• امروز : سه شنبه - ۱۷ مهر - ۱۴۰۳
  • برابر با : 5 - ربيع ثاني - 1446
  • برابر با : Tuesday - 8 October - 2024
کل پست ها: 71743اخبار امروز : 0
14

ایجاد مرکز نگهداری از معتادان متجاهر در دستور کار قرار دارد

  • کد خبر : 90185
  • ۱۰ تیر ۱۴۰۲ - ۱۶:۳۲
ایجاد مرکز نگهداری از معتادان متجاهر در دستور کار قرار دارد
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر چهارمحال و بختیاری گفت: افرادی که درگیر اعتیاد هستند و برای درمان اقدام نمی‌کنند و علاوه ‌بر آن در ملاعام نیز مصرف مواد مخدر دارند، معتادان متجاهر شناخته می‌شوند و باید برای جمع‌آوری و نگهداری این افراد اقدامات لازم انجام شود به همین جهت ایجاد مرکز نگهداری از معتادان متجاهر در دستور کار قرار دارد.

چهارمحال و بختیاری- حمیدرضا شیخی در نشست خبری با اصحاب رسانه با بیان اینکه ایران به عنوان پرچمدار مبارزه با موادمخدر در دنیا شناخته می‌شود، اظهار کرد: با توجه به اینکه ایران در همسایگی پاکستان و افغانستان که بیش از ۸۰ درصد تریاک جهان را تولید می‌کند قرار دارد در برابر انتقال موادمخدر به ایران و کل دنیا ایستاده است و در این عرصه حدود ۴۰۰۰ شهید و بیش از ۱۲ هزار جانباز دارد.
وی افزود: سال گذشته طرح یاری‌گران زندگی در بیش از ۱۰۱۰ واحد آموزشی استان برای دانش‌آموزان و اولیا با اعتبار بالغ‌بر یک میلیارد تومان اجرا شد که ۷۰ درصد این اعتبار از سوی ستاد مبارزه با موادمخدر و ۳۰ درصد مابقی از طریق آموزش و پرورش تامین شد.
دبیر شورا ادامه داد: طرح یاری‌گران زندگی در محیط‌های کاری نیز با همکاری وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در مجامع کارگری و واحدهای تولیدی که بیش از ۵۰ کارگر دارند اجرا شد، همچنین مقرر است این طرح در سال ۱۴۰۲ در روستاهای استان برگزار شود. به همین جهت مقدمات اجرای آن طی سال ۱۴۰۱ پیگیری شد.
شیخی عنوان کرد: ایجاد مجمع یاری‌گران زندگی در چهارمحال و بختیاری به عنوان هشتمین استان در کشور صورت گرفته و در سال جاری از ظرفیت‌های این مجمع بهره‌مند خواهیم شد، همچنین زمین موردنیاز جهت احداث ایست بازرسی دائمی در شهرستان بروجن تامین شده و امیدواریم با تامین اعتبار لازم این موضوع به نتیجه برسد و بخش زیادی از مشکلات حوزه قاچاق موادمخدر، کالا و ارز برطرف شود.
وی اضافه کرد: افرادی که درگیر اعتیاد هستند و برای درمان اقدام نمی‌کنند و علاوه‌بر آن در ملاعام نیز مصرف موادمخدر دارند، درواقع به عنوان معتادان متجاهر شناخته می‌شوند و باید برای جمع‌آوری و نگهداری این افراد اقدامات لازم انجام شود به همین جهت نیز ایجاد مرکز نگهداری از معتادان متجاهر در دستور کار قرار دارد.
دبیر شورا تصریح کرد: متاسفانه سن اعتیاد به موادمخدر در تمامی جهان کاهش و روند تقاضای مصرف افزایش داشته اما باید توجه داشت اقدامات مقابله‌ای درخصوص اعتیاد نیز بیشتر شده است، در چهارمحال و بختیاری نیز در سال ۱۳۹۴ شیوع اعتیاد ۱۰.۴۳ درصد بود، درحالی که این میزان در سال ۱۳۹۶ به ۳.۵ درصد رسید، همچنین آمار افراد معتاد در استان همواره در محدوده ۳۵ هزار نفر قرار داشت اما درحال حاضر این عدد به ۲۵ هزار نفر کاهش پیدا کرده است.
