دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان اردبیل گفت: سالانه قریب به ۹ هزار معتاد در استان در چرخه درمانی قرار می گیرند.
به گزارش خبرنگار ایرنا ، الله شکر فخیمی روز چهارشنبه در نشست مشورتی با خبرنگاران مطبوعات استان افزود: از این میزان تنها ۲۰ درصد نجات یافته و مابقی باز به عرصه مصرف باز می گردند.
وی با بیان اینکه واکسینه کردن جمعیت سالم می تواند از بروز اعتیاد و مشکلات دنباله دار ان جلوگیری کند ، نهادینه کردن برنامه های پیشگیرانه و فرهنگ سازی را مهم ترین اقدام مبارزه با مواد مخدر عنوان کرد.
وی گفت: برای ورود به عرصه اعتیاد به مواد مخدر هیچ معیار مشخصی وجود ندارد و در میان معتادان اقشار تحصیل کرده و دارای شغل بیشتر به چشم می آید.
فخیمی میزان معتادان با تحصیلات دیپلم و بالاتر را ۲۲ درصد ، تحصیلات ابتدایی تا دیپلم را ۷۲درصد و میزان معتادان بیسواد را سه درصد اعلام کرد.
وی بیان کرد: علت های درونی بیشترین سهم را در گرایش فرد به اعتیاد به مواد مخدر دارند که لازم است این علت ها شناسایی و در سنین پایین اقدامات پیشگیرانه اعمال شود.
او افزود: سالانه میلیارد ها ریال برای درمان اعتیاد هزینه می شود که باید با هزینه کرد این مبالغ در حوزه های پیشگیری و فرهنگ سازی از عواقب دامنگیر بروز اعتیاد جلوگیری کنیم.
فخیمی با تاکید بر ورود گروه های مرجع و الگو در جامعه به بحث پیشگیری اولیه از اعتیاد گفت: رسانه ها از جمله این گروه ها هستند که باید با ورود به این حوزه و اطلاع رسانی از علت های درونی و بیرونی اعتیاد از شیوع این پدیده شوم بکاهند.