• امروز : شنبه - ۱۶ فروردین - ۱۴۰۴
  • برابر با : 7 - شوال - 1446
  • برابر با : Saturday - 5 April - 2025
کل پست ها: 73302اخبار امروز : 2
18
دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر:

آمادگی مردم سیستان و بلوچستان برای مشارکت پذيرى بالا است

  • کد خبر : 94931
  • ۰۵ آذر ۱۴۰۲ - ۱۶:۵۶
آمادگی مردم سیستان و بلوچستان برای مشارکت پذيرى بالا است
دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر در ديدارِ نماینده ولی فقیه در استان سیستان و بلوچستان و امام جمعه زاهدان گزارشى از رويكرد اين ستاد در امر پيشگيرى ارائه كرد.

به گزارش روابط عمومی ستاد مبارزه با موادمخدر؛ دکتر اسکندر مؤمنی در سفر یک روزه خود به استان سیستان و بلوچستان، با نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه زاهدان دیدار کرد و گفت: در ستاد مبارزه با مواد مخدر چهار حوزه مقابله با قاچاق مواد مخدر، درمان معتادان، پیشگیری از اعتیاد و توانمندسازی پیگیری می‌شود و رویکرد اصلی و مورد توجه ستاد نیز، حوزه پیشگیری است که همه نهادهای فرهنگ‌ساز از جمله آموزش و پرورش می‌بایست در این زمینه همکاری کنند.

وی افزود: در دنیا، ۳۵۰ میلیون مصرف کننده موادمخدر وجود دارد و سالانه ۵۰۰ هزار نفر بر اثر مصرف موادمخدر جان خود را از دست می‌دهند. همچنین براساس آمار دفتر مقابله با موادمخدر و جرم سازمان ملل متحد، مصرف موادمخدر در دنیا ۲۳ درصد افزایش داشته است.

دبیرکل ستاد با بیان اینکه ایران رتبه اول کشفیات جهان را دارد، گفت: ۹۲ درصد کشفیات تریاک، ۵۹ درصد کشفیات مورفین و ۲۷ درصد کشفیات هروئین جهان توسط ایران کشف می‌شود و بسیاری از این کشفیات در بحث ترانزیت است.

وی در ادامه؛ مواد مخدر را جزو چهار تجارت سیاه پرسود جهان خواند و گفت: قاچاقچیان بین‌المللی از این بازار نمی‌گذرند و ما گریزی جز مقابله و توجه به حوزه پیشگیری و ایجاد بازدارندگی و صیانت درونی در افراد جامعه نداریم تا گرفتار اعتیاد نشوند، لذا باید از همه ظرفیت‌ها از جمله آموزش و پرورش و رسانه‌ها استفاده و یک حساسیت عمومی ایجاد کنیم و همه اقشار با هر مسئولیتی که دارند به موضوع پیشگیری از اعتیاد توجه کنند؛ چرا که اعتیاد هم آسیب و هم منشأ آسیب‌های زیاد دیگری از جمله طلاق، سرقت، جرائم خشن و… است.

مؤمنی گفت: طبق پژوهش‌ها، ۵۵ درصد والدین بعد از ۳ سال متوجه اعتیاد فرزندانشان می‌شوند، همچنین ۳۳ درصد افراد مبتلا به اعتیاد، به دلیل نداشتن «آگاهی نسبت اعتیاد آور بودن ماده مخدر» و دلایلی همچون «نداشتن اعتماد به نفس» و «نگفتن نه به همسالان خود برای مصرف موادمخدر»، گرفتار اعتیاد شده‌اند که این نشان می‌دهد اقدامات پیشگیرانه و آگاهی بخشانه بسیار مهم است.

وی با اشاره به طرح یاریگران زندگی گفت: هدف از اجرای این طرح، پیشگیری از اعتیاد در جامعه است که چند سالی است در کشور در حال اجراست.همه اقشار با هر مسئولیتی که دارند باید به موضوع پیشگیری از اعتیاد توجه کنند. براساس آمارها نیز، اعلام آمادگی و مشارکت مردم اين استان برای کمک به پیشگیری از اعتیاد و درمان معتادان، بالا است.

دبیرکل ستاد با اشاره به ظرفیت خیرین در عرصه پيشگيرى و توانمندسازى بیان کرد: خوشبختانه حضور خیرین به این حوزه که موضوع انسانی است بيش از انتظار بوده است.

همچنین آیت‌الله مصطفی محامی نماینده ولی فقیه در استان بیان داشت: در اين عرصه امر پيشگيرى مقدم است. بايستى در زمينه اطلاع رسانى از همه ظرفيت ها و تربيون ها استفاده كنيد.
وى ادامه داد:برپايى نمايشگاه مستمر ياريگران زندگى در سراسر كشور مناسب است. هرقدر در اين حوزه سرمايه گذارى كنيم از هزينه هاى بعد جلوگيرى كرده ايم.
آیت‌الله مصطفی محامی درباره مشاركت مردم در عرصه مبارزه با اعتياد گفت:هر جايى كه مردم پاى كار امدند موفق بوده ايم كه گزارش شما در زمينه مشاركت مردم و خيران شروع خوبى است.

لینک کوتاه : https://news.dchq.ir/3/?p=94931
  • ارسال توسط :
  • منبع : روابط عمومی ستاد مبارزه با موادمخدر
  • 455 بازدید
  • بدون دیدگاه