• امروز : شنبه - ۱۶ فروردین - ۱۴۰۴
  • برابر با : 7 - شوال - 1446
  • برابر با : Saturday - 5 April - 2025
کل پست ها: 73305اخبار امروز : 5
5

معتادین کارتن خواب فضای شهر را به مخاطره می‌کشانند

  • کد خبر : 9473
  • ۳۱ تیر ۱۳۹۳ - ۷:۳۵

جانشین دبیر شورای هماهنگی با مواد مخدر استان خراسان رضوی با بيان اينكه معتادین کارتن خواب فضای شهر را به مخاطره می‌کشانند، گفت: پاتوق این معتادین اکثرا زیر پل‌ها، کانال‌ها، جاهای خلوت و ساختمان‌های نیمه کاره است که هم‌اكنون در حال جمع‌آوری و ساماندهی آنها هستیم.به گزارش روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدرخراسان […]

جانشین دبیر شورای هماهنگی با مواد مخدر استان خراسان رضوی با بيان اينكه معتادین کارتن خواب فضای شهر را به مخاطره می‌کشانند، گفت: پاتوق این معتادین اکثرا زیر پل‌ها، کانال‌ها، جاهای خلوت و ساختمان‌های نیمه کاره است که هم‌اكنون در حال جمع‌آوری و ساماندهی آنها هستیم.

به گزارش روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدرخراسان رضوی، ماشاءاله صادقی در جلسه شورای فرعی هماهنگی مبارزه با مواد مخدر مشهد گفت: اعتیاد یکی از معضلات بزرگی است که اگر درمان و ریشه‌کن نشود آسیب‌ها و مشکلات زیادی به همراه خود می‌آورد، حل این معضل اجتماعی نیاز به همراهی آحاد مردم داشته تا دوشاش دوش مسئولان برای سوزاندن ریشه آن تلاش کنند بیش از یک میلیون و ۴۰۰ هزار معتاد در ایران وجود دارند که سهم خراسان رضوی از این آمار ۱۰ درصد است و حدود ۱۴۰ هزار نفر هستند.

وي ابراز می‌کند: این آمار با توجه به کارهای درمانی صورت گرفته نسبت به سال گذشته ۲۰ تا ۳۰ هزار نفر کاهش یافته است و معتادین زیادی از طریق اقدامات انجام شده از دور اعتیاد خارج شده‌اند. مشهد کلانشهری است که به علت تمرکز جمعیت و تردد بالای مسافران و زائران امام هشتم (ع) آمار معتادین کارتن‌ خواب زیادی دارد و لزوم رسیدگی و ساماندهی به آنها بیش از هر کار دیگری احساس می‌شود.

وی عنوان ‌کرد: در خیلی از شهرهای استان مشکلی از نظر تعداد معتادین نداریم و ۸۰ درصد از معتادان خراسان رضوی در مشهد تمرکز دارند. در حالیکه بعضی از شهرهای جنوبی خراسان رضوی به خاطر مجاورت با مناطق و کشور های آسیب خیز بیشتر در معرض آسیب و خطر ابتلا به اعتیاد هستند ولی خوشبختانه این مشکل کمتر در این شهرها دیده می‌شود .شهرهایی مثل خواف، گناباد و تایباد از جمله این شهرهایی هستند که شاید تصور شود به خاطر مجاورت با برخی مناطق باید اعتیاد بیشتر باشد ولی معضل اصلی در مشهد است.

جانشین دبیر شورای هماهنگی استان تصریح کرد: دو دسته معتاد وجود دارند یک دسته که شاید خطر کمتری دارند ولی باز هم از معضلات محسوب شده و در منازل خود بوده و باید خودشان با مراجعه به مراکز درمان بستری و سرپایی تحت درمان واقع شوند.

وی افزود: دسته دیگری که اهمیت بیشتری داشته معتادین کارتن خواب هایی هستند که هم فضای شهر را به مخاطره کشانده و هم آسیب‌ساز هستند.

صادقی تصریح كرد: در سال ۹۲ تاکنون حدود چهار هزار و ۷۰۰ نفر از این معتادین کارتن خواب جمع‌آوری شده‌اند و در مراکز اجباری درمانی بستری و درمان شده‌اند.از چهار هزار و ۵۰۰ معتاد کارتن خواب در سطح شهر مشهد الان تقریبا ۲۵۰۰ نفر پس از درمان از این چرخه خارج و به زندگی عادی بازگشتند و ان شاء الله دیگر معتادین نیز تا پایان سال جمع آوری و درمان می‌شوند.

جانشین دبیر شورای هماهنگی با مواد مخدر استان خراسان رضوی در مورد این معتادین کارتن خواب عنوان كرد: پاتوق این معتادین آسیب‌زا در مشهد اکثرا زیر پل‌ها، کانال‌ها، جاهای خلوت و ساختمان‌های نیمه کاره است که به لطف خدا در حال جمع آوری و ساماندهی آنها هستیم.

