• امروز : جمعه - ۲۹ فروردین - ۱۴۰۴
  • برابر با : 20 - شوال - 1446
  • برابر با : Friday - 18 April - 2025
کل پست ها: 73412اخبار امروز : 0
17

خودمراقبتی مهم‌ترین اصل برای پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی است

  • کد خبر : 95055
  • ۰۸ آذر ۱۴۰۲ - ۱۷:۳۵
خودمراقبتی مهم‌ترین اصل برای پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی است
سرپرست دبیرخانه شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان فارس گفت: خودمراقبتی مهم‌ترین اصل برای پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی همانند اعتیاد به مواد مخدر است که در دو کانون خانه و مدرسه باید اهمیت ویژه‌ای به آن داده شود.

فارس- ارسطو ترکمان منش در مراسم افتتاحیه کانون یاریگران زندگی و نمایشگاه پیشگیری از اعتیاد و آسیب‌های اجتماعی که در دبیرستان علاءالدین شهید بهشتی شیراز برگزار شد، اظهار داشت: اعتیاد به مواد مخدر و روان‌گردان‌ها اتفاق جان‌سوزی است که در برخی مواقع فرد از روی بی‌اطلاعی و نداشتن مهارت‌های زندگی و نه گفتن و برخی مواقع از روی فقدان تاب‌آوری در برابر مشکلات به آن رو می‌آورد که لطمات جبران‌ناپذیری برای فرد، خانواده و اجتماع به همراه دارد.
وی با بیان اینکه اجرای صحیح طرح یاریگران زندگی، آموزش ، اطلاع‌رسانی و کمک به دیگران گره‌گشای آسیب‌های اجتماعی از جمله اعتیاد است، افزود: طرح «یاریگران زندگی» برنامه‌ای بسیار مهم در حوزه کاهش آسیب‌های اجتماعی است که اجرای دقیق این طرح می‌تواند اثرات خوبی در بلندمدت به همراه داشته باشد.
سرپرست شورا طرح یاریگران زندگی را به‌عنوان رسالتی فرهنگی برای ارتقای سلامت روانی اجتماعی و مبارزه با اعتیاد و کاهش آسیب‌های اجتماعی دانست و گفت: خودمراقبتی مهم‌ترین اصل برای پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی همانند اعتیاد به مواد مخدر و روان‌گردان‌ها است که در دو کانون خانه و مدرسه باید اهمیت ویژه‌ای به آن داده شود.
ترکمان منش بر اجرای دقیق طرح یاریگران زندگی تأکید کرد و بیان داشت: آگاه‌سازی و اطلاع‌رسانی مستمر و هدفمند به‌منظور پرهیز و انزجار از مواد مخدر، ترویج الگوها و رفتارهای سالم در جامعه به‌ویژه در بین دانش‌آموزان از دیگر اهداف این طرح باید به‌درستی اجرا شود.
این مقام مسئول در فارس در ادامه با اشاره به اینکه در جامعه خطرات بسیاری از جمله اعتیاد به مواد مخدر و روان‌گردان‌ها وجود دارد که نیازمند توجه خانواده و مدرسه است، عنوان کرد: علت آسیب‌های اجتماعی دانش‌آموزان به جامعه، گروه‌های همسالان و خانواده‌ها بر می‌گردد؛ بنابراین آموزش‌وپرورش باید بیش‌ازپیش برای آموزش خانواده‌ها و آگاهی دادن به والدین و جلب مشارکت آنان در برنامه‌های فرهنگی و پیشگیری از اعتیاد تلاش کند.
وی در ادامه از مسئولین و دست‌اندرکاران کانون یاریگران زندگی قدردانی نمود و بیان داشت: قطعاً آموزش‌وپرورش فارس با ظرفیت بالا و توانمندی مدیران، معلمان و مربیان آموزشی می‌تواند کارنامه خوبی برای کاهش و کنترل آسیب‌های اجتماعی در کارنامه خود به ثبت برساند.
سرپرست شورا در پایان این مراسم گفت: دستیابی به نتیجه مطلوب در پیشگیری از اعتیاد و آسیب‌های اجتماعی نیازمند همکاری، کمک و هم‌افزایی والدین و سایر نهادهای ذی‌ربط با آموزش‌وپرورش است.
گفتنی است؛ برنامه‌های طرح «یاریگران زندگی» شامل آموزش مهارت‌های زندگی، نه گفتن، تصمیم‌گیری، توانمندسازی، کمک به دیگران برای حفظ سلامتی و… در قالب گفتگوی کارشناس، فیلم کوتاه، عکس و پیام برای کادر مدارس، معلمان، مشاوران، دانش‌آموزان و والدین توسط ستاد مبارزه با مواد مخدر طراحی و از سال ۱۳۹۸ به وزارت آموزش و پرورش ابلاغ شده است که می بایست هر ساله در سطح تمامی مدارس اجرا شود.

لینک کوتاه : https://news.dchq.ir/3/?p=95055
  • ارسال توسط :
  • منبع : شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان فارس
  • 295 بازدید
  • بدون دیدگاه