علی لهراسبی با بیان اینکه مردم متاسفانه اطلاع کافی از عوارض مخدر و محرک های صنعتی ندارند و این یک زنگ خطر و هشداري جدي به شمار میرود، گفت: بايد کارگروهی ویژه جهت اطلاع رسانی گسترده به مردم با هدف پيشگيري از اعتياد تشکیل شود.
این خواننده محبوب کشور در گفت و گو با روابط عمومی ستاد مبارزه با مواد مخدر اظهار داشت: طبق گفته کارشناسان و محققان، مخدرهای صنعتی متاسفانه به دلیل ناخالصی و غیراستاندارد بودن، گاهی با قیمت های بسیار ارزان در اختیار افراد قرار می گیرد و علاوه بر عوارض جانبی باعث مشکلات جدی از لحاظ جسمی و روانی در فرد و بعضا مرگ و مير می شود .
وی افزود: قصد تجربه یکبار لذت، افزایش هیجان و شادی، لاغری و زیبایی از عوامل فریبندهای است که امروزه جوانان را ناخودآگاه معتاد میسازد.
لهراسبی ادامه داد: در موضوع اعتیاد فقط بحث مبارزه مطرح نیست ابتدا باید بسترهای شکل گیری و گرایش افراد به مواد مخدر را نابود ساخت و آگاهی و دانش خانواده و افراد جامعه را ارتقاء داد تا بتوان در امر مبارزه موفق عمل کرد.
به گفته وی متاسفانه امروزه بسترهای گرایش به اعتیاد برای نوجوانان و جوانان کم نیست؛ لذا باید به صورت جدی چارهای اندیشید و جایگزینهای مناسبی برای شادیهای کاذب و پرکردن اوقات فراغت گذاشت.
این خواننده محبوب با تاکید بر اینکه مسئولین کشور برای شادی جوانان باید چاره ای بیندیشند، گفت: متاسفانه بسیاری از افراد جامعه به دلیل نبود شادی سالم به دنبال شادی های کاذب رفتهاند و خود و خانواده هایشان را گرفتار معضل اعتیاد میسازند.
وی بیان داشت: مردم کشور ما یکی از بی نظیرترین مردم جهان هستند. باید امکانات را به صورتی مهیا کرد که زمینه تفریح و شادی سالم افراد بیشتر شود. ضروری است که باید فضاها را بازتر کرد و از محدودیت های دست و پاگیر جهت شادی سالم جوانان کاست. لهراسبی افزود: این واقعیت بسیار تلخ است که متاسفانه با احتساب يك و نيم ميليون معتاد حدود شش میلیون نفر به صورت مستقیم و غیر مستقیم درگیر مساله مواد مواد مخدر و اعتیاد هستند که کشور را با چالش های زیادی مواجه می سازد.
وی ضمن توصیه به همه جوانان و نوجوان از آنان خواست که هرگز به سمت مواد مخدر نروند و حتی برای یکبار و به قصد لذت مواد مخدر را تجربه نکنند.
این خواننده محبوب ضمن اشاره به این جمله شکسپیر که “هر کسی که خوشحال است و زندگی خود را سپری می کند به دلیل تصمیم درستی است که گرفته است”، گفت: پشت هر اقدامی تصمیمی وجود دارد باید جوانان آگاه باشند و با تصمیمهای غلط مسیر زندگی خود را به بیراهه نکشانند. از جوانان کشور درخواست دارم که انتخابهای خود را با تعمق و تفکر انجام دهند.
لهراسبی با اشاره به اینکه گاهی اتفاقات و تصمیمات لحظه ای تا مدت های زیادی زندگی آدمی را به نابودی می کشد، اظهار داشت: بسیاری از معتادان را دیده و حتی با آنها صحبت کرده ام. اکثر آنها از تصمیم خود راضی نبودند و از راهی که انتخاب کردهاند پشیمانند. البته بسیاری از آنها به دلیل عدم آگاهی کافی معتاد شده و گرفتار بلیه شوم اعتیاد شدهاند.
وی تاکید کرد: مهمترین و بزرگترین اقدام که میتوان برای مبارزه با مواد مخدر و اعتیاد انجام داد، پیشگیری است و بزرگترین سازمانی که میتواند جهت محقق شدن این موضوع وارد عمل شود، صدا و سیما و پس از آن فضای مجازی است.
این خواننده محبوب با بیان اینکه موضوع مواد مخدر در همه دنیا دغدغه و چالش پیش روی دولتمردان است و تنها مختص کشور ما نیست، گفت: باید در امر پیشگیری از اعتیاد فرهنگسازی شود و موضوع اجتماعی کردن مبارزه با مواد مخدر در مردم نهادینه شود.
لهراسبی ضمن پشنهاد تشکیل ستادی با مجموعه ای از کارشناسان که در کوتاهترین زمان بیشترین اطلاعرسانی را در امر پیشگیری از اعتیاد به ویژه در جوانان و نوجوانان انجام دهند، افزود: باید در این رابطه هزینه شود. اینکه مردم اطلاع از عوارض مخدر و محرکهای صنعتی ندارند یک زنگ خطر و هشدار است.
وی با بیان اینکه اگر كارگروهي ویژه جهت پیشگیری از اعتیاد به مواد مخدر تشکیل شود، همه هنرمندان نیز حاضر به همکاری در این رابطه خواهند بود، گفت: کارهای متفرقه از جانب هنرمندان همچون اجرای کنسرت یا بازی در نمایشی خاص این موضوع انجام گرفته ولی به دلیل اینکه برنامه مدون و جامعی وجود نداشته، تاثیرگذاری اندکی در جامعه به همراه داشته است.
این خواننده محبوب اظهار داشت: برای نتیجه بخش بودن همکاری هنرمندان در جهت پیشگیری از اعتیاد و اجتماعی کردن مبارزه با مواد مخدر نیاز است؛ برنامه ریزی های هدفمند، علمی و منطقی انجام گیرد یا کمپینی در این حوزه با وجود هنرمندان تشکیل و تمامی اقداماتی که لازم است انجام شود، تعریف و مورد بررسی قرار گیرد.
لهراسبی در پایان ابراز امیدواری کرد؛ با رویکرد اجتماعی کردن مبارزه با مواد مخدر شاهد کاهش اعتیاد در جامعه باشیم.
منبع خبر: روابط عمومی ستاد مبارزه با مواد مخدر۹۳٫۵٫۱