• امروز : دوشنبه - ۲۶ شهریور - ۱۴۰۳
  • برابر با : 13 - ربيع أول - 1446
  • برابر با : Monday - 16 September - 2024
کل پست ها: 71606اخبار امروز : 8
22

دکتر کاظمی: اهمیت به روز رسانی فرآیند های درمان/ اعتیاد، جزو بحران‌های بزرگ جامعه بشری است+عکس

  • کد خبر : 92715
  • ۲۹ شهریور ۱۴۰۲ - ۱۴:۳۴
دکتر کاظمی: اهمیت به روز رسانی فرآیند های درمان/ اعتیاد، جزو بحران‌های بزرگ جامعه بشری است+عکس
قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر با بیان اینکه اعتیاد، جزو چهار بحران بزرگ جامعه بشری و ویرانگر و نگران کننده است، بر بر روزآمدی و به روز رسانی فرآیند درمان اعتیاد اشاره کرد و گفت: به شدت نیازمند پرورش نیروی انسانی متخصص در حوزه درمان اعتیاد هستیم.

به گزارش روابط عمومی ستاد مبارزه با موادمخدر؛ دکتر علیرضا کاظمی در شانزدهمین کنگره دانش اعتیاد که صبح امروز در مرکز همایش‌های بین المللی رازی در دانشگاه علوم پزشکی ایران برگزار شد، با بیان اینکه اعتیاد، جزو چهار بحران بزرگ جامعه بشری و ویرانگر و نگران کننده است، گفت: این چهار بحران بزرگ دنیا فقر و شکاف طبقاتی، تولید و انباشت سلاح‌های کشتار جمعی، مشکلات زیست محیطی و اعتیاد است.

وی افزود: بیش از ۹۰ درصد جامعه، مشکل اعتیاد را مهمترین دغدغه می‌دانند و این نشان از اهمیت موضوع اعتیاد نسبت به مسائل و دغدغه‌های امنیتی و اقتصادی است که این امر، نگران کننده می‌باشد.

قائم مقام دبیرکل ستاد با اشاره به بیانات رهبری مبنی بر اینکه «آسیب‌های اجتماعی بزرگترین خطری هستند که نظام و کشور را تهدید می‌کند»، گفت: آنچه که بالاتر از مشکلات اقتصادی و امنیتی، مباحث کلان کشور را می‌شکند، آسیب‌های اجتماعی و در رأس آن اعتیاد است.

کاظمی در ادامه؛ پیامدهایی همچون بی‌خانمانی و بحران‌های امنیتی و متلاشی شدن خانواده را از مهمترین اثرات اعتیاد خواند که به صورت مستقیم و غیر مستقیم جامعه را مورد تهدید قرار می‌دهد.

وی با بیان اینکه امروز کشور چالش‌هایی دارد که لازم است با تکیه بر روش‌ها و پژوهش‌های علمی حل شود؛ بیان کرد: با وجود ۱۱۴ سال مبارزه جهانی با معضل اعتیاد اما همچنان روند فزاینده مصرف و شیوع را در دنیا شاهد هستیم که یکی از دلایل آن مربوط به موضوع عرضه و اقتصاد پرسود این حوزه است و گردش ۵۰۰ میلیارد دلاری را به همراه دارد.

قائم مقام دبیرکل ستاد با اشاره به اینکه اتحادیه اروپا مرکز پایش اعتیاد دارد و هر سال گزارشی را منتشر می‌کند، گفت: در ۲۰۲۳ نیز گزارشی منتشر کرد و رئیس این مرکز اعلام کرد که پیام متمایز من از تحلیل روند مواد مخدر سه عبارت است که شامل «هرجا، هر چیز و هر کس» می‌باشد؛ یعنی همه در همه جای جهان در خطر اعتیاد قرار دارند.

کاظمی همچنین افزود: تغییر در الگوها سبب شده انواع روان گردان در فضای غفلت مورد مصرف قرار گیرند به طوری که ۱۱۸۴ ماده روانگردان در دنیا کشف شده است؛ شواهد نشان می دهد که روند اعتیاد فزاینده شده است و همه آحاد جامعه تحت تأثیر پیامدهای مستقیم و غیر مستقیم اعتیاد هستند.

وی بیان داشت: یکی از عوامل تغییر و افزایش الگوی مصرف مواد، دسترسی و فضای مجازی است که در تغییر سنی مصرف کنندگان نیز تاثیر گذاشته و بر کاهش سن اعتیاد افزوده است همچنین علاوه بر این، شاهد تغییر الگوی جنسیتی مصرف مواد مخدر و چند برابر شدن اعتیاد در زنان هستیم.

کاظمی به مطالبات این ستاد از مجامع علمی اشاره کرد و گفت: امروز بزرگترین چالش در این حوزه تولید محتوا بر اساس نیاز سنی و اجتماعی جامعه است که در این زمینه نیاز به‌ پژوهش‌های علمی است.

وی همچنین بر روزآمدی و به روز رسانی فرآیند های درمان اعتیاد تاکید کرد و گفت: هنوز به روش های گذشته در درمان متکی هستیم؛ لذا به شدت نیازمند پرورش نیروی انسانی ویژه و متخصص در حوزه درمان اعتیاد هستیم که امروز یکی خلاهای مهم در درمان و پیشگیری از اعتیاد محسوب می‌شود.

کاظمی در پایان گفت: ستاد مبارزه با مواد مخدر آمادگی دارد از هرگونه تحقیق و پژوهش و فعالیت در حوزه اعتیاد حمایت و پشتیبانی کند.

مطالعات اعتیاد به مواد مخدر در دوران کرونا افزایش داشته است

همچنین محمد تقی جغتایی رییس کنگره دانش اعتیاد در این کنگره گفت: بر اساس مطالعات انجام شده در کشورهای مختلف اعتیاد به مواد مخدر طی دوران کرونا افزایش یافته است.

وی افزود: در حوزه دانش اعتیاد، کشور ما علیرغم پیچیدگی اعتیاد جزو کشورهای پیشرو در سطح ملی و بین المللی در حوزه پیشگیری و مقابله با عرضه و. … است و گام‌های خوبی برداشته است.

رئیس شانزدهمین کنگره دانش اعتیاد بیان کرد: مسأله اعتیاد بیشتر بار اجتماعی دارد و باید بیشتر به آن پرداخته شود.

جغتایی در پایان با اشاره به اینکه اعتیاد در همه کشورها وجود دارد و تنها معضل کشور ایران نیست، گفت: البته مسأله اعتیاد باید جزو اولویت نظام سلامت و رفاه اجتماعی قرار گیرد.

لینک کوتاه : https://news.dchq.ir/3/?p=92715
  • ارسال توسط :
  • منبع : روابط عمومی ستاد مبارزه با موادمخدر
  • 430 بازدید
  • بدون دیدگاه