گیلان- اولین نشست اندیشه ورزی با موضوع نقش رسانه ملی در پیشگیری و کاهش اعتیاد به موادمخدر، چالش ها و راه کارهای رسانه ای با حضور نمایندگان دستگاه های ذیربط استان و اباذری دبیر شورای هماهنگی مبارزه با موادمخدر استان، در سالن کنفرانس حوزه ریاست صدا وسیمای استان گیلان برگزار شد.
در این نشست دبیر شورای هماهنگی مبارزه با موادمخدر استان با تأکید بر اهمیت و نقش رسانه ها در پیشبرد برنامه های فرهنگی و پیشگیری از اعتیاد گفت: در حال حاضر اعتیاد و سوء مصرف موادمخدر یکی از چالش های مهم اجتماعی و بهداشت روانی جوامع مختلف می باشد و یکی از مهمترین راهکار در جهت کاهش میزان گرایش افراد به مصرف موادمخدر و جلوگیری از تحمیل هزينه هاي سنگين به اجتماع اقدامات فرهنگی است.
اباذری افزود: يكي از شيوه هاي مهم پيشگيري از اعتياد، آگاه سازی اقشار مختلف مردم از خطرات و مضرات سوء مصرف مواد است که نقش رسانه به ویژه رسانه ملی در این زمینه و همچنین اجرای برنامه های ارتقای سلامت بسیار حائز اهمیت است.
دبیر شورا گفت: هر چند با ظهور شبکه های اجتماعی و پدیده اینترنت، گستردگی و نفوذ رادیو و تلویزیون کمتر شده، ولی این رسانه همچنان تأثیرگذارترین وسیله ارتباطی در انتقال مفاهیم فرهنگی بوده و مهمترین امتیاز آن نیز امکان پوشش مخاطبین با سنین مختلف در ساعات مختلف شبانه روز است.
اباذری در ادامه؛ ساخت برنامه هایی با موضوع پیشگیری از اعتیاد را بسیار مهم و ضروری دانست و افزود: طراحی برنامه های رسانه ای می بایست بر مبنای شواهد علمی و اثربخش باشد. در طراحی پیام ها نیز می بایست به وضعیت و مشخصات مخاطب و نحوه انتقال پیام توجه ویژه ای کرد. بعضاً در تولیدات رسانه ای به جنبه های علمی اعتیاد و رویکردهای رسانه ای اثربخش، کمتر توجه می شود و این کم توجهی می تواند موجبات ایجاد باورهای غلط و یا تقویت باورهای نادرست قبلی در مخاطب را فراهم کند و یا به رواج درمان های غیر علمی اعتیاد دامن زده و در اغلب موارد باعث گرفتاری و معضلات جدیدتری نیز بشود.
وی؛ کسب موفقیت های ملموس در تولید محتوای سمعی و بصری در زمینه کاهش اعتیاد توسط رسانه ملی را منوط به استفاده از نظرات متخصصین حوزه فرهنگی و صاحب نظران حوزه رسانه و ارتباطات اجتماعی دانست و گفت: حساس سازی افکار عمومی، تقویت مخاطب شناسی و پرهیز از تولید برنامه های کلی و کلیشه ای و توجه ویژه به واقعیات جامعه و پژوهش های ارزشمند انجام شده در این زمینه، می تواند تأثیر چشمگیری در توفیق رسانه ملی در عرصه پیشگیری از اعتیاد داشته باشد.
نمایندگان دستگاه های فرهنگی استان نیز ضمن بیان نقطه نظرات خود پیشنهاداتی را نیز در جهت تولید برنامه ها و افزایش اثربخشی رسانه ملی در عرصه پیشگیری از اعتیاد عنوان کردند.
در پایان این نشست مقرر شد جلسات اندیشه ورزی با موضوع نقش رسانه ملی در پیشگیری و کاهش اعتیاد به موادمخدر، چالش ها و راهکارهای رسانه ای بصورت منظم برگزار شود تا با همفکری، هم افزایی و استفاده حداکثری از ظرفیت دستگاه های مختلف، شاهد تقویت و افزایش تأثیرگذاری برنامه های رسانه ملی در این عرصه و کاهش گرایش به اعتیاد در سطح استان باشیم.
اقدامات فرهنگی، مهمترین راهکار در جهت کاهش گرایش افراد به مصرف موادمخدر است
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با موادمخدر استان گیلان گفت: یکی از مهمترین راهکار در جهت کاهش میزان گرایش افراد به مصرف موادمخدر و جلوگیری از تحمیل هزينه هاي سنگين به اجتماع اقدامات فرهنگی است.
لینک کوتاه : https://news.dchq.ir/3/?p=91823
- ارسال توسط : حسنی
- منبع : روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان گیلان
- 246 بازدید
- بدون دیدگاه