معاون کاهش تقاضا و مشارکتهای مردمی ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور گفت: در حال حاضر ۹۲ درصد ۶ هزار و ۳۰۰ مرکز درمکان معتادان در کشور توسط بخش غیردولتی اداره میشود.
به گزارش خبرگزاری فارس از سنندج، بابک دینپرست یکشنبهشب در جلسه شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان کردستان در سنندج اظهار کرد: برای نخستین بار در کشور مصوبات ستاد مبارزه با مواد مخدر به تصویب هیئت وزیران رسید و توسط رئیس جمهوری ابلاغ شد.
به گفته معاون کاهش تقاضا و مشارکتهای مردمی ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور، این مصوبات ظرف دو سه روز آینده برای اجرا به استانها ابلاغ خواهد شد.
وی اضافه کرد: بحث اصلاح سند جامع پیشگیری اولیه از اعتیاد و برخی خلاءهایی از جمله تامین اعتبار مورد نیاز برای اختصاص ۱۰ درصد اعتبار فرهنگی از سوی استانداران و تامین اعتبار ۸۰ درصدی که دستگاهها برای این امر اختصاص دادند، یکی از مصوبات جدی ستاد مبارزه با مواد مخدر بود.
دینپرست همچنین تصریح کرد: تاکنون تمامی تفاهمنامههای حوزه پیشگیری، فرهنگی، درمان و حمایتهای اجتماعی امضا شده است.
وی عنوان کرد: اعتبارات چهار دستگاه وزارت علوم، دانشگاه علوم پزشکی، بهزیستی و آموزش و پرورش هم تا آخر هفته جاری از سوی شورای هماهنگی استان توزیع خواهد شد.
این مسئول اضافه کرد: این بدان معنی نیست که سایر دستگاهها زیرنظر شورای هماهنگی نیستند بلکه در صورتی که استاندار به عنوان رئیس شورا تشخیص دهند که فعالیت دستگاهی مطلوب نیست با درخواست وی، اعتبارات آن دستگاه از مرکز متوقف خواهد شد.
معاون کاهش تقاضا و مشارکتهای مردمی ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور در ادامه بر پیگیری جدی ایجاد نمایشگاه دائمی مبارزه با مواد مخدر در استان تاکید کرد و گفت: این نمایشگاه ضمن آشنایی مردم با مضرات و پیامدهای مصرف مواد مخدر، نسبت به ارتقای سطح آگاهی مردم هم موثر خواهد بود.
وی خاطرنشان کرد: نخستین نمایشگاه دائمی این ستاد در چهارمحال و بختیاری راهاندازی شده است که میتواند الگویی برای ایجاد نمایشگاه در سایر استانها باشد.
دینپرست تصریح کرد: بحث اشتغال در تکمیل چرخه ماندگاری بهبودیافتگان امر مهمی است که باید آن را مورد توجه قرار داد.
وی تأکید کرد: حداقل ۵ درصد از بودجه اشتغال کشور باید به اشتغال بهبودیافتگان اختصاص پیدا کند که از سال ۹۰ تاکنون اجرایی نشده است.
معاون کاهش تقاضا و مشارکتهای مردمی ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور در ادامه به آمار ۹٫۳ درصدی زنان معتاد از کل آمار معتادان در کشور اشاره کرد و یادآور شد: ایجاد مراکز درمان زنان ضرورت داشت که این مرکز نباید به حالت تعطیل دربیاید.
وی افزود: شرایط یک زن معتاد کارتنخواب با شرایط یک مرد معتاد کارتنخواب متفاوت است و زمینهساز آسیبهای اجتماعی بیشتر است، بنابراین مراکز درمان زنان معتاد نباید تعطیل شود و باید به این موضوع اهمیت بیشتری داد.
دینپرست در ادامه از وجود ۶ هزار و ۳۰۰ مرکز درمان اعتیاد در کشور اشاره کرد و گفت: ۹۲ درصد از این مراکز توسط بخشهای غیردولتی اداره میشود.
این مسئول همچنین آمار معتادان را ۶۰ هزار نفر اعلام کرد که ۸۹ درصد آنان در مراکز خصوصی تحت درمان قرار دارند.
معاون کاهش تقاضا و مشارکتهای مردمی ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور در پایان استفاده بهینه از طرحهای مطالعاتی و پژوهشی در ارتباط با مبارزه با مواد مخدر و اعتیاد را خواستار شد.
منبع خبر: فارس ۹۳٫۴٫۳۰