• امروز : یکشنبه - ۳۱ فروردین - ۱۴۰۴
  • برابر با : 22 - شوال - 1446
  • برابر با : Sunday - 20 April - 2025
کل پست ها: 73431اخبار امروز : 0
11
دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر در بازدید از نمایشگاه رسانه های ایران:

رسانه‌ها باید تباهی ناشی از اعتیاد را به تصویر بکشند

  • کد خبر : 96859
  • ۰۳ اسفند ۱۴۰۲ - ۱۰:۴۸
رسانه‌ها باید تباهی ناشی از اعتیاد را به تصویر بکشند
دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر مهمترین راه در مبارزه با اعتیاد را پیشگیری دانست و تاکید کرد: امروز رسانه‌ها در این موضوع نقش محوری دارند و لازم است تباهی ناشی از اعتیاد را برای نوجوانان و جوانان به تصویر بکشند.

به گزارش روابط عمومی ستاد مبارزه با موادمخدر؛ دکتر اسکندر مؤمنی در بازدید از غرفه‌ خبرگزاری ایرنا در بیست و چهارمین نمایشگاه رسانه‌های ایران اظهار داشت: امروز با توجه به گستردگی ابزار تبلیغات و تنوع در مواد مخدر، نوجوانان بیش از هر قشر دیگری در معرض خطر هستند.

وی، نقش رسانه را در پیشگیری از اعتیاد بیش از هر زمان دیگر حیاتی عنوان کرد و افزود: اطلاع‌رسانی ضرورت انکارناپذیر است و باید خانواده‌ها، نوجوانان و جوانان را نسبت به پایان راه اعتیاد هوشیار و مطلع کرد.

دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر، تباهی و نابودی را تنها دستاورد و نتیجه اعتیاد دانست و افزود: این تباهی باید به شکل دست نخورده و واقعی به خانواده‌ها نمایش داده شود که این مهم فقط از طریق رسانه امکان‌پذیر است.

مؤمنی گفت: در حوزه نگهداری و درمان معتادان متجاهر (مراکز ماده ۱۶) و غیرمتجاهر (مراکز ماده ۱۵)، دستگاه‌هایی مانند شهرداری، سازمان محیط زیست و وزارت بهداشت مسئولیت و متولی هستند و ستاد تنها نقش ناظر عالی و تصمیم گیرنده را دارد. درباره تغییر مدیریت این مراکز نیز باید گفت که ستاد وظایف خود را برابر قانون انجام داده و خواهد داد.

وی تأکید کرد: هرگونه تغییر در نحوه اداره مراکز ترک اعتیاد نیازمند سیاست‌گذاری در کمیته مربوطه در ستاد است و این کمیته با همکاری و همفکری دیگر شرکای خود قوانین و قواعد را اصلاح و بررسی می‌کند که تا به امروز هنوز تغییر در نگهداری مراکز ماده ۱۵ انجام نشده و فقط موضوع نظارت، سختگیرانه‌تر شده است.

دبیرکل ستاد در پاسخ به اعلام آمادگی نیروی انتظامی برای مدیریت مراکز ترک اعتیاد و جمع‌آوری معتادان، افزود: نیروی انتظامی مانند برخی دیگر از نهادها مانند بسیج از شرکای ستاد مبارزه با مواد مخدر محسوب می‌شود که در حوزه پیشگیری و مقابله اقدامات مناسبی را رقم زده است اما در حوزه نگهداری نیز نیروی انتظامی خارج از مسئولیت ذاتی و تکلیف خود وارد میدان شده تا در این مسیر کمک کند. اراده قوی در مجموعه انتظامی برای مقابله و پیشگیری و درمان معتادان وجود دارد که در کنار اقدامات مقابله‌ای در حوزه قاچاق مواد مخدر نیز می‌تواند نتیجه‌های عمیق و مثبتی را به همراه داشته باشد.

