• امروز : یکشنبه - ۲۴ فروردین - ۱۴۰۴
  • برابر با : 15 - شوال - 1446
  • برابر با : Sunday - 13 April - 2025
کل پست ها: 73378اخبار امروز : 18
22

ستاد مبارزه با مواد مخدر یکی از نمونه‌های کار موفق جمعی است

  • کد خبر : 93141
  • ۱۸ مهر ۱۴۰۲ - ۱۱:۲۶
ستاد مبارزه با مواد مخدر یکی از نمونه‌های کار موفق جمعی است
وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه ستاد مبارزه با مواد مخدر یکی از نمونه‌های کار موفق جمعی است، گفت: هماهنگی، همدلی، همراهی، همسازی، همسویی و هم‌افزایی در تمامی امور این مجموعه مشاهده می‌شود، در این مجموعه باهم برنامه‌ریزی می‌کنند و تخصصی اجرا می‌کنند.

به گزارش روابط عمومی ستاد مبارزه با موادمخدر؛ دکتر رضامراد صحرایی صبح امروز در روز پایانی نشست تخصصی دبیران شوراهای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر سراسر کشور که با عنوان «نظام آموزشی و نقش آن در پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی اعتیاد، راهبردها و راهکارها» برگزار شد، با بیان اینکه‌ دولت‌ها وظیفه‌ پشتیبانی کامل از آموزش و پرورش را برعهده دارند، گفت: اگر ایرانی مقتدر، اثرگذار و سربلند می‌خواهیم نقطه شروع فعالیت‌هایمان باید کلاس درس مدارس باشد، حتی مهدکودک‌ها و پیش دبستانی‌ها؛ زیرا هیچ کشوری به توسعه پایدار دست نیافته، مگر آنکه از آموزش و پرورش کمک گرفته است.

وی با بیان اینکه طبق فرمایش مقام معظم رهبری، «سیمای آینده هر کشوری، وضعیت آموزش و پرورش آن کافی است»، افزود: الحمدلله اصلی‌ترین پشتوانه آموزش و پرورش، معظم له بوده‌اند و ایشان در زمانی که تلاطم‌های مختلف، منجر به بروز آسیب‌های گوناگون شده است، حمایت خود را اعلام کرده‌اند و این چیزی نیست به جز اهمیت موضوع آموزش و پرورش.

وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه در هر جامعه‌ای، آموزش و پرورش از اهمیت بالایی برخوردار است، بیان کرد: اگر اقتصاد قوی، فرهنگ قوی و جامعه‌ای قوی می‌خواهیم، باید از آموزش و پرورش حمایت کنیم؛ در واقع هر ویژگی خوبی را که از یک جامعه انتظار داریم، محل تبلور، شروع و شکل‌گیری آن باید آموزش و پرورش باشد.

صحرایی افزود: دلیل این موضوع هم جامعه آماری بالایی است که در اختیار این وزارتخانه‌ است، جامعه‌ای با وجود بیش از ۱۶ میلیون دانش‌آموز، دارا بودن حدود ۷۳۰ منطقه آموزش و پرورش و زیر نظر داشتن ۳۲ هزار مهدکودک با ۳ میلیون و ۵۰۰ هزار کودک مهدکودکی و پیش دبستانی، به معنای آن است که کل ایران در آموزش و پرورش سهیم و دخیل هستند.

وی با اشاره به اینکه از آموزش و پرورش در سند تحول بنیادین به‌عنوان یک نهاد فرهنگی و اجتماعی یاد شده است، بیان کرد: هر مدرسه، مینیاتوری از کشور خودش است و در کشور ما نیز نظام تعلیم و تربیت یک ایران کوچک است. اگر این بحث را بپذیریم مدرسه نقطه شروع به بار نشستن همه آرزوهای ما برای ایران است.

وی با تاکید بر اینکه اگر امروز آسیب‌های اجتماعی زیادی وجود دارد، دلیل آن عدم هزینه در مدارس است، گفت: هر چقدر در مدرسه هزینه کنیم، آسیب‌های اجتماعی در جامعه کمتر خواهد بود.

