی مستمر از فرآیندهای در دست اجرا در سطح ملی و استانی و پوشش رسانهای اقدامات شاخص خیرین به منظور تکریم، ترغیب و ترویج امور خداپسندانه در حوزه مبارزه با مواد مخدر؛
۶ تدوین و ابلاغ آییننامه فعالیتهای مجامع استانی یاریگران زندگی؛
۷ تثبیت فعالیت شعبات استانی با اخذ مجوزهای قانونی از استانداریها؛
۸ استفاده از ظرفیت خیرین بینالمللی؛
۹ برگزاری ۴ نشست فصلی در استانهای مختلف؛
۱۰ برنامهریزی و انجام تمهیدات لازم برای برگزاری مراسم سالروز جهانی مبارزه با مواد مخدر؛
۱۱ حضور موثر در رسانههای مختلف و استفاده از ظرفیتهای صدا و سیما برای ترویج و تبلیغ فرهنگ یاریگری، همدلی و پذیرش اجتماعی و سبک زندگی سالم و اعلام عمومی شماره حساب مجمع برای به میدان آوردن و جدب مشارکتهای مردمی؛
۱۲ راهاندازی تلویزیون اینترنتی یاریگران زندگی؛
۱۳ برنامهریزی و اجرای مراسمات گلریزان در سطح ملی و استانی برای اشتغال بهبودیافتگان از اعتیاد و همچنین جذب کمکهای خیرین در راستای اهداف مجمع؛
۱۴ راهاندازی مرکز تحقیقات آسیبهای اجتماعی و بررسی ریشههای اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و قضایی اعتیاد.