توقف رشد مصرف موادمخدر در کشور

دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر همچنین در بازدید از غرفه خبرگزاری ایسنا با اشاره به اینکه رویکرد اصلی این ستاد پیشگیری است، گفت: خوشبختانه رشد مصرف مواد مخدر و اعتیاد در کشور متوقف شده که این دستاورد خوب حاصل تلاش همه دستگاه‌های فرهنگی، رسانه‌ها و مطبوعات است.

وی با اشاره به اجرای طرح یاریگران زندگی در راستای پیشگیری از مصرف موادمخدر اظهار کرد: تمرکز اصلی طرح یاریگران زندگی بر پیشگیری با اولویت دانش آموزان، جوانان و نوجوانان است.

دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر تأکید کرد: طرح یاریگران زندگی یعنی همه یاریگر هم باشند و آن‌هایی که دچار اعتیاد شدند نجات یابند و آن‌هایی که در معرض خطر هستند به این سمت نروند.

مؤمنی در پایان با اشاره به اینکه سوداگران مرگ و دشمنان تلاش می‌کنند مواد مخدر را بی‌ضرر نشان داده و در بسته‌بندی‌های شکیل و زیبا ارائه و توزیع کنند، گفت: از همین رو ما نیز باید تلاش خود را مضاعف کنیم. این‌ها فریبی بیش نیست و انتهای اعتیاد جز بدبختی و تباهی چیزی نیست. بدون تردید اگر خانواده‌ها واقف شوند، تلاش بیشتری می‌کنند و جوانان و نوجوانان نیز، بدون تردید به این سمت نمی‌روند.

جمهوری اسلامی ایران در سطح جهانی با مواد مخدر مبارزه می کند

اسکندر مؤمنی همچنین در بازدید از غرفه پایگاه خبری حیات گفت: کشور ما بر اساس تعلیماتی که به ما آموخته است؛ قاطعانه و صادقانه با ورود و ترانزیت مواد مخدر برخورد می‌کند.

وی با اشاره به مبارزه جهانی ایران با مواد مخدر عنوان کرد: برای جمهوری اسلامی ایران تفاوتی ندارد که مواد مخدر جوان ایرانی را آلوده کند یا جوان خارجی را، زیرا که معتقدیم امنیت در سطح جهان باید یکپارچه باشد.

دبیرکل ستاد با بیان اینکه بالاترین کشفیات مواد مخدر مربوط به ایران است، بیان داشت: تاکنون حدود ۴ هزار نفر در مسیر مبارزه مواد مخدر شهید و ۱۲ هزار نفر جانباز شده‌اند.

نشانه هایی از کاهش تولید مواد مخدر در افغانستان دیده نشده است

مؤمنی همچنین در بازدید از غرفه نورنیوز در خصوص ادعای طالبان مبنی بر کاهش ۸۰ درصدی تولید مواد مخدر گفت: ایران از هر اقدامی که منجر به کاهش یا تولید مواد مخدر شود استقبال می‌کند و هر کمکی لازم باشد انجام می‌دهد اما تاکنون هیچ نشانه‌ای از کاهش در زمینه تولید مواد مخدر دیده نشده است. به هر حال عدد ۸۰ درصد رقم بالایی است اما نه در کشفیات و نه در ورود مواد مخدر به کشور تغییری ایجاد نشده است.

وی ادامه داد: در ملاقات با مسئولین طالبان این موضوع مطرح شد اما ما اعلام کردیم که هنوز شاهد کاهش قاچاق مواد مخدر نیستیم.

دبیرکل ستاد گفت: طالبان مدعی است که ورود فعلی مربوط به موجودی انبار قاچاقچیان است اما طبیعتاً اگر طالبان توانسته از ۸۰ درصد کشت خشخاش جلوگیری کند باید توانایی کشف و انهدام انبارها را هم داشته باشد.

لینک کوتاه : https://news.dchq.ir/3/?p=96859

برچسب ها