آذربایجان شرقی- امیر رنجبر با حضور در مرکز آموزش و پژوهش منطقه یک سازمان زندانهای کشور بر ضرورت اجرای طرحهای توانمندسازی تأکید کرد و گفت: اعتیاد دارای اثرهای روانی و اجتماعی فراوانی است که در فرایند درک و فکر کردن فرد تأثیر بسیار مهمی دارد.
وی با بیان اینکه معتاد از نظر روحی تعادل لازم برای زندگی اجتماعی را نداشته و دست به رفتارهای جرمزا و آسیبزا در جامعه میزند و از این سبب از اجتماع طرد میشود، بر ضرورت اجرای برنامههای پیشگیری تأکید کرد.
دبیر شورا با بیان اینکه ۶۵ درصد زندانیان بهصورت غیرمستقیم به دلیل جرایم موادمخدر میشوند، بر توانمندسازی و بازسازی شخصیتی این افراد تأکید کرد و افزود: هدف ما از زندانی کردن مجرمین کاهش خطرات احتمالی آنها در سطح جامعه و آموزش رفتارهای صحیح است.
رنجبر با بیان اینکه زمانی موفق به کاهش ورودیهای زندانها خواهیم شد که محیط و محلههای زندگانی این عزیزان اصلاح شود، گفت: در دسترس بودن مواد مخدر در محلات آسیبپذیر یک عامل مهم تسهیلگر در تکرار رفتارهای مجرمانه است؛ لذا دبیرخانه این شورا با تدوین نقشه خطرپذیری محلات شهری و روستایی آسیبپذیر در سطح شهرستانها ضمن احصاء امکانات و بهرهگیری از آنها سعی در توزیع عادلانه امکانات فرهنگی و ورزشی با اجرای طرحهای صیانتی و حمایتی دارد.