• امروز : شنبه - ۶ بهمن - ۱۴۰۳
  • برابر با : 26 - رجب - 1446
  • برابر با : Saturday - 25 January - 2025
کل پست ها: 72803اخبار امروز : 13
16

نمایشگاهی که نمی گذارد معتاد شوید

  • کد خبر : 94716
  • ۰۱ آذر ۱۴۰۲ - ۱۷:۲۱
نمایشگاهی که نمی گذارد معتاد شوید
این روزها فضای شهر تهران، سرشار از حال و هوای نمایشگاه عمومی «یاریگران زندگی» است که در خیابان حجاب تهران برپا شده است، نمایشگاهی که تا به امروز پای در بین مردم نگذاشته بود و امروز مردمی شده است. آگاه سازی و مهارت مواجهه با آسیب های اجتماعی و اعتیاد در میان نوجوانان و جوانان، هوشیار سازی خانواده ها و نوع تعامل با همسالان و تفریحات سالم از مهمترین محورها و اهداف گشایش این نمایشگاه هشت روزه بود.

در بدو ورود به نمایشگاه یاریگران زندگی، غرفه شهدای مبارزه با موادمخدر جلب نظر می کند، در این غرفه صورت معصوم شهدایی به چشم می خورد که هر کدام عزیز پدر، مادر، همسر و فرزندی بوده اند، اما برای امنیت و آسایش کشورمان به مبارزه با موادمخدر برخاستند و جان نثاری کردند.


با ورود به سالن، غرفه فرماندهی کل انتظامی همیشه مقتدر به چشم می خورد، با تجهیزات و امکاناتی که برای مقابله با بنیان های مالی و مافیای مواد مخدر مقابله می کنند. سکویی که فراجا تجهیزاتش را روی آن مستقر کرده است، سگی به نام اولاف به چشم می خورد که بساط سوداگران را بهم ریخته است، او هم به مانند دیگر سگ های پلیس دنیا توانست ۹ سال در خدمت فراجا باشد و در ۱۶۰۰ عملیات شرکت و بیش از ۱۰ هزار کیلوگرم ماده مخدر را کشف کند.


همین طور که قدم زنان مسیر نمایشگاه را طی می کنیم چشمانمان به غرفه ارتش می خورد، پهپادها و کوادکوپترها چشمان هر بیننده ای را که این روزها میهمان خیابان حجاب هستند، به خود جلب می کند، پهپادهایی که اگر نبودند کار عملیاتی و اطلاعاتی در مرزهای ایران زمین با چالش های بسیاری روبرو بود.
در ادامه؛ غرفه سازمان جغرافیایی نیروهای مسلح را می بینیم، غرفه ای که یکی از مسئولیت های سازمانش، فراهم کردن نقشه های مورد نیاز بخش های مختلف برای نیروهای مسلح است.
بسیج مستضعفین هم غرفه ای دارد که در کنار سازمان جغرافیایی نیروهای مسلح استقرار یافته است، غرفه ای که فعالیت های سازمانش برای مقابله با تهاجم همه جانبه مافیاهای موادمخدر است.


کمی آن طرف تر که می رویم سازمان های حمایتی و خدماتی مانند بهزیستی، هلال احمر؛ پست و گمرک و برخی چهره های علمی و دانشگاهی از دانشگاه آزاد اسلامی و آموزش و پرورش به چشم می خورند، عمده تمرکز این سازمان ها بر بحث آگاهی بخشی است، راهکارها نیز در همین باره آماده شده و جوانان نیز بر همین مدار با کارشناسان این سازمان ها و نهادها گفت وگو می کنند.
غرفه معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه را می بینیم که میزهای مشاوره حقوقی و روانشناسی با حضور قضات با تجربه برگزار می کند و به معرفی سامانه سجام میپردازند تا مردم خودشان مطالبات و گزارش ها را ثبت کنند و دیده بان پیشگیری از جرایم و آسیب های اجتماعی باشند.


راهروی میانی نمایشگاه یاریگران زندگی نیز، میزبان برخی تشکل های مردم نهاد بود، تشکل هایی که بنیان مالی آنها برپایه برآوردهای مالی مردمی است، آنهایی که در بیرون از همین غرفه ها، ناجی افرادی هستند که در دام اعتیاد افتاده اند، و نگذاشته اند که بیشتر از این در ورطه سقوط بیفتند و با همت خود افراد بهبودیافته، فانوسِ زندگیِ‌شان شدند و برای شان، شغلی ایجاد کردند تا مسیر زندگی‌شان به سمت راستی و درستی هدایت شود؛چه بسیارند در این نمایشگاه، آنانی که آدرس های غلط زندگی را از حافظه پاک کرده و حالا برای خودشان کسی شده اند.


