• امروز : یکشنبه - ۱۵ تیر - ۱۴۰۴
  • برابر با : 11 - محرم - 1447
  • برابر با : Sunday - 6 July - 2025
کل پست ها: 74021اخبار امروز : 0
13

تاكيد ائمه جمعه و جماعات استان فارس بر مبارزه جدي با مواد مخدر

  • کد خبر : 8936
  • ۱۱ تیر ۱۳۹۳ - ۵:۳۳

ائمه جمعه و جماعات استان فارس در نخستين نماز جمعه تير ماه سال‌جاري بر مبارزه جدي عليه مواد مخدر و روان‌گردان‌ها تاكيد كردند.به گزارش روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر فارس، احسان خازن فرماندار و رييس شوراي فرعي مبارزه با مواد مخدر شهرستان خرامه در جمع نمازگزاران اين شهرستان ضمن گراميداشت پنجم تیرماه […]

ائمه جمعه و جماعات استان فارس در نخستين نماز جمعه تير ماه سال‌جاري بر مبارزه جدي عليه مواد مخدر و روان‌گردان‌ها تاكيد كردند.

به گزارش روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر فارس، احسان خازن فرماندار و رييس شوراي فرعي مبارزه با مواد مخدر شهرستان خرامه در جمع نمازگزاران اين شهرستان ضمن گراميداشت پنجم تیرماه روز جهانی مبارزه با مواد مخدر بيان داشت: مواد مخدر یکی از معضلات اصلى و جدی جامعۀ بشرى در جهان امروز است، که مي‌تواند از فردی به فرد دیگر و از نسلی به نسلی دیگر سرایت کند و ابعاد وسیع عوارض ناشی از مصرف آن، زندگی جسمی و روانی فرد و همچنین خانواده، فرهنگ، اقتصاد و اجتماع را به شدت متاثر و متضرر نمايد. ميزان خطر و تهدید مواد مخدر برای زندگی انسان، کمتر از سلاح های شیمیایی و کشنده در جهان نیست. بلکه در مواردی به عنوان یک تهدید فعال اما آرام و پنهان، حیات بشری را به نابودی کشانده و بیشتر از هر سلاح کشنده و غیرفعال، عمل مي کند. 

وي در ادامه گفت: امروزه مسئله مواد مخدر نه فقط یک مسئله فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی بلکه یک مسئله بسیار مهم سیاسی است. مواد مخدر عامل بسیار مهمی در تضعیف و مخدوش نمودن کرامت انسانی است چرا که اراده ها را سست می کند و انسان را ضعیف می سازد. اعتیاد ریشه در مسائل فرهنگی و اجتماعی هم دارد. امروزه بسیاری از گرایش ها به مواد مخدر تحت تاثیر تبلیغات و فضا سازی های بسیار پیچیده و روانی صاحبان شبکه های تولید و توزیع اتفاق می افتد. 

فرماندار و رييس شوراي فرعي مبارزه با مواد مخدر شهرستان خرامه بيان داشت: استفاده از مواد مخدر در سطح فردی، غرور و غیرت شخص را نابود می کند و هوش و حافظه و صفت‌هاى پسنديدۀ انسانی را از بين می برد. در سطح خانواده از آنجا که افراد معتاد در استفاده از مواد مخدر همواره به تنهایی و پنهانکاری نیاز دارند؛ رفته رفته به گوشه‌گیری و انزوا از جامعه و خانواده عادت می‌كنند و با احساس بی تفاوتی و نفرت از خانواده، رفتار و کردار ناسالم و نامناسب اختیار می کند. در سطح اقتصادی یک شخص معتاد به مواد مخدر، وقتی از صف کار و نیروی تولید کننده خارج می شود، هم یک بازوی درآمد و فعالیت جامعه تعطیل می گردد و هم یک نیروی مصرف کننده در اجتماع افزوده می شود. در بعد اجتماعی اعتیاد به مواد مخدر، علاوه برتباهی زندگی فردی، ضررهای جبران ناپذیر اجتماعی همچون ضعف پایبندی به اصول اخلاقی و دینی؛ ارتکاب انواع انحرافات و جرايم مثل سرقت، فحشا، خشونت های اجتماعی و خانوادگی، تجاوز و قتل، افزايش شغل های كاذب و نامناسب؛ بيكاری، بی خانمانی و فقر، افزایش معتادان بخصوص دختران و پسران جوان، سرایت اعتیاد به افراد خردسال جامعه، افزایش تعداد مرگ و میر ناشی از مصرف مواد مخدر و پیوند بین قاچاق مواد مخدر و مسائل سیاسی و امنیتی را بر خانواده و جامعه و کشور تحمیل و سلامت و امنیت اجتماعی را مخدوش می سازد.
احسان خازن در ادامه بيان داشت: در سطح شهرستان نیز همانند سایر نقاط کشور برای مقابله با عرضه و توزیع مواد مخدر اقدامات بسیاری صورت گرفته است. جلسه های مختلف در فرمانداری تشکیل و کمیته هایی زیر مجموعه شورای فرعی مبارزه با مواد مخدر شهرستان از جمله کمیته فرهنگي و پيشگيري، کمیته درمان و حمايت‌هاي اجتماعي، کمیته پژوهشی و کمیته مقابله با عرضه مواد مخدر شکل گرفته و در حال فعالیت می باشند. 

فرماندار و رييس شوراي فرعي مبارزه با مواد مخدر شهرستان خرامه در پايان سخنان خود گفت: در همین جا از نیروی انتظامی و کلیه دست اندر کاران در این حیطه تشکر می نمایم و همچنين یاد و خاطره جناب سروان رحیمی و ستوان دوم جوادی که در حادثه درگیری با قاچاقچیان و اشرار در روستای معزآباد جابری به شهادت رسیدند را گرامی می دارم.