شیخی با بیان اینکه اصلی‌ترین ماده مخدر مصرفی در ایران تریاک است، یادآور شد: موادمخدر گل، حشیش و هروئین نیز در رده‌های بعدی قرار دارند، همچنین براساس آمار مصرف ماده مخدر در شهرها شیوع بیشتری دارد اما اعتیاد به روستاها نیز ورود پیدا کرده و به توجه به اینکه روستاها مرکز تولید اقتصادی محسوب می‌شوند لازم است رفع این موضوع با حساسیت بیشتری پیگیری شود.
وی با بیان اینکه حدود ۱۱۲۷ روان‌گردان صنعتی در جهان وجود دارد که البته بسیاری از آن‌ها وارد ایران نشده‌اند، خاطرنشان کرد: فرهنگ غلط استفاده از ماده مخدر در برخی مراسم مانند عروسی و سوگواری موجب افزایش شیوع اعتیاد در برخی شهرستان‌های استان شده است که با ورود معاونت پیشگیری از وقوع جرم دادگستری در صدد اصلاح و رفع این فرهنگ نادرست هستیم.
دبیر شورا گفت: طرح یاریگران زندگی در ۳۰۰ روستای استان با هدف کاهش آسیب‌های اجتماعی ناشی از مصرف مواد مخدر اجرا می‌شود.اجرای این طرح براساس رویکرد مردم پایه، مردم‌محور، روستا پایه و روستامحور برنامه‌ریزی شده است و ایجاد گفتمان‌های موثر در حوزه مواد مخدر و کاهش آسیب‌های اجتماعی ناشی از آن بخش عمده فعالیت این طرح است.
شیخی اظهار داشت: طرح یاریگران زندگی در روستاها از پارسال در استان آغاز شد و مقدمات اجرای طرح انجام شده است و کانون یاریگران در روستاها با همکاری بخشداران، دهیاری‌ها و فرمانداری‌ها فعال شده است.
وی گفت: ساخت خانه نشاط و ورزش در یکی از روستاهای بخش مرکزی شهرستان اردل به صورت پایلوت در سراسر کشور آغاز شده است که برای احداث این خانه ۲۰۰ میلیون تومان اعتبار اختصاص داده شد و توسعه این خانه در روستاها در دستور کار قرار دارد.
دبیر شورا در ادامه از واگذاری زمین برای احداث پاسگاه ایست و بازرسی در محور بروجن به لردگان خبر داد و گفت: اعتبار لازم برای راه‌اندازی این پاسگاه از محل اعتبارات ستاد مبارزه با مواد مخدر و ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز و و وزارت کشور تامین خواهد شد.
آگاه‌سازی برای دانش‌آموزان و والدین از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است
در ادامه محسن آقایی مدیر درمان دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد با اشاره به اقدامات این دانشگاه درخصوص پیشگیری و درمان اعتیاد، اظهار کرد: آگاه‌سازی برای دانش‌آموزان و والدین از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است به همین جهت برگزاری جلسات آموزش مهارت زندگی و مهارت نه گفتن در دستور کار این دانشگاه قرار دارد، همچنین در معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه اقدامات بسیار مطلوبی در جهت پیشگیری و درمان اعتیاد انجام می‌شود.
وی افزود: معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد ۶۰ مرکز خصوصی و پنج مرکز دولتی درمان سوءمصرف موادمخدر در سطح چهارمحال و بختیاری دارد که تیم‌های پزشکی شامل روان‌پزشک، روانشناس، پرستار و مددکار اجتماعی در این مراکز درحال خدمت‌رسانی هستند.
مدیر درمان دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد ادامه داد: گروهی از معتادان که به صورت تزریق اقدام به مصرف موادمخدر می‌کنند در معرض خطر ابتلا به بیماری‌هایی همچون HIV و هپاتیت قرار دارند به همین جهت نیز مرکز مشاوره بیماری‌های رفتاری در شهرکرد راه‌اندازی شده و این گروه از معتادان به این مرکز ارجاع داده می‌شوند تا درصورت وجود بیماری در آن‌ها امکان تشخیص فراهم شده و از انتقال بیماری به سایر افراد جامعه و خانواده فرد معتاد نیز جلوگیری شود.
