خراسان رضوی- محمد حسین صالحی در مراسم آغاز به کار طرح صدف و ارائه خدمات پیشگیری از اعتیاد به دانش آموزان با نیازهای ویژه گفت: با توجه به سياستهاي كلان در امر مبارزه با مواد مخدر در تمامي سطوح مقابله، پيشگيري، درمان و كاهش آسيبهاي اعتياد بايستي نگاه متوازن انجام پذيرد تا شرايط مطلوب براي سالمسازي جامعه با عزم جدي و همت همگاني و همكاري دستگاههاي ذيربط صورت گيرد.
وی ضمن تبیین برنامه های پیشگیری ستاد مبارزه با مواد مخدر به ویژه طرح یاری گران زندگی، بر افزایش اثرگذاری هر گونه برنامه مبارزه با مواد مخدر تاکید و در ادامه بیان داشت: طرح یاریگران زندگی توسط ستاد مبارزه با مواد مخدر در حال اجرا می باشد هدف این طرح، اجتماعی کردن موضوع مبارزه با مواد مخدر و پیشگیری از اعتیاد است که در راستای اجرای این طرح دستگاه های فرهنگی پیشگیری و سازمان های مردم نهاد به عنوان عناصر مرجع تحقق یاریگران زندگی در مبارزه با مواد مخدر در سطح اجتماع نقش مهم و بسزایی دارند.
دبیر شورا افزود: تغییرات الگوی مصرف، جنسیت و خصوصیات مصرفکنندگان مواد مخدر از مهمترین عواملی است که بدون دانستن آنها، سیاستگذاری در حوزههای کاهش تقاضا و مقابله با عرضه مواد مخدر با مشکل مواجه میشود. شاه کلید اجتماعی شدن امر مبارزه بامواد مخدر و طرح یاری گران زندگی، حساسیت مردم نسبت به عوارض و مشکلات ناشی از مصرف مواد مخدر است.
صالحی با اشاره به لزم برنامه های پیشگیرانه برای نوجوانان افزود: پیشگیری از اعتیاد در نوجوانان یکی از دغدغه های بسیار بزرگ والدین است. اعتیاد می تواند تاثیرات بزرگ و مخربی بر روی آینده فرزندان بگذارد. به همین دلیل است که همه پدر و مادر ها سعی دارند عواملی که باعث تمایل نوجوانان به مصرف مواد مخدر می شود را شناسایی کنند تا بتوانند از این مشکل جلوگیری کند.
وی با اشاره به طرح صدف گفت: نوجوان به دلیل شرایط سنی و روحی که دارند، ممکن است به آسانی درگیر مواد مخدر شود. نوجوان از محیط اطرافش تاثیر می گیرد و اگر این تاثیر به گونه ای باشد که او را به اعتیاد تشویق کند، پیشگیری از اعتیاد در نوجوانان بسیار دشوار خواهد بود. بنابراین باید عواملی را که موجب میل پیدا کردن نوجوان به مصرف مواد مخدر می شود را شناسایی کرد تا بتوان برای پیشگیری از اعتیاد در نوجوانان برنامه ریزی کرد.
دبیر شورا بیان داشت: نوجوانان به راهنمایی و همکاری ، اعتماد ، انضباط ، درک متقابل ، دلسوزی و محبت نیازمندند. کوتاهی و کاستی در هر کدام ، باعث گرایش فرد به غیر از والدین و خانواده و یافتن آن نقطه در فرد دیگری می شود یا به نوعی به دوست و همسالان گرایش پیدا می کند نقش گروه همسالان و فشار جمعی در محیطهای جوان ، در گرایش آنان به مواد مخدر بسیار حائز اهمیت است.
صالحی افزود: مطالعات زیادی در زمینه آسیبشناسی پدیده اعتیاد انجام شده است و محققان عوامل مختلفی را در ارتباط با شیوع اعتیاد در دوره نوجوانی معرفی کردهاند. در حقیقت دوره نوجوانی دورهای پر از تعارضات و نوسانات است یکی از ویژگیهای دوره نوجوانی هویتیابی، کمرنگ شدن روابط نوجوان با خانواده، افزایش گرایش به دوستان همسن و الگویابی از آنها است.
وی در پیان ضمن سپاس از زحمات آموزش و پرورش برای اجرای طرح صدف در استان ابراز امیدواری کرد با اجرای این طرح ضمن ارائه خدمات تخصصی مهارت های زندگی و توانمندسازی روانی اجتماعی دانش آموزاه ، شاهد مصون سازی و پیشگیری از اعتیاد این گروه سنی بسیار حساس باشیم.
لزوم توانمندسازی نوجوانان با رویکرد مهارتهای تربیتی با هدف پیشگیری از اعتیاد
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان خراسان رضوی بر لزوم و ضرورت اجرای دوره توانمندسازی دختران با رویکرد مهارتهای تربیتی و اجتماعی و مشاورهای ویژه دانشآموزان آسیب دیده اجتماعی تاکید کرد.
لینک کوتاه : https://news.dchq.ir/3/?p=90632
- ارسال توسط : حسنی
- منبع : روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان خراسان رضوی
- 178 بازدید
- بدون دیدگاه