• امروز : شنبه - ۲۵ اسفند - ۱۴۰۳
  • برابر با : 16 - رمضان - 1446
  • برابر با : Saturday - 15 March - 2025
کل پست ها: 73193اخبار امروز : 9
8
مدیركل فرهنگی و پیشگیری ستاد مبارزه با مواد مخدر:

هزار «كانون یاری گران زندگی» در دانشگاهها متولی پیشگیری از اعتیاد هستند

  • کد خبر : 89219
  • ۳۱ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۸:۴۰
هزار «كانون یاری گران زندگی» در دانشگاهها متولی پیشگیری از اعتیاد هستند
عسگری گفت:هزار كانون یاری گران زندگی همیاران سلامت دردانشگاه‌ها متولی پیشبرد امر پیشگیری ازاعتیاد و آسیب‌های اجتماعی هستند وجمعیت كثیری ازدانشجویان می‌توانند ذیل این كانون‌ها كنشگری فرهنگی و اجتماعی داشته و منشأ تولید محتواهای ارزشمندباشند.

وی افزود: بر اساس تدابیر ابلاغی دبیركل ستاد، مقرر شد كه مراسم سالروز در قالب یك دبیرخانه و به مدت یك هفته برگزار شود و مجموعه دستگاه‌های همكار ستاد مبارزه با مواد مخدر و دبیرخانه این ستاد، اقدامات و فعالیت‌های ذیل اسناد بالادستی را به سمع و نظر مردم كشور برسانند.

مدیركل فرهنگی و پیشگیری ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: از آنجایی كه اعتیاد حلقه وصل و تقارن با مسائلی چون بزه و سرقت و آسیب‌های اجتماعی است لذا به هر میزان كه از گسترش اعتیاد جلوگیری كنیم از بروز طیف وسیعی از آسیب‌های اجتماعی جلوگیری می‌شود.

عسگری مردمی سازی و تحقق سلامت اجتماعی را به عنوان یك نیاز مطرح كرد و افزود: ما در حوزه كنترل و كاهش آسیب‌های اجتماعی باید حضور اجتماعی مردم را تقویت كرده و از گروه‌های مردمی و نخبگانی حمایت كنیم.

این مقام مسئول مردمی سازی امر مبارزه با مواد مخدر را در گرو استفاده از حضور اجتماعی و موثر مردم دانست و گفت: هر جا مردم حضور پیدا می‌كنند با هزینه خیلی كم و نتیجه مطلوب، اتفاقات خوبی مانند تشكیل مجمع خیرین و یاری گران زندگی رقم می‌خورد.

وی محیط‌های آموزشی از جمله مدارس و دانشگاه‌ها را به عنوان یكی از كانون‌های هدف ستاد مبارزه با مواد مخدر عنوان كرد و افزود: ستاد مبارزه با مواد مخدر در یك اقدام ارزشمند و در راستای مردمی سازی امر مبارزه با مواد مخدر و آسیب‌های اجتماعی موفق شد تفاهم نامه‌هایی ذیل پروژه بزرگ «یاری گران زندگی» با دستگاه‌های همكار و عضو ستاد دشته باشد.

عسگری گفت: برای مثال كانون‌های یاری گران زندگی در مدارس در تلاش هستند كه با مشاركت دانش آموزان و راهبری معلمان و مربیان پرورشی تمام فرآیند تدوین و طراحی و اجرای برنامه پیشگیرانه توسط خود دانش آموزان انجام و مدیریت شود.

مدیركل فرهنگی و پیشگیری ستاد مبارزه با مواد مخدر با بیان اینكه كانون‌های یاری گران زندگی دانش آموزی در تعداد زیادی از مدارس كشور تشكیل شدند و منشأ اثرات خیلی خاصی بوده اظهار كرد: توانمندسازی دانش آموزان، والدین و كاركنان مدارس برای آموزش‌های خودمراقبتی از دیگر اقداماتی است كه در این حوزه انجام می‌شود.

وی از برگزاری جشنواره نوجوانان سالم و یاری گران زندگی با یك ساختار قانونی و موجه سخن گفت و افزود: خط ملی ۱۵۷۰ در راستای تحقق نظام مراقبت اجتماعی از دانش آموزان در مدارس راه اندازی شده و مورد اقبال مدارس و خانواده‌ها قرار گرفته است.

عسگری پویش «مراقب خودت باش» با هدف ظرفیت سازی و تولید و نشر محتوا برای خطر گرایش به مواد و رفتارهای پرخطر و هوشیار سازی و جلب توجه خانواده‌ها درمورد مخاطرات مصرف مواد را یك پویش موفق ارزیابی كرد و گفت: بر اساس تفاهم نامه‌هایی كه با وزارت علوم و وزارت بهداشت و دانشگاه‌های آزاد اسلامی منعقد شده ما از برنامه كانون‌های یاری گران زندگی كه در دانشگاه‌ها به عنوان كانون‌های همیاران سلامت فعالیت می‌كنند حمایت می‌كنیم.

وی یادآور شد: در حال حاضر حدود هزار كانون یاری گران زندگی همیاران سلامت در دانشگاه‌ها متولی پیشبرد امر پیشگیری از اعتیاد و آسیب‌های اجتماعی هستند و جمعیت كثیری از دانشجویان می‌توانند ذیل این كانون‌ها كنشگری فرهنگی و اجتماعی داشته و منشأ تولید محتواهای ارزشمند باشند.

مدیركل فرهنگی و پیشگیری ستاد مبارزه با مواد مخدر از اجرای «طرح ملی یاری گران روستا» خبرداد و گفت: كانون‌های یاری گران زندگی در روستا با هدف ارتقای نقش پذیری و مسئولیت پذیری جوامع روستایی در پنج استان سمنان، گلستان، اردبیل، خراسان جنوبی و خراسان شمالی راه اندازی شدند.

لینک کوتاه : https://news.dchq.ir/3/?p=89219