به گزارش روابط عمومی ستاد مبارزه با موادمخدر؛ دکتر علیرضا کاظمی در گفتگویی، با بیان اینکه اعتیاد، پیامدهای بسیاری را برای جوامع دارد، گفت: اعتیاد یکی از مهمترین آسیبهای اجتماعی و نیز علت و معلول بسیاری از آسیبهای اجتماعی میباشد و نظریه پردازان جهانی، موادمخدر را یکی از چهار بحرانی نام میبرند که جهان را مورد تهدید قرار داده است.
وی ادامه داد: بر اساس آخرین گزارش سازمان ملل، روند افزایش اعتیاد در سطح جهان در یک دهه گذشته، ۲۳ درصد برآورد شده است و این نشان از آن است که اعتیاد موضوعی فوقالعاده پیچیده، تهدید زا و بحران زا برای جوامع و خانوادهها است.
قائم مقام دبیرکل ستاد ادامه داد: کشور ما جزو کشورهایی است که تحت تأثیر موضوع اعتیاد قرار دارد؛ چرا که در همسایگی کانون تولید و توزیع موادمخدر دنیا یعنی افغانستان قرار گرفته است و طبیعتاً آسیب بیشتری را متوجه میشود.
کاظمی بیان داشت: اگر بخواهیم موفقیتهای جمهوری اسلامی ایران را در دنیا در دو حوزه مقابله با عرضه و کاهش تقاضا مقایسه کنیم، باید هم به روندها و میانگینهای جهانی و هم موقعیت ایران را که در کانون خط مقدم مبارزه قرار گرفته است و هم نگاهی که استکبار جهانی به این موضوع در مواجه با جمهوری اسلامی دارد، توجه کنیم؛ بنابراین تحلیلمان باید بر اساس این مؤلفهها باشد.
وی ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران دستاوردهای بسیار شگفتانگیزی در حوزههای مختلف داشته است؛ و مبارزه با موادمخدر یکی از حوزههای موفقی است که امروز پرچم مبارزه با آن، علیرغم تحریمهای شدید دنیا توسط ایران در عرصههای بینالمللی همیشه برافراشته است.
قائم مقام دبیرکل ستاد گفت: در حوزه مقابله با عرضه، ضربه به بنیانهای مالی قاچاقچیان موادمخدر از اولویتهای مهم است و جمهوری اسلامی ایران با تقدیم ۳ هزار و ۸۵۷ شهید در این ۴۰ سال و نثار جان بهترین نیروهایش، مدافع امنیت جهانی بوده است و این شاخصه بزرگی از صداقت جمهوری اسلامی میباشد.
کاظمی افزود: جمهوری اسلامی ایران رکورددار کشفیات موادمخدر با فاصله زیاد از کشورهای دیگر است و همیشه رتبه اول کشفیات موادمخدر را در دنیا دارد و ۹۰ درصد تریاک جهان نیز توسط ایران کشف میشود.
وی با بیان اینکه سیاست ستاد و جمهوری اسلامی ایران، اقدامات متوازن در بخش های متعدد است، گفت: تمرکز بر فعالیت های پیشگیری، توانمندسازی و آگاهسازی از برنامههای بلند مدت ستاد است تا جمعیت کثیری از مردم گرفتار اعتیاد نشوند و همچنین کنترل و کاهش آسیب اعتیاد و ساماندهی معتادان متجاهر از برنامههای کوتاه مدت ستاد میباشد.
قائم مقام دبیرکل ستاد اظهار داشت: این سیاستها را ستاد با رویکردهایی نظیر مردمی سازی و مشارکت اجتماعی مردم پیش میبرد؛ زیرا ما زمانی میتوانیم موفق شویم که حساسیت این موضوع را به مردم بدانند.
کاظمی تصریح کرد: همچنین در رویکرد مردمی سازی، شاهد راهاندازی مجمع خیرین یاریگران زندگی بودیم که از اقدامات جدید و خلاقانه در ستاد است و شاهد ورود خیرین به این حوزه بودیم؛ به گونهای که در ۲۰ استان کشور حدود دو هزار خیر در این موضوع تمرکز کردهاند و تاکنون برای اشتغال ۳ هزار بهبودیافته کمک داشتهاند.
وی در پایان خطاب به مردم کشورمان گفت: در امر پیشگیری از اعتیاد، نیاز به حساسیت و توجه تک تک آحاد جامعه داریم و با توجه به تغییر الگوی مصرف و توزیع و پیچیدگیهای حوزه اعتیاد و نیز حجم زیاد انواع مواد روانگردان در دنیا، خانوادهها میبایست نسبت به ارتقا مهارتهای فرزندانشان به آسیبهای اجتماعی حساس باشند تا جنبش نهضت پیشگیری از اعتیاد و گفتمان مردمی سازی دولت سیزدهم برای کنترل آسیبهای اجتماعی شکل بگیرد.
مردمی سازی و توسعه مشارکت های مردمی ، محوراصلی برنامه های پیشگیرانه ستاد مبارزه با مواد مخدر
قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر گفت: مردمی سازی و توسعه مشارکت های مردمی ، محوراصلی برنامه های پیشگیرانه ستاد مبارزه با مواد مخدر است.
لینک کوتاه : https://news.dchq.ir/3/?p=91914
- ارسال توسط : حسنی
- منبع : روابط عمومی ستاد مبارزه با موادمخدر
- 409 بازدید
- بدون دیدگاه