کردستان- اسماعیل زارعیکوشا در پنجمین جلسه شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر کردستان در سنندج اظهار کرد: در بحث آسیبهای اجتماعی به ویژه اعتیاد، تا رویکردها مردمی نباشد و به این سمت حرکت نکنیم، در مقابله با سوداگران و قربانیان مواد مخدر، عقب خواهیم ماند.
وی با بیان اینکه باید در مسئله اگاه سازی و تجهیز فکری از ظرفیت مردمی استفاده شود، افزود: علاوه بر آموزش، روی ضدارزش بودن اعتیاد به مواد مخدر باید کار و جامعه را حساس و احیا کرد.
استاندار کردستان بدترین شرایط در بحث اعتیاد را شکستن قبح آن در جامعه دانست و اضافه کرد: آموزش موثر در سنین پایین و مدارس، برای مقابله با مواد مخدر ضروری است.
رئیس شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان بر ضرورت استفاده از ظرفیتهای مردمی و آموزشهای عمومی برای مقابله با مواد مخدر و پیشگیری از اعتیاد تاکید کرد.
زارعی کوشا تشکیل مجمع یاریگران زندگی روستا را طرحی بسیار خوب با ساختاری منطقی توصیف و ابراز امیدواری کرد این طرح در عمل و اجرا هدفمند باشد.
وی اعتیاد به مواد مخدر را مهمترین آسیب اجتماعی نام برد و گفت: مقابله با پدیده شوم اعتیاد بدون مشارکت مردم نتیجهبخش نخواهد بود و اگر به سوی پیشگیری حرکت نکنیم در مقابله با قربانیان این تجارت منحوس و نامبارک و سوداگران این حوزه عقب میمانیم
استاندار کردستان با تأكید بر لزوم توجه به آگاهسازی جامعه نسبت به خطرات اعتیاد به مواد مخدر و پیشگیری از این معضل گفت: آموزش و آگاهسازی توسط تشکلهای مردمی مانع از قبح زدایی اعتیاد میشود
زارعی کوشا راهاندازی کمپ ترک اعتیاد ویژه زنان برای زدودن مظاهر اعتیاد از سیمای استان را ضروری بیان کرد و گفت: تجمع معتادان در معابر زیبنده استان نیست لذا در مقابله جدی با این معضل اجتماعی کمیتهها و اعضای شورا در این حوزه وظیفهمند هستند و باید به رسالت خود عمل کنند
وی با بیان اینکه از وضعیت موجود راضی نیستیم اما برای بهبود شرایط باز تلاش میکنیم بر ساماندهی کمپها و تعین تکلیف فاز دوم کمپ سنندج با برنامهریزی تا ایجاد ظرفیت لازم در این حوزه تأکید کرد.
گفتنی است پوشش کامل روستاها، آگاهسازی روستائیان درباره خطر رو به رشد اعتیاد، ظرفیتسازی و افزایش مشارکت اجتماعی و حفاظت از منابع طبیعی و محیط زیست از اهداف مهم اجرای طرح یاریگران زندگی روستا است.
فرمانده انتظامی کردستان هم از کشف ۴۳۵ کیلوگرم انواع مواد مخدر در استان طی سال جاری اشاره کرد و افزود: در این رابطه هزار و ۶۱۷ نفر دستگیر شدند که ۲۲ نفر آنان خانم بودند.
سردار علی آزادی ببشترین دستگیرشدگان را مربوط به خرده فروشان با ۴۲۵ نفر اعلام کرد و گفت: امسال ۸۷۸ معتاد متجاهر در استان دستگیر شدند که ۸۶ نفر آنان سابقه سرقت دارند
وی ۴۰ درصد دستگیرشدگان را مربوط به ماده تریاک، ۲۴ درصد شیشه، ۲۰ درصد هروئین، هفت درصد حشیش و ۹ درصد سایر مواد اعلام کرد.
فرماندار سنندج هم به نگهداری ۵۳۶ نفر در چهار کمپ خصوصی و کمپ ماده ۱۶ این شهرستان اشاره داشت و گفت: از ۵۳۶ نفر ذکر شده، ۴۵۱ متجاهر و ۸۵ نفر خود معرف هستند که نشان از کاهش معتادان خودمعرف دارد.
حسن عسکری با اشاره به اینکه سامانه سرای سنندج هم فعال و ۲۰ نفر در این مرکز نگهداری می شود، ادامه داد: زمینه برای تشکیل کانون یاریگران زندگی در ۶۰ روستا فراهم شده است.
محمد سلیم کریمی کارشناس فرهنگی و پیشگیری شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر کردستان هم با بیان اینکه کانون یاریگران زندگی در پنج استان آغاز شده و در کردستان نیز اجرا می شود، افزود: هدف از اجرای این طرح، ترویج گفتمان فرهنگ سازی مقابله با مواد مخدر در روستاها و سالم سازی محیط روستایی است.
کریمی افزود: این کانون در سه فاز اجرا خواهد شد و امسال ۳۰ درصد روستاهای استان را شامل و تا سال ۱۴۰۴ به طور کامل اجرایی می شود.
گفتنی است در خلال برگزاری این جلسه ارتباط ویدئو کنفرانسی هم با فرماندار شهرستان سقز و اعضای شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر شهرستان ،برگزار و جعفر توان فرماندار این شهرستان به بیان معضلات این شهرستان در حوزه آسیب های اجتماعی به خصوص مواد مخدر و اعتیاد با استاندار کردستان و اعضاء حاضر در جلسه گفتگو کردند.
اجرای طرح یاریگران زندگی در روستا با جدیت هر چه بیشتر پیگیری شود
استاندار کردستان گفت: اجرای طرح یاریگران زندگی در روستاها با رویکرد پیشگیری و مقابله با اعتیاد به جدیت توسط تمام دستگاههای اجرایی برای روستاهای هدف دنبال شود.
لینک کوتاه : https://news.dchq.ir/3/?p=91828
- ارسال توسط : حسنی
- منبع : روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان کردستان
- 478 بازدید
- بدون دیدگاه