وی ابراز كرد: فعالیت ما با هماهنگی همه دستگاه‌های اجرایی از جمله دانشگاه، بهزیستی، نیروی انتظامی و مقامات فضایی است. با کمک و وحدت، تعامل و انسجامی که بین دستگاه‌ها وجود دارد و در طی جلسات متعددی که با استانداری موفق به ساماندهی این معتادین شده‌ایم.

صادقي ابراز كرد: در جلساتی که با حضور همه دستگاه‌ها در استانداری خراسان رضوی و با حضور استاندار داشته‌ایم سیاست‌ها و راهکارهای مختلفی برای مبارزه با مواد مخدر و بازتوانی و ساماندهی معتادین تصویب و به اجرا رسانده ایم.

جانشین دبیر شورای هماهنگی استان عنوان ‌کرد: در خراسان رضوی در زمینه ساماندهی و باز توانی معتادین خیلی موفق بوده و در کنار کارتن خواب‌ها تعداد زیادی حدود ۷۰ هزار معتاد داوطلب داشتیم که خودشان با مراجعه به مراکز درمانی به زندگی بازگشته‌اند. هر چند ممکن است درمان همه این معتادین به سرانجام نرسیده و تعدادی به دلائلی مثل شرایط بد خانواده و عدم پذیرش از جانب آنها دوباره بازگشت کنند.

صادقی تصریح كرد: برخی از معتادین به مواد روان گردان اگر بعد از درمان و بازتوانی از جانب خانواده حمایت نشوند دوباره به سوي مواد بازمي‌گردند.
وی با اشاره به علل ازدياد معتاد در مشهد گفت: مشهد کلانشهری است که زیارتی هم بوده و همانطور که در شهرهای بزرگ جرم و سرقت و سایر آسیب‌های اجتماعی به خاطر تعدد جمعیت و تردد مسافران و زائران زیاد است تمرکز معتادین هم بالا است.خیلی از معتادینی که ما در مشهد دستگیر کردیم بومی نبوده یا اهل استان‌های دیگر کشور و یا اهل سایر شهرستان‌های استان هستند.

وی پاکسازی مناطق آلوده و جمع‌آوری معتادان پرخطر در کلانشهر مشهد را به عنوان پایتخت معنوی ایران از جمله اولویت‌هایی می‌داند که باید با جدیت دنبال شود.باید به گونه‌ای برنامه‌ریزی شود تا اقدامات دستگاه‌ها به صورت زنجیره‌ای طراحی و مراحل جمع آوری، درمان، بازتوانی و اشتغال بهبود یافتگان را در بر گیرد.

تاكيد بر مشاركت بخش‌هاي غير دولتي در مبارزه با مواد مخدر
همچنين معاون پیشگیری اداره کل بهزیستی خراسان رضوی در این رابطه گفت: اعتیاد مقوله‌ای است که صرفا با کار دولتی نمی‌توان آن را كنترل کرد و نیاز است بخش‌های غیر دولتی هم وارد عرصه شوند.

حسن حاجی‌پور عنوان كرد: از ۶۵۰ مرکز درمان اعتیاد سرپایی در خراسان رضوی ۳۵۰ مرکز تحت نظر بهزیستی بوده که از این آمار ۲۵۶ مرکز در مشهد هستند و در امر درمان و باز توانی معتادین تلاش می کنند.

اعتیاد بزرگترین و جدی ترین آسیب اجتماعی در خراسان رضوی
دادیار حوزه معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادسرای عمومی و انقلاب نیز اعتیاد را یکی از بزرگترین و جدی ترین آسیب‌های اجتماعی در سطح کشور و به ویژه خراسان رضوی می داند.

محمد بخشی محبی عنوان كرد: در بررسی‌های انجام شده در حوزه پیشگیری از جرم بزرگترین عاملی که باعث بروز جرم و آسیب به جامعه می شود اعتیاد است.مهم ترین وظیفه در این میان برای پیشگیری و درمان اعتیاد بر عهده بهزیستی و کلینیک‌های ترک اعتیادی است که از بهزیستی و یا سازمان نظام پزشکی مجوز دارند، است.

وي افزود: با وجود آنکه مسئولان و دستگاه های اجرایی و قضایی در مشهد لزوم ساماندهی به این معضل را درک کرده و برای درمان غده سرطانی اعتیاد و ریشه کنی آن از شهر عشق تلاش می کنند ولی باز هم باید برای حل آن بیشتر تلاش کرد. در این میان فقط همکاری و کمک و یاری مسئولان و دستگاه های اجرایی به تنهایی نمی تواند در حل این مهم کافی بوده و نیاز به همکاری همه آحاد مردم و خانواده ها دارد تا برای همیشه ریشه این معضل و آسیب بزرگ اجتماعی سوزانده شود.

منبع خبر: روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدرخراسان رضوی۹۳٫۴٫۳۱ 

لینک کوتاه : https://news.dchq.ir/3/?p=9473

برچسب ها