به گزارش روابط عمومی ستاد مبارزه با موادمخدر؛ این تفاهمنامه همکاری صبح امروز به امضای دکتر محمد جمالو معاون کاهش تقاضا و توسعه مشارکتهای مردمی ستاد مبارزه با موادمخدر و سعید مقیسه معاون سازمان صدا و سیما و رئیس ساترا رسید و مقرر شد طرفین در زمینههای فرهنگی، ترویجی و آموزشی با موضوعات پیشگیری از اعتیاد همکاری کنند.
دکتر محمد جمالو در آیین امضای این تفاهمنامه گفت: با جانفشانی نیروهای غیور کشور عزیزمان، جمهوری اسلامی ایران توانست در سال ۱۴۰۰ ، رکورد کشفیات موادمخدر را در دنیا بشکند و بارها سازمان ملل و مجامع بینالمللی به واسطه این اقدام ارزشمند که برای نجات جان انسانها بوده است، تقدیر کردهاند.
وی افزود: اعتیاد، بیماری مزمن، جسمی، روانی، پیش رونده و عودکننده است و مشخصه ایپدمی را هم باید به این بیماری اضافه کنیم. برای مقابله با اپیدمی یک بیماری مثل اعتیاد یا کرونا، حاکمیتها و دولتها نمیتوانند به تنهایی ورود کنند؛ بلکه نیاز به همراهی مردم و حتی همکاری همه کشورها در کنار یکدیگر است تا اپیدمی را کنترل کنند.
معاون کاهش تقاضا و توسعه مشارکتهای مردمی ستاد با بیان اینکه ایران در همسایگی افغانستان به عنوان بزرگترین تولیدکننده موادمخدر دنیا قرار دارد و در زمان اشغال نیروهای ناتو، تولید موادمخدر در آن کشور طی ۲۰ سال، به ۵۰ برابر رسید، گفت: امروز با تغییر هیات حاکمه در آن کشور ، شاهد تبدیل تولید موادمخدر از سنتی به صنعتی هستیم .
جمالو اذعان داشت: نرخ شیوع اعتیاد در کشور ما،۵.۳ درصد در جمعیت فعال کشور یعنی در سنین ۱۵ الی ۶۴ سال است.
وی در پایان گفت: این تفاهمنامه یک تقسیم کار بزرگ ملی است و در تلاشیم بتوانیم کارهای مرتبت به حوزه مشترک را در مبارزه همه جانبه با مواد مخدر و اعتیاد، به صورت هم افزا پیش ببریم.
همچنین سعید مقیسه رئیس ساترا در این جلسه بیان داشت: تفاهمنامه بیشتر جنبه آشنایی طرفین و قول و قرارهایی است که داده می شود و وقتی تبدیل به قرارداد میشود، به سمت عملیاتی شدن میرود و طرفین نسبت به انجام اقدامات ترغیب میشوند.
وی پیشنهاد داد: یک VOD ، ویژه ستاد مبارزه با موادمخدر تشکیل شود تا ما مجاز به حمایتهای رسانهای از ستاد شویم. همچنین نیاز داریم که در فضای مجازی آسیبهایی را که از نظر ستاد دارای اولویت و مهمتر هستند، شناسایی شوند، تا این آسیبها دستهبندی شوند. اگر ستاد چنین ظرفیتی در اختیار ندارد، میتوانیم در این بخش کمک کنیم تا ایجاد شود.
معاون سازمان صدا و سیما ادامه داد: یکی از کارهایی که برخی کشورها انجام میدهند آن است که رسانههای کشورشان را هوشمند مدیریت میکنند، مثلاً وقتی متوجه میشوند من مخاطب علاقهمند به دونات وانیلی هستم، در اکسپلور من تصاویری از این دونات نشان داده شود. ستاد نیز با همکاری پیامرسانهایی مثل روبیکا که چنین امکانی را دارد، دستاندرکاران مرتبط با موضوع کاری خود را شناسایی کرده تا پیامهای مرتبطی برایشان ارسال شود. یا مثلاً شما میتوانید کسی که معتاد بوده یا برای درمان به پزشک مراجعه کرده است شناسایی و در پیامرسانی که دارد، کلیپهایی با محتوای پیشگیری و درمان برایش نشان داده شود که در این راستا، ستاد باید یکسری کلیپ بازدارنده تولید کند.
وی در ادامه پیشنهادات دیگری را در زمینه همکاری با ستاد مطرح و در پایان اظهار امیدواری کرد که با همفکری و همکاری فیمابین، شاهد نتایج ارزشمندی از این تفاهم نامه باشیم.
محمدهادی عسکری مدیرکل دفتر فرهنگی و پیشگیری ستاد نیز در این جلسه گفت: ستاد بر اساس جایگاه سیاستگذاری به دنبال استفاده از ظرفیت دستگاههای عضو و همکار خود است و با توجه به ظرفیت عظیمی که در صدا و سیما و همچنین ساترا وجود دارد، از سال گذشته مقدمات انعقاد این تفاهمنامه آغاز شد.
وی اظهار امیدواری کرد که این تفاهمنامه نتایج خوبی را در راستای پیشبرد امر خطیر پیشگیری از اعتیاد بهویژه در کانونهای هدف داشته باشد و فرآیند پیشگیری از اعتیاد و آسیبهای اجتماعی در جامعه با سرعت بیشتری دنبال شود و نتیجهاش امیدبخشی به مردم شریف ایران باشد.