آقایی در پایان با اشاره به برگزاری کارگاه‌های آموزشی برای روان‌شناسان و پرستاران حاضر در مراکز درمان سوءمصرف موادمخدر، خاطرنشان کرد: براساس آخرین آمار تاکنون ۲۲ هزار و ۵۰۶ مرد و ۸۵۷ زن به مراکز درمانی سرپایی و دارویی اعتیاد در چهارمحال و بختیاری مراجعه داشته‌اند همچنین پنج هزار و ۳۹۸ فرد در مراکز اقامتی و غیردارویی استان تحت درمان قرار گرفته‌اند.
اقشار مختلف از اقدامات پیشگیری از اعتیاد از سوی بهزیستی بهره‌مند می‌شوند
مدیرکل بهزیستی چهارمحال و بختیاری نیز در این نشست با اشاره به اینکه پیشگیری از اعتیاد در اولویت است، گفت: سازمان بهزیستی در حوزه اعتیاد در ۲ بخش پیشگیری و درمان فعالیت دارد که در حوزه پیشگیری اجرای طرح‌های مختلف از جمله طرح کیان، پازک، کارزار رسانه‌ای را در دستور کار قرار دارد.
علی نصیری افزود: هم اکنون طرح پازک در ۱۰ محله، طرح کیان در محیط کاری در ۱۴ محیط کاری و طرح ارتقا توانمندسازی شناختی و رفتاری در هفت محله و طرح‌های آسیب شناختی محلی در ۱۳ محله و طرح کازاررسانه‌ای اعتیاد والد آگاه و فرزند ایمن در کل شهرستان‌های استان در حال اجراست.
وی از فعال بودن ۱۶ مرکز اقامتی و بازتوانی اعتیاد(کمپ) در سطح استان خبر داد و گفت: پارسال پنج هزار و ۴۰۰ نفر در این مراکز پذیرش شدند.
مدیرکل بهزیستی چهارمحال وبختیاری به فعال بودن هفت مرکز ام.ام.تی خصوصی و دولتی اشاره کرد و گفت: ۲ هزار و ۳۸۲ نفر در این مراکز درمان شدند که در مرکز دولتی سه برابر ظرفیت پذیرش شده است و هم‌اکنون ۲۳ تیم اجتماع محور در استان فعال است.
کشف ۸۰۰ کیلو انواع مواد مخدر در سه ماهه نخست سال‌جاری
رییس پلیس مبارزه با مواد مخدر چهارمحال و بختیاری با اشاره به برنامه‌های پلیس در بخش پیشگیری از گسترش اعتیاد گفت: در سه ماهه نخست سال‌جاری ۸۰۰ کیلوگرم انواع مواد مخدر در این استان کشف و ضبط شده است
سرهنگ پاسدار سلیمان ریاحی در نشست با خبرنگاران تاکید کرد: در بهار امسال یک‌هزار و ۱۰۰ نفر از کسانی که در بخش توزیع مواد مخدر در استان دستگیر و تحویل مقام قضایی شدند و از ابتدای سال‌جاری تاکنون پنج باند توزیع و فروش مواد مخدر در استان منهدم شده است.
ریاحی تصریح کرد: همچنین در سال گذشته چهار هزار کیلوگرم انواع مواد مخدر در چهارمحال و بختیاری کشف و ضبط و سه هزار و ۱۰۰ نفر دستگیر و تحویل مقام قضایی شدند و ۴۰ باب و در سه ماهه نخست سال‌جاری ۱۲ با منزل و مغازه مرتبط با فعالیت توزیع‌کنندگان مواد مخدر پلمب شد.
وی اجتماعی کردن امر مبارزه با مواد مخدر را ضروری دانست و اظهار داشت: مردم می‌توانند گزارش‌های مرتبط با مواد مخدر را از طریق شماره تلفن‌های ۰۳۸۲۱۸۲۴۶۳۲ و ۰۳۸۲۱۸۲۴۶۴۱ به پلیس مبارزه با مواد مخدر اطلاع دهند.

لینک کوتاه : https://news.dchq.ir/3/?p=90185
  • ارسال توسط :
  • منبع : روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان چهارمحال و بختیاری
  • 186 بازدید
  • بدون دیدگاه