وزیر آموزش و پرورش تصریح کرد: متاسفانه در سنوات قبل به مدرسه توجه نکردیم و حتی مقام معظم رهبری هم در این خصوص فرمودند «اگر دو، سه دهه قبل به مدرسه توجه می‌شد، وضع امروز مدرسه را شاهد نبودیم.»

صحرایی یادآور شد: ستاد مبارزه با مواد مخدر یکی از نمونه‌های کار موفق جمعی است، زیرا هماهنگی، همدلی، همراهی، همسازی، همسویی و هم‌افزایی در تمامی امور این مجموعه مشاهده می‌شود، در این مجموعه باهم برنامه‌ریزی می‌کنند و تخصصی اجرا می‌کنند.

توسعه‌پذیری یک جامعه، دارای ۴ مولفه‌ مهم است

وی در ادامه؛ «سن» را اولین مولفه شروع توسعه و توسعه‌پذیری یک جامعه خواند و گفت: پدیده‌ها از سن کم فراگرفته می‌شود در اینصورت ماندگاری بالایی دارند، اگر از کودکی رفتار خوبی فرا گرفته شود، در بزرگسالی آن فرد قطعا موفق خواهد بود. در آموزش و پرورش نیز برای اینکه دانش تبدیل به رفتار و مهارت شود باید از سنین پایین اقدام کرد.

وزیر آموزش و پرورش ابراز کرد: مولفه دوم در شاخص‌های توسعه «خانواده» است. متاسفانه در نظام تعلیم و تربیت از خانواده غفلت شده است. امروز با حوادثی در خانواده‌ها مواجه هستیم که مدرسه نمی‌تواند آن‌ها را حل کند‌، باید خانواده را در امور آموزش و تربیت شریک کرد چرا که نقش بسیار کلیدی دارد.

صحرایی با اشاره به نقش «معلم و کتاب درسی» به عنوان سومین مولفه توسعه، گفت: نباید از نقش معلم و آموزش‌های کتب درسی غافل شد، چون هر کدام از این دو عنصر، یکی از اصلی‌ترین مسیرهای توسعه هستند. باید با استفاده از محتوای کتاب درسی که معلم تدریس آن را بر عهده دارد، در مسیر توسعه گام برداشت. در حال حاضر نیز آموزش و پرورش به دنبال استفاده از این موضوع است و نمونه بارز آن برگزاری تئاتر‌های درسی است که تمامی محتوای آن‌ها براساس کتب درسی است.

وی همچنین؛ مولفه چهارم در رسیدن به توسعه را «فضای مجازی» برشمرد و اظهار کرد: باید تکلیف خود را با دنیای مجازی مشخص کنیم. متاسفانه این فضا باعث به وجود آمدن فهم ادراکی متفاوت در بین دانش‌آموزان و نسل‌های قبلی شده است، باید تلاش کرد که شکاف دیجیتالی به وجود نیاید.

وزیر آموزش و پرورش در پایان با بیان اینکه این وزراتخانه ظرفیت رسانه‌ای بی بدیلی دارد، گفت: در این رابطه بستری قوی به نام شاد را در اختیار وزارتخانه است که نهایت استفاده را از آن می‌برد، همچنین ۷۳۰ منطقه آموزش و پرورش، ۷۳۰ مرکز روابط عمومی، ۸۰۰ هزار کانال اطلاع‌رسانی، بیش از چند میلیون متر مربع تابلوی اعلانات در ۱۲۰ هزار مدرسه، دانشگاه فرهنگیان، ۱۱۵۳ شعبه کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان از دیگر ظرفیت‌های رسانه‌ای وزارت آموزش و پرورش است که به نحو احسن می‌توان از آن‌ها استفاده کرد.

لینک کوتاه : https://news.dchq.ir/3/?p=93141
  • ارسال توسط :
  • منبع : روابط عمومی ستاد مبارزه با موادمخدر
  • 549 بازدید
  • بدون دیدگاه