خراسان شمالی- ابوالحسن نجفی روز یکشنبه ۰۲/۰۵/۱۴۰۲ اظهار کرد: این معتادان در قالب طرحهای گوناگون امنیت اجتماعی با همکاری دستگاههای اجرایی و انتظامی از سطح شهرهای استان جمعآوری شدند.
وی افزود: این افراد بعد از غربالگری در مراکز ترک اعتیاد ماده ۱۶ و تبصره ۲ ماده ۱۵ نگهداری میشوند.
دبیر شورا ادامه داد: مراکز بازپروری ماده ۱۶ برای افرادی است که به تهاجر رسیدند و فاقد سرپناه هستند و در این مراکز شوراهای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر در هر استان پیگیر موضوعات نگهداری از معتادان متجاهر و ترک اعتیاد آنها بهصورت رایگان هستند و در این مراکز معتادان متجاهر و فاقد سرپناه سه تا ۶ ماه بهصورت رایگان نگهداری و تحت درمان قرار میگیرند.
به گفته نجفی؛ ۱۰ درصد از معتادان متجاهر جمعآوریشده را بانوان تشکیل میدهند که برخی با اخذ تعهد به خانوادههای خود بازگردانده شدند.
وی یادآور شد: در سهماهه نخست پارسال نیز ۲۹۷ معتاد متجاهر از سطح شهر جمعآوری و به مراکز ترک اعتیاد ماده ۱۶ و تبصره ۲ ماده ۱۵ سپرده شدند.
دبیر شورا گفت: سال گذشته ۲۶ میلیارد ریال برای ارائه خدمات درمانی و دارویی به هزار و ۱۳۵ معتاد در مراکز درمان سرپایی اعتیاد استان هزینه شد.
نجفی افزود: اینک ۳۰ هزار معتاد استان تحت پوشش ۱۲۷ مرکز درمان مستقیم اعتیاد قرار دارند و با داروهای ترک اعتیاد (آگونیست) درمان میشوند.
وی گفت: استفاده از داروی “آگونیست” در درمان اعتیاد محدودیتهای خاص خود را دارد بهگونهای که این داروها برای درمانبخشی از معتادین و انواع خاصی از اعتیاد کاربرد دارد و مصرف خارج از ضوابط درمانی این داروها خود آسیبرسان است.