به گزارش روابط عمومی ستاد مبارزه با موادمخدر؛ دکتر اصغر باقرزاده در نشست علمی- تخصصی پیشگیری از اعتیاد که در پنجمین روز از هفته مبارزه با موادمخدر با شعار «ایمان و امید، یاریگران زندگی، پیشگیری از اعتیاد» و با حضور نخبگان و نمایندگان دستگاههای فرهنگی و پیشگیری و سمنها برگزار شد، گفت: آسیبهای اجتماعی در حوزه دانشآموزان موضوعی است که باید آن را بیش از گذشته مدنظر قرار دهیم؛ این موضوع صرفا مربوط به اعتیاد نیست و بیش از ۱۱ آسیب دیگر را شامل میشود.
وی؛ شیوع کرونا، ارتباط بیش از حد با فضای مجازی، کم تحرکی و ارتباط اندک دانشآموزان با مربیان را از جمله عواملی خواند که در بروز و تشدید آسیبهای اجتماعی تاثیرگذار بوده است.
این مقام مسئول در وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه دلایل بروز اکثر این آسیبها احصا شده است، افزود: مسائل اقتصادی، فضای مجازی، اعتیاد یا طلاق پدر و مادر، اثرپذیری از گروه همسالان و کم توجهی مربیان و خانواده از جمله مهمترین این دلایل است.
باقرزاده در ادامه؛ «تقویت ایمان، امید و هویت» را اصلیترین عناصر برای کاهش و حذف آسیبهای اجتماعی دانست و گفت: این سه مورد، سه عامل خودمراقبتی هر کودک در تمامی دورههای زندگی او است و باید دانست که هر کسی اگر ایمان و امید داشته باشد خودش را در مقابل ناملایمات قرار نمیدهد.
وی افزود: این معاونت درخصوص آسیب اعتیاد به همراه ستاد مبارزه با مواد مخدر و دیگر گروههای مشارکتکننده در این موضوع، برنامههایی را دارد که انشالله انجام میدهد که از جمله این برنامهها میتوان به آموزش پیشگیری، تخلیه هیجانات، ترویج فرهنگسازی پیشگیری، شناسایی و درمان اشاره کرد.
معاون پرورشی فرهنگی وزارت آموزش و پرورش گفت: نزدیک به ۱۶ میلیون و ۱۰۰ هزار دانشآموز به همراه اولیای این دانشآموزان و حدود ۹۵۰ هزار معلم در خانواده بزرگ آموزش و پرورش حضور دارند و برنامههای بسیاری را برای پیشگیری از آسیبهای اجتماعی و تقویت ایمان، امید و هویت در این خانواده بزرگ مدنظر داریم. در دانشگاه فرهنگیان نیز این فرصت به معاونت پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش داده شده است تا دو واحد شناخت آسیبهای اجتماعی طراحی شود و پس از آن به مرحله اجرا برود.
باقرزاده در پایان به طرح «نماد» یا نظام مراقبت از دانشآموزان اشاره کرد و بیان داشت: امسال سه میلیون غربالگری انجام شد و این غربالگریها نشان میدهد که سطح درگیری دانشآموزان با آسیبهای اجتماعی تا چه اندازه است.