خوزستان- در ابتدای این جلسه پیام استاندار خوزستان در گرامیداشت روز ملی تشکلها و مشارکتهای اجتماعی قرائت شد و سپس عبداله افرازه شهاوند، معاون سیاسی اجتماعی استانداری خوزستان اظهار داشت: سازمان ها و تشکل های مردم نهاد براساس نیت خداپسندانه و خیرخواهانه، تلاش و در عرصه ها و حوزه های مختلف نقش آفرینی می کنند.
وی با بیان اینکه نقش گروه های مردم نهاد در حوزه های مختلف بسیار پررنگ و غیرقابل توصیف است، عنوان کرد: نقش گروه های مردم نهاد در جامعه بی بدیل و خارج از ظرفیت دستگاه های اداری و حاکمیتی است، کارهایی بزرگتر از توان ما مسئولین و دستگاه های حاکمیتی انجام می دهند به عنوان مثال کدام دستگاه دولتی به اندازه “کنگره ۶۰″، ۵۰ هزار نفر معتاد را با خروجی مثبت ماندگاری ۹۰ درصدی ترک داده است، کدام دستگاه دولتی می تواند در یک روز یک میلیون و ۲۰۰ غذا را به مناسبت عید غدیر دست مردم بدهد یا میلیون ها غذا را در اربعین بین مردم توزیع کند.
معاون استاندار با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری خاطر نشان کرد: چالش ها و مشکلات عمیق جامعه به فرموده مقام معظم رهبری از طریق و مجرای مدیریت روزمره حل نمی شود و با جهاد کبیر می توان این مشکلات را حل کرد و غیر از فعالیت روزمره ای که مسئولان به آن مبتلا هستند یک تلاش مضاعف مبنی بر دلسوزی و دغدغه مندی است که شما براساس وظیفه انسانی به آن ورود کرده اید.
شهاوند با بیان اینکه سازمان های مردم نهاد در کنار کارکردها یک سری ملزومات هم باید داشته باشند، خطاب به آنان اظهار داشت: ظرفیت ها و قابلیت های خود را بشناسید و به آن آگاهی داشته باشید شما گروه ها در حوزه های مشاوره و ارائه طرح به مدیران، اجرای طرح ها و حوزه های نظارت می توانید نقش آفرینی کنید، این ظرفیت ها را باید احصا و براساس آن حرکت کنید.
وی بر ضرورت انسجام گروه های و تشکل های مختلف تاکید و تصریح کرد: برخی از مشکلات عمیق هستند و نیاز است که گروه های مردمی فعال در حوزه های متفاوت برای حل آن در کنار یکدیگر و هم افزایی داشته باشند تا مشکل را حل کنند ظرفیت همدیگر را بشناسید و برای هم افزایی تعامل داشته باشید.
وی افزود: نیاز است ساختارهای مالی و فنی خود را توانمند شود تا بتوانید بهتر کنش گری کنید شما منبع مالی ندارید و نیاز است از جاهایی کمک بگیرید، مسئولان ادارات و سازمان ها باید به نقش شما واقف باشند و همکاری کنند و اصلا قابل پذیرش نیست که با شما همراهی نداشته باشند.
تشکل ها و گروه های مردمی و غیردولتی واسطه بین دولت و مردم هستند
همچنین در ادامه محبوبه ایزدی پناه، مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری خوزستان اظهار کرد: با توجه به اینکه ۲۲ مردادماه از طرف شورای عالی انقلاب فرهنگی به عنوان روز تشکل ها و مشارکت های اجتماعی نامگذاری شده است امروز را از باب پاسداشت این مناسبت با یک ترکیب منصفانه از ظرفیت های مردمی دور هم جمع شده ایم.
وی با بیان اینکه تشکل ها و گروه های مردمی و غیردولتی نقش واسطه بین دولت و مردم است عنوان کرد: در استان خوزستان بیش از ۵۰۰ سازمان مردم نهاد از حوزه وزارت کشور مجوز گرفته، در حوزه سازمان تبلیغات اسلامی بالای ۳ هزار هیات مذهبی در استان در حال فعالیت هستند که در رویداد اربعین شاهد فعالیت های آنان هستیم.
مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری خوزستان ادامه داد: در حوزه ارشاد اسلامی بالغ بر ۶۰۰ موسسه فرهنگی هنری ثبت شده، در حوزه ورزش و جوانان ۱۰۰ سمن و در حوزه بسیج سازندگی بیش از ۲ هزار گروه جهادی ثبت شده داریم.
ایزدی پناه افزود: در مجموعه بهزیستی و فراجا که موسسات خیریه را صدور مجوز می دهند بالای ۲۰۰ موسسه خیریه در استان در حال فعالیت هستند .
وی خاطر نشان کرد: امیدوارم استفاده از ظرفیت نیروهای مردمی سازمان های مردم نهاد و هیات های مذهبی روز به روز به سمت رشد و ارتقا پیش برود و بتوانیم از حضور و وجود آنان بهره مند شویم به نحوی که ثمره ی آنان را در بهتر شدن کیفیت زندگی در استان مشاهده نماییم.سازمان های مردم نهاد فرق بین مطالبه و اعتراض را می دانند.
سپس سیروس داودی، نماینده سازمان های مردم نهاد، اظهار کرد: ویژگی بارز سازمان های مردم نهاد غیر دولتی، غیرسیاسی و غیرانتفاعی بودن آنان است که حلقه وصل بین مردم و دولت هستند.
وی ادامه داد: سازمان های مردم نهاد، همان مطالبه گرانی هستند که فرق بین اعتراض و مطالبه را می دانند و اگر جایی بدانیم مطالبه ما خدشه ای وارد می کند ورود نمی کنیم، مطالبات ما را به عنوان پیشنهاد و راهکار بدانید و براساس آن عمل کنید.
وی ادامه داد: سه کارگروه با فراجا، سه کمیته با دادگستری ، تفاهم نامه در خصوص پیشگیری از مواد مخدر تا کنون داشته ایم، بالای ۳۰ هزار نفر ساعت در حوزه آسیب های اجتماعی، ۵ هزار نفر ساعت در حوزه پیشگیری از مواد مخدر، ۶۷۰۰ نفر ساعت در حوزه کودک و حوزه هنر بیش از ۳ هزار نفر ساعت آموزش داشته ایم.
نماینده سازمان های مردم نهاد به نقش سازمان های مردم نهاد در هنگام اپیدمی کرونا اشاره کرد و گفت: در هنگام اپیدمی کرونا، ۸۰ فرد از سازمان های مردم نهاد با حکم بازرسی از استاندار،۱۰هزار روز ماموریت داشتند که حدود سه میلیارد تومان صرفه جویی برای دولت داشته است.
در گردهمایی روز ملی مشارکت های اجتماعی و تشکل ها، نمایندگان گروه های مردمی کنگره ۶۰، انجمن دوستداران طبیعت و محیط زیست خوزستان، موسسه کودک خلاق و جامعه پویا، انجمن های بهزیستی، انجمن دیابت استان خوزستان، گروه های جهاد، دبیر جوانی جمعیت قرارگاه خانم الاوصیا، مشاور جوان مدیرعامل سازمان هلال احمر و رئیس انجمن صلح و سازش اقوام استان خوزستان به بیان مشکلات خود و ارائه راهکارها پرداختند.