به گزارش روابط عمومی ستاد مبارزه با موادمخدر؛ این مراسم با حضور معاون سیاسی اجتماعی استاندار ، مدیرکل دفتر توسعه مشارکت ها مردمی ستاد مبارزه با مواد مخدر و همچنین مدیرعامل مجمع یاریگران زندگی کشور و مشارکت جمعی از مسئولین استان،خیّرین کارافرین و فعالین اجتماعی برگزار شد و در انتهای این مراسم یکی از اعضای هیات مدیره مجمع خیرین یاریگران زندگی استان آذربایچان غربی تقبل کرد برای ۳۰ نفر از بهبودیافتگان اعتیاد در کارخانجات تولیدی خود اشتغال ایجاد نماید.
در ابتدای این مراسم دکتر رامین موحدی، دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان آذربایجان غربی با ارائه گزارشی از افق متعالی اهداف غایی نظام در امر مبارزه با مواد مخدر ابلاغی مقام معظم رهبری گفت: با توجه به مهمترین رویکرد دولت در مشارکت عمومی برای بهبود فرایندهای ارائه خدمات اجتماعی به آسیب دیدگان اجتماعی، خیّرین کارآفرین عالیترین پایگاه در عرصه پیشگیری و درمان معتادین و صیانت بهبودیافتگان هستند.
وی افزود: رفع این مشکل بزرگ اجتماعی نیاز به همت عمومی دارد و با توجه به توانمندی حوزههای مردمنهاد در این امر، بی شک درمان اجتماع محور و پیشگیری از ابتلا فقط کار اجماع مردم و شهروندان آگاه است.
توانمندسازی و حمایت اجتماع محور تنها راه برون رفت از این بلای خانمانسوز است
در ادامه فرزین رحیمنظری مدیرکل دفتر توسعه مشارکتهای مردمی ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور از همدلی مردم و مسئولین در استان آذربایجان غربی برای درمان و پیشگیری از مواد مخدر تقدیر کرد و در ادامه گفت: بیست و دومین مجمع خیّرین یاریگران زندگی امروز با حضور مسئولین و خیرین عرصه خدمات اجتماعی در استان آذربایجان غربی تشکیل میشود.
وی به آمار ابتلا به اعتیاد و عوارض اجتماعی، فرهنگی، امنیتی و اقتصادی در جهان و کشورمان اشاره کرد و گفت: توانمندسازی و حمایت اجتماع محور تنها راه برون رفت از این بلای خانمانسوز است که توجه عموم مردم برای صیانت از معتادین و جلوگیری از حجم وسیع آسیبهای اجتماعی است و آگاهسازی و حرفهآموزی برای تامین معاش خانواده و امید به آینده با کسب عزت نفس را در پی دارد.
مدیرکل دفتر مشارکتهای مردمی ستاد ادامه داد: به مشارکت مردم در همه عرصههای پیشگیری، درمان و صیانت معتقدیم و به هدف اصلی مجمع خیرین یاریگران زندگی اشاره کرد و گفت: مهارتآموزی و کسب در آمد تنها راه درمان و بازگشت سعادتمندانه معتادان متجاهر به جامعه است و این تنها با مشارکت مردم امکانپذیر است و دست نیاز ما برای قطع دور تسلسل اعتیاد در جامعه به سوی مردم با ایمان دراز است.
رحیمنظری در پایان به عملکرد مجمع خیرین یاریگران زندگی در بهبود کیفیت زندگی بهبودیافتگان اعتیاد اشاره کرد و گفت: اشتغال در حین درمان، هدف اصلی مجمع خیرین یاریگران زندگی است که با نگاه والای خیرین کار آفرین در ۱۲ ماهه تشکیل مجمع خیرین یاریگران زندگی توانسته است ۳۰۰ میلیارد تومان سرمایه به همراه موارد غیر نقدی در پی داشته باشد.
فرایند درمان معتادان نیازمند نگاه انسانی و توام با احترام به کرامت آنهاست
همچنین دکتر حسن حمزهزاده، مدیرعامل مجمع یاریگران زندگی کشور با اشاره به مشکلات اقتصادی و معاش معتادان متجاهر و خانواده آنها گفت : بازگشت سعادتمندانه به عنوان شهروند سالم یک بیمار معتاد فرایند سختی است و در تمام دنیا ثابت شده است این امر مهم تنها کار دولتها نیست و سازمانهای مردمنهاد باید برای تحقق این مهم به میدان بیایند.
وی افزود : فرایند درمان معتادان نیازمند نگاه انسانی و توام با احترام به کرامت آنهاست و این روند به درمان و تغییر سبک زندگی آن ها سرعت میبخشد.
