به گزارش روابط عمومی ستاد مبارزه با موادمخدر؛ همایش مجمع عمومی و انتخابات هیات امنا و هیات مدیره مجمع خیرین یاریگران زندگی استان قزوین، در سالن استانداری استان قزوین با حضور دکتر عباس کاظمی، معاون سیاسی، اجتماعی و امنیتی استاندار قزوین و سیدجمالدین حسینی، دبیر شورای هماهنگی ستاد مبارزه با مواد مخدر استان قزوین آغاز کرد و جمعی از کارآفرینان، خیرین و نیکوکاران و سمنهای فعال برتر استان در آن حضور داشتند.
حسن حمزه زاده، مدیرعامل مجمع خیرین یاریگران کشور در این نشست از راهاندازی شانزدهمین مجمع خیرین یاریگران زندگی با هدف توانمندسازی و اشتغالزایی معتادان بهبودیافته در استان قزوین خبر داد و افزود: این مجمع از شهریور ماه سال گذشته با شعار “هر کمپ یک، کارگاه اشتغالزایی” تشکیل شد و در کنار ستاد مبارزه با مواد مخدر به عنوان بازوی اجرایی در جهت توانمندسازی معتادان بهبودیافته عمل میکند.
وی از اعتیاد به عنوان آسیب اجتماعی بزرگ در جامعه نام برد و خاطرنشان کرد: این مجمع تا پایان سال در دیگر استانها تشکیل خواهد شد.
مدیرعامل مجمع خیرین یاریگران کشور با بیان اینکه هم اکنون بیش از یک هزار و ۶۰۰ خیر در سراسر کشور با این مجمع همکاری دارند، افزود: ما قدر و منزلت این سرمایه اجتماعی را خوب میدانیم و امیدواریم در سالی که مهار تورم و رشد تولید نام گرفته است، با استفاده از این پتانسیل بتوانیم کارگاههای اشتغالزایی را در کمپها گسترش دهیم.
حمزه زاده با اشاره بهبه اینکه کارگاههای اشتغالزایی برای افراد بهبود یافته براساس شرایط منطقهای دایر خواهد شد افزود: هر استان ظرفیت متفاوتی دارد و نمیتوان یک نسخه واحد را برای همه استانها پیچید. به عنوان مثال در مناطق صنعتی، فعالیتهای صنعتی و کارآموزی ممکن است به عنوان گزینه مناسب برای بازگرداندن فرد معتاد به زندگی عادی در نظر گرفته شود. در مناطق شمال کشور، فعالیتهای خانگی مانند دوخت لباس یا تولید صنایع دستی، نجاری و ساخت و ساز ممکن است به عنوان گزینه مناسب برای بازگرداندن فرد معتاد به زندگی عادی در نظر گرفته شود.
وی با بیان اینکه افراد معتاد در دوره ۶ تا ۹ ماهه تحت درمان قرار میگیرند و دوباره به زندگی برمیگردند، افزود: اگر به این افراد انگیزه داده شود و به کار گماشته شوند، به طور قطع ثابت میکنند که از توانمندیهای زیادی برخوردار هستند.
به گفته این مسئول، یاریگران زندگی میخواهند چرخه معیوب بازگشت این افراد را به دام اعتیاد متوقف کنند و با ساماندهی و ایجاد اشتغال رها یافتگان از دام اعتیاد، امنیت اقتصادی پایدار برای خانوادههای این افراد ایجاد کنند و از ظرفیتهای اجتماعی این بهبودیافتگان بهره ببرند.
مدیرعامل مجمع خیرین یاریگران زندگی تأکید کرد: اگر کارگاههای اشتغالزایی را به همت کارآفرینان در مراکز ماده ۱۶ (مراکز نگهداری و درمان معتادان متجاهر) راهاندازی کنیم این ظرفیت انباشته در مراکز وارد عرصه کار شده و چرخه بهبود معتادان کامل میشود.
حمزه زاده یکی از اهداف این مجمع را تبدیل کمپهای ترک اعتیاد به کارگاههای تولیدی و صنعتی خواند و گفت: تلاش میکنیم که با جذب بهبود یافتگان از اعتیاد علاوه بر بازپروری و مهارتآموزی، زمینه فروش محصولات آنان را هم فراهم کنیم.
اقدام مجمع خیرین یاریگران زندگی در حمایت از معتادان بهبود یافته ارزشمند است
همچنین دکتر عباس کاظمی، معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری قزوین در این نشست گفت: اساس انقلاب اسلامی حضور قشرهای مختلف مردم در تمام عرصههاست و محصول این مشارکت در ابعاد مختلف سیاسی، اجتماعی و اقتصادی کشور بسیار ارزشمند است.
وی ظرفیت خیرین را در استان بسیار بی نظیر عنوان کرد و افزود: آثار اقدامات و فعالیتهای خیرین و نیکوکاران در عرصههای مختلف ماندگار و جاودانه است.
معاون استاندار در ادامه؛ اعتیاد را یک معضل بزرگ و خانمان برانداز دانست و تأکید کرد: حرکت مجمع خیرین یاریگران زندگی در حمایت از معتادان بهبود یافته بسیار ارزشمند است. کاظمی اصلاح شرایط اقتصادی و فرهنگی معتادان بهبود یافته و زندانیان آزاد شده را از دغدغههای مهم برشمرد.
پیشگیری از اعتیاد، اولویت ستاد مبارزه با موادمخدر است
سید جمالالدین حسینی، دبیر شورای هماهنگی ستاد مبارزه با مواد مخدر استان قزوین، پیشگیری از اعتیاد را به عنوان راهبرد و اولویت ستاد در سطح کشور نام برد و بر اهمیت و ضرورت استفاده از ظرفیت مشارکتهای مردمی بهویژه خیرین و کارآفرینان استان تأکید کرد.
در ادامه این نشست، ۶۹ نفر از حاضران در مراسم به اتفاق آراء به عنوان اعضای هیات امنا انتخاب شدند و از میان آنها اعضای هیات مدیره به شرح ذیل انتخاب و معرفی شدند. حبیب الله انصاریان، مسعود رحمانی، مرجان درویش وند، روح الله رستم پور، طاهره محمد علیخانی، محمد محمدپور، نقی میرزایی به عنوان اعضای اصلی مجمع و مهدی عبدیان و جلال امینی به عنوان اعضای علی البدل انتخاب شدند و همچنین علی اصغر مهجوب به عنوان بازرس و عباس غدیری علی البدل بازرس انتخاب شدند.