استاندار خراسان رضوي از مدیرکل آموزش و پرورش به دلیل فعالیتهای چشمگیر و مطلوب در پیشگیری از آسیبهای اجتماعی و اعتیاد تقدیر كرد.
به گزارش روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر خراسان رضوی، در جلسه شورای مبارزه با مواد مخدر استان خراسان رضوی که با حضور علیرضا رشیدیان استاندار در استانداری خراسان رضوی برگزار شد از دکتر سیدجواد حسینی مدیرکل آموزش و پرورش و حجت الاسلام مرویان مدیر کل تبلیغات اسلامی استان به دلیل فعالیت های چشمگیر و مطلوب این اداره کل در پیشگیری از آسیب های اجتماعی و اعتیاد تقدیر شد.
مدیرکل آموزش و پرورش خراسان رضوی در این جلسه با اشاره به حضور ۴۷ هسته مشاوره و ۱۹ مرکز تخصصی مشاوره در کنار ۳۵ مرکز مشاوره و راهنمایی خانواده در ادارات آموزش و پرورش شهرستان های مختلف استان بر توسعه فعالیت های این اداره در جهت پیشگیری از آسیب های اجتماعی تاکید کرد.
وی با اشاره به اجرای طرح مداخله و پیشگیری از آسیب های اجتماعی در مدارس در سال تحصیلی آینده اظهار داشت:در همین راستا امسال ۸۰ هزار دانشآموز مقطع متوسطه در استان با اجرای طرح سنجش سلامت روان مورد ارزیابی قرار خواهند گرفت.
حسینی در ادامه افزود: طرح مدارس عاری از خطر، مهارتهای مقابلهای در دوره متوسطه اول، مراقبت از خود در مقطع ابتدایی و تشکیل مدارس مراقبتی در تمامی مقاطع تحصیلی از مهمترین اقداماتی هستند که این اداره کل برای پیشگیری از آسیب های اجتماعی و توانمندسازی دانش آموزان در برنامه خود دارد.
همچنين دکتر سید جواد حسینی مدیرکل آموزش و پرورش خراسان رضوی پیشگیری از آسیبهای اجتماعی دانش آموزان یک اولویت است، در جلسه کمیته پیشگیری از آسیبهای اجتماعی دانشآموزان در مشهد اظهار داشت: آزمون سلامت روان ۸۰ هزار دانش آموز سال اول متوسطه این استان نشان از افزایش ناهنجاریها از جمله بی نشاطی و هیجانات منفی دارد.
وی با بیان این که هم اکنون سن جرم پایین آمده است توهین، نزاعهای بین فردی و خیابانی، سرقت و طلاق را در این استان در حال گسترش خواند.
وی خراسان رضوی را در سال گذشته دارای رتبه اول طلاق دانست و اذعان کرد: طلاق و اعتیاد با خود ۱۷ آسیب دیگر را به همراه میآوردکه برای جامعه خطر آفرین است. مهندسی اجتماعی درستی برای جمعیت جوان کشور انجام نداده ایم. البته این نیروی بالقوه تا هشت سال دیگر در این مرحله از عمر خود دوره ای پر تلاطم، انرژی و خواسته دارند وبه دنبال هویت خواهند بود.
مدیرکل آموزش و پرورش خراسان رضوی با تاکید بر این که سطح آسیب این قشر هنوز عمیق نشده وبا فرصتی که در دست مسوولان است می توان با فرهنگ اصیل ایرانی و مذهبی در مسیر توانمند سازی شان گام برداریم، تصریح کرد:نهضت پیشگیری از آسیبها با طراحی فرایندهای مداخله ای باید طراحی شود.
حسینی مداخلات موثر در خصوص آسیبهای اجتماعی را نیازمند تخصص، مهارت، وقت گذاری و پیگیری دانست و اظهار داشت:اولویت بندی مشکلات در دستور کار قرار دارد.
وی پشنهاد کرد: در این کمیته اداره مشاوره ، هسته های مشاوره ۴۸ منطقه،۱۹ مرکز خدمات مشاوره ای، اداره پیشگیری از آسیبها و پژوهشکده عباس زادگان بایستی وارد عمل شوند.
وی از حوزههای متوسطه، ابتدایی، پرورشی و انجمن اولیا و مربیان نیز خواست با معاونت تربیت بدنی و سلامت، تیمی تشکیل داده و اطلاعات را برای اقدام علمی و کنفرانس ملی مددکاری اجتماعی گناباد، جمع آوری نمایند تا حاصل کار برای برنامه ششم توسعه راهبردی شود.
به گفته حسینی هم اکنون و در دهه سوم انقلاب، آسیبهای اجتماعی شفاف شده اما تک علتی و خطی نیستند بلکه پروسه ای بوده و رفع آن، مداخله در روابط اجتماعی را می طلبد.
منبع خبر: روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر خراسان رضوی۹۳٫۴٫۲۹