خراسان رضوی- محمد حسین صالحی گفت: در بحث مبارزه با مواد مخدر با سه چالش، کاهش سن مصرف کنندگان، تغییر الگوی مصرف از سنتی به صنعتی و شیوع مواد مخدر در بین زنان روبرو میباشیم و برای مقابله با آسیب اعتیاد نیازمند همت تمام دستگاهها هستیم و باید همزمان به مباحث فرهنگی و پیشگیری، مقابله با عرضه و درمان و کاهش آسیب در جامعه توجه جدی شود.
وی ضمن تشریح جایگاه و وظایف شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر و گزارش از اقدامات انجام شده افزود: علی رغم همه هزینه ها و اقدامات دستگاه های مختلف، متاسفانه شاهد آن هستیم که هر روز انواع مختلفی از مواد مخدر وارد بازار شده و خانواده های متعددی را به نابودی می کشاند؛ لذا موفقیت در این حوزه، مستلزم تقویت گفتمان و اهتمام اجتماعی به منظور مهار اعتیاد و تلاش برای جلب مشارکت حداکثری برای ایفای نقش موثر در قبال مبارزه با مواد مخدراست.
دبیر شورا افزود: جمهوری اسلامی ایران بهعنوان پرچمدار مبارزه با موادمخدر در دنیا می باشد تولید مواد مخدر در افغانستان خطر جدی را متوجه استان خراسان رضوی کرده است که در سال ۱۴۰۱ مقدار ۳۱۱۸۳ کیلوگرم انواع مواد مخدر در استان کشف شده همچنین در چهار ماهه نخست سال ۱۴۰۲ مقدار ۱۲۰۷۶ کیلوگرم انواع مواد مخدر و روان گردان در استان کشف که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۱۰ درصد افزایش داشته است.
صالحی بیان داشت: شعار نمادین ستاد مبارزه با مواد مخدر ، یاریگران زندگی – مشارکت اجتماعی – پیشگیری از اعتیاد است و تمامی دستگاه ها می بایست به منظور پیشگیری از اعتیاد و سالم سازی جامعه ، مشارکت اجتماعی آحاد مردم را فراهم کنند.
وی گفت: تمرکز تمامی اقدامات در ۴ حوزه مقابله، درمان و پیشگیری و توانمندسازی براساس برنامه تحول راهبردی است که امید است با تحقق آن، شاهد اقدامات اثربخشی و جهش مناسب در مبارزه با مواد مخدرباشیم و در استان خراسان رضوی نیز در راستای این برنامه تحول راهبردی ، طرح یاریگران زندگی را در محیطها و لایههای مختلف اجتماعی به منظور مهار و کنترل اعتیاد بسط و گسترش خواهیم داد.
دبیر شورا، ساماندهی معتادان متجاهر با افزایش ظرفیت مرکز نگهداری، درمان و کاهش آسیب معتادان در مراکز ماده ۱۶ براساس نیاز استان با همکاری دستگاه قضایی ، بهزیستی، فرماندهی انتظامی با توجه ویژه به صیانت و توانمندسازی پس از بهبودی ، گسترش اقدامات مقابله با ورود مواد مخدر از مرزها و اقدامات کنترلی برای مقابله با عرضه در سطح شهرستانهای استان، بکارگیری حداکثری ظرفیت سمن ها و خیرین و تقویت استفاده از پژوهش های کاربردی حوزه مبارزه با مواد مخدر را از دیگر برنامههایی خواند که براساس برنامه تحول راهبردی در استان انجام خواهد شد.
صالحی با تاکید بر ضرورت همراهی همه مدیران عضو شورا و آحاد مختلف جامعه در حمایت از معتادان بهبود یافته و ایجاد اشتغال آنها، گفت: باید صیانت اجتماعی از معتادان بهبود یافته را جدی بگیریم تا از بازگشت این افراد به سمت اعتیاد پیشگیری شود.
وی افزود: در خراسان رضوی بیش از ۹ هزار معتاد متجاهر وجود دارد که در حال حاضر حدود شش هزار نفر از این تعداد در مراکز ساماندهی هستند که بر اساس دستور استاندار و رئیس شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان ، ساماندهی و جمع آوری معتادان متجاهر ادامه دارد.
دبیر شورا با تاکید بر ورود جدی تمام دستگاههای متولی در حوزه مبارزه با مواد مخدرگفت: فرهنگسازی پیشگیری از اعتیاد و توسعه مشارکتهای مردمی در پیشگیری، درمان، صیانت و مقابله با اعتیاد بسیار با اهمیت است و باید مورد توجه باشد نه تنها مسؤولان و متولیان دستگاههای اجرایی، بلکه خانوادهها و تمام شهروندان در این زمینه مسؤولیت دارند و باید به سهم خود برای این مبارزه تلاش کنند.
صالحی به چرخه اقتصادی بازار مواد مخدر در جهان اشاره کرد و گفت: حجم سه هزار میلیارد دلاری چرخهی مالی مواد مخدر، باعث میشود سوداگران مرگ بشدت برای بدست آوردن سهمی از این بازار بزرگ، در وسوسه و تلاش باشند.
وی خاطر نشان کرد: مواد مخدر در گذشته، سه یا چهار نوع بود و همه آنها را میشناختند و کمابیش به آن آگاهی داشتند اما امروز آنقدر این مواد متنوع و گوناگون شده که ما هم شاید اطلاعا کاملی از این گستره تنوع نداشته باشیم.
دبیر شورا گفت: هر روز مواد جدیدی با شکل جدید و تبلیغات جدید در زندگی روزمره وارد میشود و هر گروه از شهروندان از جمله دانشآموزان، ورزشکاران، هنرمندان، خانمهایی که برای مسائل آرایشی به آرایشگاهها مراجعه میکنند، بیمارانی که دردهای مزمن دارند و سایر گروهها با تبلیغات متنوع و دروغین به سمت مواد مخدر جذب میشوند.
صالحی با تأکید بر اینکه مافیای مواد مخدر یک بیزینس همهجانبه و گسترده را در دستور کار دارد گفت: همهی شهروندان باید در یک تلاش جمعی و گسترده با این تجارت مرگ، مبارزه کنند.
وی با بیان اینکه اعتیاد یک بیماری پیچیده، چند وجهی و خطرناک است گفت: درمان جسمی این بیماری، شاید چند روز یا چند هفته طول بکشد اما وسوسه مصرف مواد تا پایان عمر، در بیمار هست و برای عود نکردن بیمار به دامان اعتیاد، همهی ما باید کمک کنیم.