مواد مخدر ريشه و بنيان خانواده را از بين مي‌برد
فائز چراغ سحر فرماندار و رييس شوراي فرعي مبارزه با مواد مخدر شهرستان رستم نيز قبل از خطبه‌هاي نماز جمعه اين هفته شهرستان به مناسبت سالروز جهاني مبارزه با مواد مخدر به ايراد سخنراني پرداخت و اظهار داشت: مواد مخدر يك بلاي خانمانسوز است كه ريشه و بنيان خانواده را از بين مي‌برد. 

وي با اشاره به اينكه پديده اعتياد نقش و تاثير زيادي بر شرايط سياسي، اجتماعي، اقتصادي و فرهنگي يك جامعه مي‌تواند داشته باشد، گفت: همين عوامل باعث شده كه مبارزه با مواد مخدر امري خطير باشد. 

رييس شوراي فرعي مبارزه با مواد مخدر رستم افزود: متاسفانه ۸۲ درصد از مواد مخدر دنيا در همسايگي كشور ما يعني در كشور افغانستان توليد مي‌شود و همين عامل باعث شده است كه كشور ما در نوك پيكان مبارزه با مواد مخدر در جهان قرار گيرد. 

چراغ‌سحر خاطر نشان كرد: بعد از اشغال افغانستان توسط كشورهاي عضو ناتو و در راس آن آمريكا كاشت مواد مخدر در كشور افغانستان ۴۹ درصد افزايش يافته و همين آمار نشان مي‌دهد كه آمريكا و متحدان اين كشور از مواد مخدر به عنوان ابزاري جهت دست يافتن به سياست‌هاي استكباري خود استفاده مي‌كنند.

فرماندار و رييس شوراي فرعي مبارزه با مواد مخدر شهرستان رستم به اقدامات و عملكرد نيروي انتظامي در امر مبارزه با مواد مخدر اشاره كرد و گفت: بعد از پيروزي انقلاب اسلامي بيش از هشت هزار مورد درگيري مستقيم نيروهاي انتظامي با اشرار در نواحي مرزي كشور داشته‌ايم كه به ثبت رسيده است و در اين راستا كشور ما تعداد ۳۷۵۰ نفر شهيد و بيش از ۱۲ هزار نفر جانباز را در اين راه تقديم كرده است. 

وي در ادامه به آمار و ارقام اشاره كرد و بيان داشت: براساس آخرين آمار ارايه شده ۱٫۳۵۰٫۰۰۰ معتاد در كشور وجود دارد كه آمار نگران‌كننده‌اي مي‌باشد و از اين تعداد حدود ۹۱ درصد معتادين مرد و ۹ درصد را معتادين زن تشكيل مي‌دهد و روزانه در كشور ۸ نفر بدليل اعتياد جان خود را از دست مي‌دهند. 

نماينده عالي دولت در شهرستان رستم به كشفيات مواد مخدر در شهرستان اشاره داشت و گفت: كشفيات مواد مخدر در سال ۱۳۹۲ در حدود ۱۵ كيلوگرم بوده كه نسبت به سال ۱۳۹۱ قريب ۶۲۳ درصد افزايش كشفيات داشته‌ايم و تعداد معتادين دستگير شده كه به مراكز درماني در شهرستان جهت سير درمان ارجاع شده‌اند ۴۳ نفر بوده كه نسبت به سال ۱۳۹۱ حدود ۵۳ درصد افزايش داشته‌ايم. 

فرماندار و رييس شوراي فرعي مبارزه با مواد مخدر شهرستان رستم خاطر نشان كرد: براساس آمار موجود در شهرستان رستم حدود ۱۱۲۶ نفر معتاد وجود دارد كه تعداد ۵۳۰ نفر از اين آمار به مراكز ترك اعتياد مراجعه كرده‌اند و حدود ۳۰ درصد از آنها رهايي يافته‌اند. 

وي در پايان بيان داشت: با توجه به بررسي‌هاي صورت گرفته در شهرستان رستم عامل اصلي طلاق اعتياد مي باشد يعني حدود ۵۰ درصداز طلاق‌ها به دليل مشكل اعتياد است. 

مبارزه با مواد مخدر وظیفه همه افراد جامعه است
امام جمعه لارستان گفت: مبارزه با ترویج فاجعه شوم مواد مخدر وظیفه تک تک افراد جامعه ‏است و اگر جلوی گسترش آن گرفته نشود، تمام جامعه را به فساد و نابودی می‌کشد. ‏‎

به گزارش روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر فارس، حجت‌الاسلام و المسلمین سیدمجتبی ‏نوربخش، در آیین عبادی سیاسی این هفته نماز جمعه شهر لارستان، با اشاره به سالروز جهاني مبارزه مواد مخدر، ‏خاطر نشان کرد: مبارزه با ترویج فاجعه شوم مواد مخدر وظیفه تک تک افراد جامعه است و اگر جلوی گسترش آن ‏گرفته نشود، تمام جامعه را به فساد و نابودی می‌کشد‎.‎

وی از مردم خواست تا با مأموران جان برکف نیروی انتظامی، در راه جمع‌آوری و دستگیری عوامل تولید و توزیع مواد ‏مخدر همکاری داشته باشند‎.‎

منبع خبر: روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر فارس۹۳٫۴٫۱۱ 

لینک کوتاه : https://news.dchq.ir/3/?p=8936

برچسب ها