هر چه به انتهای نمایشگاه نزدیکتر می شویم بازی های ویژه نوجوانان و جوانان پررنگ تر می شود، بازی هایی که فدراسیون های ورزشی تیراندازی، بازی های روستایی، عشایری و بومی و محلی و وزنه برداری وزارت ورزش و جوانان به پا کرده اند. بازی های این غرفه ها از حالت رسمی خارج و جوانان، میدان دارِ مسابقات بازی این غرفه ها شده اند، در هر غرفه ای جوانان و نوجوانان، چند نفری مشغول بازی های فکری و رایانه ای در غرفه های وزارت ارشاد و وزارت بهداشت، شهرداری و جمعیت هلال احمر هستند که حتی برای چند ساعت آن ها را از زندگی روزمره دور و به فضاهای تخیلی نزدیک می کند.
برخی از این بازی ها بر مبنای مقابله با آسیب طراحی شده است، مثل آن تلویزیون سه بعدی که دختر جوان کودکان حاضر در نمایشگاه را فرا می خواند و با پرسش هایی میزانِ آشنایی میهمانان را با عواقب مخدرها می سنجد، یا آن بازی مار پله ای که بهزیستی طراحی کرده تا آسیب های پیش روی جوان را به همه گوشزد کند، یا آن اتاقک نجاتی که از سوی یکی از تشکل های مردم نهاد در نمایشگاه یاریگران زندگی طراحی شده بود. هر کدام از آن روایت یک قصه ای از زندگی است که می تواند موجب تفکر در بین جوان و نوجوان شود.

با این حال با کمی پیاده روی در سالن مربعی شکل کانون پرورش فکری، ۳۷ غرفه ای را خواهید دید که نماینده ای از سازمان ها و تشکل هایی هستند که آمده اند تا هر کدام به گونه ای در کم شدن آسیب ها و به ویژه بلای عظیم اعتیاد، نقشی را ایفا کنند.
ستاد مبارزه با مواد مخدر نیز تمام قد در غرفه جهاد تبیین این نمایشگاه ایستاده و ضمن دادن گزارش به مردم، پذیرای میهمانان بسیاری از جمله مسئولان عالی رتبه کشوری و لشکری، هنرمندان، بازیگران، کارگردانان سینما و تلویزیون و چهره های مردمی و ورزشی است که هر کدام سفیران یاریگران زندگی هستند، آنهایی که نماد عاقبت جسم سالم و اندیشه سالم در زندگی هستند.


قدم زنان اگر عرض تمام نمایشگاه را طی کنید، شاید به یک ساعت هم نرسد که می توانید تمام غرفه ها را ببییند، جذابیت هایی مانند عروسک گردانی غرفه ها، فروش محصولات و تولید و فروش آثار و محصولات بهبودیافتگان و سفارش هایی که می توانید هم از غرفه ها خریداری کنید و هم پس از نمایشگاه، سفارش داده و تحویل بگیرید.


در این نمایشگاه کارگاه ها و نشست های تخصصی با هدف آشنایی بازدیدکنندگان به ویژه پدران و مادران با مهارت های زندگی، پیشگیری از اعتیاد، فرزندپروری و… برگزار می شود، و روزانه در دو نوبت فیلم های سینمایی از جمله بچه زرنگ، نارگیل، پسر دلفینی و اخت الرضا اکران و دو تئاتر «انتخاب آگاهانه» و «آی آدم ها» به نمایش گذاشته می شود. رادیو نمایشگاه هم حال و هوای دیگری به فضای نمایشگاه داده است و با انتشار پیام های پیشگیرانه، اجرای مسابقات در استیج نمایشگاه، معرفی غرفه ها و اعلام رویدادها و ورود میهمانان، بازدیدکنندگان را به سمت خود جلب می کند.
غرفه روابط عمومی و ستاد خبری به عنوان نبض نمایشگاه، بازتاب دهنده اخبار، تصاویر و فیلم های نمایشگاه در فضای مجازی و حقیقی بود و برای غایبان، رویدادهای نمایشگاه را روایت می‌کرد.


در ایستگاه پایانی، پیش از آن که بخواهید نمایشگاه را ترک کنید، به ایستگاه غزه می رسید، روایتی از جنایات رژیم جعلی اسرائیل که ۷۰ سال جان و مال مردم غزه را به تاراج برده و حالا چند روزی است که گلوله های این رژیم آسمان و زمین غزه را خونباران کرده و جان بیش از ۵ هزار کودک فلسطینی را گرفته است.

لینک کوتاه : https://news.dchq.ir/3/?p=94716
  • ارسال توسط :
  • منبع : روابط‌ عمومی ستاد مبارزه با مواد مخدر
  • 656 بازدید
  • بدون دیدگاه