دکتر حمزهزاده، توانمندسازی و ارتقای کیفیت زندگی بهبودیافتگان از بیماری اعتیاد، کمک به طراحی و ایجاد بسترهای لازم جهت بازاجتماعی کردن آنان از طریق ایجاد و تقویت زیرساختهای اشتغال پایدار و کارآفرینی و ترویج فرهنگ یاریگری، همدلی و پذیرش اجتماعی و سبک زندگی سالم را از اهداف تشکیل مجمع خیرین یاریگران زندگی اعلام کرد.
مدیرعامل مجمع خیرین یاریگران زندگی کشور مجمع خیرین یاریگران زندگی را نهضتی اثرگذار به مانند جامعه خیرین مدرسهساز و مجمع خیرین سلامت دانست که برای حرکت به سوی سلامتی و جامعهای عاری از اعتیاد و آسیبهای اجتماعی بنیان نهاده شده است دانست و افزود: این نهضت برای برچیدن اعتیاد و سایر آسیبهای اجتماعی برپا شده است و عزیزانی که در این حوزه پای کار هستند بدانند که عرصه نوینی را برای تداوم سلامت و امنیت در جامعه راهاندازی میکنند و قطعا در دهههای بعد از یاریگران زندگی به نیکی یاد خواهد شد.
وی افزود: امروز استان آذربایجان غربی به عنوان بیستودومین استان کشور به جمع یاریگران زندگی میپیوندد و امید است با توسعه این مجمع در سراسر کشور شاهد حرکتی سازنده باشیم و هرگز چهره شهر با معتادها وکارتنخوابها مکدر نشود.
اعتیاد زمینهساز بسیاری از مفاسد اجتماعی است
دکتر رضا ابراهیمی، معاون سیاسی، اجتماعی استاندار آذربایجان غربی سخنران بعدی مراسم گفت: آسیب جدی اجتماعی که زمینه بسیاری از مفاسد و جرایم است، معضل مواد مخدر و معتادان متجاهر در سطح جامعه است.
وی گفت: مردم خیّر و متعهد استان آذربایجان غربی زمینه بسیار مناسبی برای سازماندهی و ایجاد تغییر در سبک زندگی معتادان دارند و بر این باوریم که به همت افکار بلند خیرین به نحو احسن از عهده این کار برخواهیم آمد.
معاون استاندار به موضوع موفقیت استانی در ایجاد کمپ های ماده ۱۶ نگهداری معتادان متجاهر اشاره کرد و در ادامه گفت: صیانت برای ما مهم است و ایجاد اشتغال مولد میتواند زمینه بازگشت سعادتمندانه معتادان به جامعه را فراهم آورد.
ابراهیمی افزود: همت ما در استان آذربایجان غربی ایجاد بستر آموزش با متد علمی مطابق متد بازار کار و فروش در منطقه است تا ضمن کمک به تولید ملی زمینه ساز بازگشت سعادتمندانه به جامعه با عزت نفس بالا را برای بهبودیافتگان اعتیاد فراهم کند.
در ادامه خیّرین نکته نظرات و توانایی خود برای ایجاد فرصت اشتغال معتادان را عنوان کردند و پیشنهادت خود را برای بهبود فرایند ارائه کمک و خدمات اجتماعی به این قشر از جامعه و خانواده آنها بیان نمودند.
در این مراسم ۵۶ نفر به عنوان اعضای هیات امنای مجمع خیرین یاریگران زندگی استان آذربایجان غربی انتخاب شدند و زیر نظر هیات رییسه موقت، اعضای هیات مدیره و بازرسان این تشکل مردمنهاد به شرح ذیل انتخاب و معرفی شدند.
میرقاسم میرزاده، محمد میرزاپور، جمشید مرادخانی، بهمن آقایی، خسین ولیلو، خداوردی عباسنژاد، احسان فرهنگی افشار. شبنم بهرامی و کمال کاظمعلیلو به عنوان اعضای اصلی هیات مدیره انتخاب شدند.
علی امیراصلانی و وحید کریمپور به عنوان اعضای علیالبدل هیات مدیره و شیرزاد حصاری به عنوان بازرس اصلی و مهشید پسران افشاریان به عنوان بازرس علیالبدل هیات مدیره برگزیده شدند.
در پایان مراسم، بهمن آقایی، عضو هیات مدیره مجمع خیرین یاریگران زندگی استان آذربایجان غربی آمادگی خود برای ایجاد اشتغال ۳۰ نفر از بهبودیافتگان اعتیاد در واحد تولیدی خود اعلام کرد و گفت: سی نفر از بهبودیافتگان یا خانواده آنها میتوانند با حقوق مزایای مصوب وزارت کار و امور اجتماعی از فردا معرفی و مشغول بکار شوند.
مراسم تشکیل اولین هیات مدیره محمع خیرین یاریگران زندگی بعد از ۴ ساعت با انتخاب و معرفی اعضای هیات مدیره خاتمه یافت.