یک بازیگر سینما و تلویزیون با تاکید بر اینکه باید مسئولین در انسداد مرزها جدیت بیشتری داشته باشند، گفت: برخورد جدی با سرشبکه باندها مکمل رویکرد اجتماعی کردن مبارزه با مواد مخدر است.
گیتی معینی در گفت و گو با روابط عمومی ستاد مبارزه با مواد مخدر اظهار داشت: اجتماعی کردن مبارزه با مواد مخدر پیشگیری از اعتیاد را در جامعه به همراه دارد و در عين حال ميبايست برخورد جدی با سرشبکه باندها صورت بگيرد.
وی افزود: من با رویکرد وزير كشور و دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر در دولت تدبیر و امید موافق هستم. اما فارغ از همه این مسائل باید به این نکته توجه داشت که تا زمانیکه مواد مخدر در کشور وجود داشته باشد، مصرفکننده هم وجود دارد.
معینی با تاکید بر اینکه باید مسئولین در انسداد مرزها جدیت بیشتری داشته باشند، گفت: وقتی به صورت کامل ریشههای اعتیاد را بخشکانیم، توانستهایم در پیشگیری از اعتیاد موفق عمل کنیم چرا که توزیعکننده و مصرفکننده ماحصل ورود و تولید مواد مخدر است.
این بازیگر سینما و تلویزیون ادامه داد: اجتماعی کردن مبارزه با مواد مخدر ممکن است به صورت مقطعی بتواند در کاهش اعتیاد در کشور و مبارزه با مواد مخدر موفق عمل کند ولی در صورتیکه بتوان این راهکار را کنار برخورد جدی با باندهای و سرشبکههای اصلی تولید و توزیع مواد مخدر اجرایی کرد، شاهد نتایج بسیار مثبتی در این زمینه خواهیم بود.
وی گفت: سرشبکه باندها به دلیل سود مالی زیاد حاصل از قاچاق مواد مخدر اصلا برایشان مهم نیست که چقدر یک مادر یا پدر برای رشد و تعالی فرزندشان تلاش کرده است، آنها به طمع مالی، خانوادهها را درگیر و گرفتار معضل مواد مخدر میکنند. البته ناگفته نماند که دنیا دار مکافات است و سرشبکه باندها نیز از نفرین خانوادهها مصون نخواهند بود و حق تعالی نیز آنها را در دنیا و آخرت به جزای اعمالشان خواهد رساند.
معینی نقش خانواده را در پیشگیری از اعتیاد جوانان مهم و اساسی ارزیابی کرد و افزود: البته در عصر کنونی من زیاد خانوادهها را مقصر در اعتیاد فرزندانشان نمیدانم. هرچند که معتقدم آگاهی خانوادهها در پیشگیری از اعتیاد فرزندان بی اثر نیست. جوانان امروز با جوانان دهه ۵۰ و ۶۰ هجری شمسی متفاوتند. در بسیاری از خانوادهها فرزند سالاری حاکم است و جوانان زیر بار نصیحت والدین نمیروند.
وی رویکرد اجتماعی کردن مبارزه با مواد مخدر را به دلیل اینکه همه نهادها، سازمانها و مردم را نسبت به این موضوع وارد عمل میکند، موفق دانست و گفت: در زمانی که جوانان نصیحت و حتی آموزش والدین را نپذیرند، رفتار معلم، استاد، هنرمند، ورزشکار و موسیقی دان محبوب خود را قطعا خواهند پذیرفت. پس باید به صورت کلی آگاهی همه جامعه را نسبت به عوارض مصرف مواد مخدر به ویژه مخدرهای صنعتی ارتقاء داد.
این بازیگر سینما و تلویزیون از مسئولین کشور خواست؛ فضای شاد بودن را برای جوانان محدود نساخته و حتی این فضا را گسترش دهند تا آینده سازان مملکت این خلاء های شادی را با تفریحات ناسالم جایگزین نکنند.
متاسفانه در زمان کنونی تعداد زیادی از نوجوانان و جوانان با سن و سال اندک سیگار و قلیان کشیدن را تفریح خود می دانند. این نشان می دهد که جامعه را باید به سمت شاد زیستن پیش برد و حدالامکان فضا را در این زمینه توسعه و گسترش داد.
وی با اشاره به اینکه اکثر کسانی که معتاد شده اند، به دلیل کسب لذت شادی کاذب به مواد مخدر گرایش پیدا کردهاند، گفت: جوانان سرمایههای مملکت ما هستند. باید شاد باشند تا کمتر به سمت ناهنجاریها کشیده شوند. ناهنجاریهاي جامعه علاوه بر آسیب به جامعه و خانوادهها، اقتصاد کشور را نیز متضرر میسازد.
معینی با بیان اینکه جوهره درونی افراد در زندگی باید شاد باشد، افزود: من خود به عنوان یک خیر که به انجام کارها خیرخواهانه علاقه دارد، آمادگی دارم برای اجتماعی کردن مبارزه با مواد مخدر و پیشگیری از اعتیاد در حد و توان خود به لحاظ مادی و معنوی قدم بردارم و با جوانان در این زمینه صحبت کنم و آنها را از عوارض مصرف مواد مخدر به ویژه مواد مخدر صنعتی آگاه سازم.
این بازیگر سینما و تلویزیون با انتقاد نسبت به این مساله که آموزشهای آگاهسازی در کشور به اندازه کافی نیست، گفت: آموزشهای پیشگیری از اعتیاد و شناخت عوارض مواد مخدر به ویژه از نوع صنعتی باید برای همه افراد اعم از کشاورز، معلم، هنرمند و حتی زندانبان ارائه شود. متاسفانه در این رابطه مسئولین به جای اینکه در عرصه عمل فعالیت کنند، تنها به شعار دادن اکتفا كردهاند.
وی با تاکید بر اینکه زمانی یک کشور به شکوفایی می رسد که زبان و دل افراد و مسئولین یکی باشد و همه اهداف مشترک و یکسان در این زمینه داشته باشند، تصریح کرد: مسئولین باید برای پیشگیری از اعتیاد اهداف خود را با اجرایی شدن شعارها جامعه عمل بپوشانند.
معینی گفت: متاسفانه گاهی افرادی که در زندان هستند، پس از طی دوران محکومیت و آزادی و وقتی که پس از مدتی دوباره وارد جامعه شده اند، راه و چاه قاچاق، سرقت و سایر جرائم را از هم بندی های خود فراگرفته اند و دوران محکومیت آن را از یک مجرم ساده به مجرمی با کلکسیونی از جرائم تبدیل ساخته است. لذا این موضوع ضرورت آگاهی بخشی به زندانبانها و زندانیان را نشان میدهد.
این بازیگر سینما و تلویزیون با اشاره به اینکه باید برای پذیرش جامعه برای معتادان بهبودیافته، خانواده زندانیان و معتادان بیش از گذشته توجه شود، افزود: نبود اشتغال مناسب برای این افراد سبب ورود آنها به چرخه اعتیاد و سایر آسیبهای اجتماعی خواهد شد و ضروری است که با توجه به اینکه پتانسیلها و ظرفیتهای لازم در این رابطه وجود دارد، مسئولین مربوطه جهت اشتغال این افراد وارد عرصه عمل شوند.
وی در پایان با تاکید بر لزوم افزایش دورههای کار و حرفه آموزی در زندان و پس از رهایی گفت: این افراد با گذراندن این دوره ها قطعا در اشتغال یابی و جامعه پذیر شدن موفق تر خواهند بود.
منبع خبر: روابط عمومی ستاد مبارزه با مواد مخد۹۳٫۴٫۲۶