اردبیل- اکبر منتظر با حضور در آموزش و پرورش استان به همراه مدیرکل آموزش و پرورش و معاونین در جمع تخصصی مدیران و معاونین هنرستانهای فنی و حرفهای و کار و دانش نواحی شهرستان اردبیل افزود: دانشآموزان سرمایه انسانی آینده کشور هستند، به این دلیل، مصونیت بخشی و حفظ سلامت روانی و جسمی آنها باید در اولویت برنامهها باشد.
وی با اشاره به اهمیت اقدامات پیشگیری از آسیبهای اجتماعی، اعتیاد و رفتارهای پرخطر در سه راهبرد آموزشی، مراقبتی و تربیتی تصریح کرد: در فعالیتهای آموزشی پیشگیرانه، هدف توانمندسازی “خانواده، مدرسه و جامعه” است که در برنامه مراقبتی پیشگیرانه، مداخلات روانی اجتماعی شامل مشاوره، مدیریت مورد و حمایت اجتماعی برای دانشآموزان در معرض خطر را شامل میشود.
دبیر شورا ادامه داد: بر این اساس طرح ایجاد و پایداری کانونهای یاریگران زندگی، الگویی برای خود مراقبتی دانش آموزان در مقابل آسیبهای اجتماعی و تبدیل مدرسه به فضایی مناسب و با نشاط برای یادگیری، تمرین و فراگیری مهارتهای زندگی است.
منتظر تصریح کرد: در طرح یاریگران زندگی بر اجتماعی شدن و ارتقای مهارتهایی نظیر مهارت حل مسئله، نه گفتن به تعارف مواد مخدر، جراتورزی، برقراری ارتباط، گسترش نهضت فرهنگ پیشگیری از اعتیاد و رفتارهای پرخطر، شناسایی قابلیتهای آموزش و پرورش، معرفی الگوهای مختلف پیشگیری از آسیبهای اجتماعی و سبک زندگی تأکید میشود.
منتظر بیان داشت: افزایش توانمندی دانشآموزان و آگاهی بخشی به آنان در برابر آسیبها اجتماعی از جمله اعتیاد در طرح یاریگران زندگی پیش بینی شده و در قالب آن آموزش و پرورش با اجرای برنامههای آموزشی، تربیتی، ترویجی و مراقبتی، ذهن کنجکاو دانش آموزان را در برابر مخاطراتی همچون اعتیاد هوشیار میکند.
وی افزود: مهمترین هدف کانونهای یاریگران زندگی استفاده بهینه از ظرفیت خود دانشآموزان است که برای حل مشکلات موجود از جمله اعتیاد بهصورت پیوسته گامهای مختلفی در حوزه پیشگیری از اعتیاد برداشته شود.
دبیر شورا بیان داشت: رفتارهای پرخطر در همه جای دنیا آسیبهای روانی اجتماعی ایجاد میکنند و برای مقابله با این رفتارها، خود مراقبتی یک نسخه پیشگیرانه است که با توجه به شبیخون فرهنگی و تغییرات اجتماعی و مافیای مواد مخدر، آموزش و پرورش مداخلات مهارتآموزی و توانمندسازی روانی اجتماعی و ارائه بستههای ارتقای خدمات مشاورهای و همچنین طرح صدای مشاور را در برنامه کار خود با قوای بیشتر داشته باشد.
منتظر؛ خود مراقبتی را رفتاری داوطلبانه و مهارتی اکتسابی و آموختنی دانست که هر فردی با دانش و توان خویش برای سلامت جسم و روان خود تلاش میکند.