به مناسبت روز جهانی مبارزه با مواد مخدر همایشی با مشارکت سازمان فرهنگی ورزشی شهرداری قزوین و دانشگاه علوم پزشکی قزوین درتاريخ هفتم تير ماه در سالن اجتماعات فرهنگسرای بانو حضرت زهرا (س) برگزار شد.
به گزارش روابط عمومي شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر قزوين ، دکتر امیر میرزاده مسئول کلینیک کاهش آسیبهای اجتماعی در حوزه ایدز و اعتیاد (دی آی سی) در این همایش صحبتهایی با موضوع «بیماری اعتیاد قابل پیشگیری و درمان است» بیان کرد و توضیح داد: امروز در همه کشورها درگیر معضل اعتیاد هستند و عوامل زیادی در ایجاد اعتیاد دخیل است.
وی ادامه داد: کارهای اندکی در مبارزه با مواد مخدر در جهان انجام شده و مشروبات الکلی، بیماری ایدز، استرس و طلاق در سطح خرد و کلان تأثیرگذاری زیادی داشته و این روند در تمامی کشورها مشاهده میشود.
میرزاده اضافه کرد: امروزه برای واژه اعتیاد از «وابستگی به مواد» استفاده میشود و این شرایط در افرادی که زمینه وابستگی به مواد مخدر دارند یا در موقعیت خانوادگی و اجتماعی آنان شرایط گرایش به انواع مواد مخدر فراهم است، به کار برده میشود.
این پزشک و کارشناس افزود: همه مواد مخدر یک بار مصرفشان اعتیادآور است حتی یک بار مصرف شیشه بر روی مغز آسیبهای خود را میگذارد و چون برخی برای لاغری از آن استفاده میکنند باید بدانند که کاهش وزن یکی از علایم منفی این ماده مخدر است.
وی با تأکید بر اینکه مصرف سیگار و الکل دروازهای برای ورود به مصرف دیگر مواد مخدر است، گفت: اوایل افراد با میل و اراده خودشان سمت مواد میروند و بعد از آن مصرف مواد دست خودشان نیست و به مرور کنترل و تمرکز آنها نسبت به امور زندگی کمتر میشود.
وی تصریح کرد: اعتیاد گریبانگیر همه ردههای سنی و خانواده بوده و تنها به جوانان و یا افرادی با تحصیلات پایین اختصاص ندارد و حتی ممکن است افراد تحصیلکرده و در موقعیتهای اجتماعی خاص را نیز درگیر کند اما باید تأکید کرد که افراد جوان و به خصوص نوجوان در معرض خطر بیشتری قرار دارند و بنابر این باید در مدارس آموزشها و مهارتهای کاربردی آغاز شود.
میرزاده ادامه داد: آسیب به فرد در درجه اول از بازتابهای منفی مصرف مواد است و پس از آن خانواده در معرض خطر و از همپاشیدگی قرار میگیرد چراکه خشونت، بد رفتاری، خیانت و طلاق از جمله اتفاقات منفی است که به طور حتم رخ میدهد.
همچنين دكتر حسین قافلهباشی عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی قزوین گفت: لازمه دستیابی به نتایج مثبت در این بخش در کار مداوم با برنامهریزی بلند مدت خلاصه شده است.
وي در رابطه با نقش خانواده در تربیت فرزندان و پیشگیری از اعتیاد اظهار داشت: لازمه دستیابی به نتایج مثبت در این بخش در کار مداوم با برنامهریزی دراز مدت خلاصه شده است.
وی بیان داشت: باید در جهت کاهش توزیع و تقاضای مواد مخدر تلاش کرد و با وجود تلاشهای زیاد نیروی انتظامی که در سالمسازی جامعه انجام داده ولی هنوز خرده فروشها فعالیت دارند و معتادان بین ۵ تا ۲۰ دقیقه به راحتی قادر هستند به مواد دسترسی پیدا کنند.
قافله باشی تأکید کرد: جامعهای که اصل اولش لذت طلبی میشود سراغ مواد میرود و از سویی مواد رنج و درد انسان را به صورت مقطعی کاهش میدهد بنابراین افراد باید بدانند که برای کاهش درد یا فشار عصبی نباید به سراغ مواد مخدر رفت.
وی به والدین توصیههایی کرد و گفت: اگر رابطه منسجم و دوستانه با فرزندان خود داشته باشید و در جریان نیازها، خواستهها و مشکلات آنان قرار بگیرید، آنچه در قلب، نفس و زندگی اجتماعی آنها رخ میدهد را به شما میگویند و واقعیتی را پنهان نمیکنند.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی قزوین یادآور شد: پدر و مادر باید در زندگی مقابل فرزندان رفتاری دوستانه با هم داشته باشند و اگر مادر با دختر و پدر با پسر صمیمی باشند این فرزندان در آینده با مشکلات کمتری مواجه خواهند شد.
وی گفت: شناخت از استعداد فرزندان و کار کردن به روی آنها مهم است، برخی فرزندان آسیب پذیرتر از دیگر بچهها در برابر آسیبهای اجتماعی و به خصوص اعتیاد هستند بنابراین باید خیلی مراقب آنها بود و نحوه برخورد صحیح با آنها را آموخت و به کار بست.
برگزاري نمايش گاه عكس ها و تابلوهاي اطلاع رساني و توزيع بستههاي آموزشي از برنامه هاي ديگر اين همايش بود كه با استقبال خوب مواجه شد.
منبع خبر: روابط عمومي شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر قزوين۹۳٫۴٫۱۴