• امروز : شنبه - ۱۴ تیر - ۱۴۰۴
  • برابر با : 10 - محرم - 1447
  • برابر با : Saturday - 5 July - 2025
کل پست ها: 74021اخبار امروز : 0
6

پذیرش اجتماعی، عاملی در عدم بازگشت معتادان به دامن اعتیاد

  • کد خبر : 8908
  • ۱۰ تیر ۱۳۹۳ - ۷:۵۱

   مدیرکل توسعه مشارکت‏‎های مردمی و سازمان‎های مردم‌نهاد ستاد مبارزه با موادمخدر کشور، گفت: پذیرش اجتماعی به ویژه از سوی خانواده و جامعه مهم‌ترین عامل در عدم بازگشت دوباره بهبودیافتگان موادمخدر به سمت اعتیاد است.  سیدحسن موسوی‌چلک در گفت‌وگو با خبرنگار «اجتماعی» خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) منطقه زنجان، اظهار کرد: یکی از رویکردهای موثر در حوزه […]

  

مدیرکل توسعه مشارکت‏‎های مردمی و سازمان‎های مردم‌نهاد ستاد مبارزه با موادمخدر کشور، گفت: پذیرش اجتماعی به ویژه از سوی خانواده و جامعه مهم‌ترین عامل در عدم بازگشت دوباره بهبودیافتگان موادمخدر به سمت اعتیاد است.

 سیدحسن موسوی‌چلک در گفت‌وگو با خبرنگار «اجتماعی» خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) منطقه زنجان، اظهار کرد: یکی از رویکردهای موثر در حوزه درمان، کاهش آسیب و توانمندسازی آسیب‌دیدگان موادمخدر است که این روش در بسیاری از کشورهای توسعه یافته اعمال شده و نتایج خوبی نیز در پی داشته است. در سال‌های گذشته با توجه به نتایج مطلوب ایران نیز از این رویکردها بهره برده و استفاده از گروه‏‌های خودیار در ترک و بازگشت افراد به زندگی سالم را در دستور کار قرار داده است.

 وی افزود: اولین گروههای فعال در این زمینه از سال ۶۹ فعالیت خود را در کشور آغاز کردند که این گروه افرادی بودند که قبلاً درگیر این مساله بوده و امروز در این حوزه ورود پیدا کردهاند.

 موسوی‌چلک تصریح کرد: در حال حاضر که تشکلها و بخشهای خصوصی و سازمانهای مردم نهاد دیگری هم وارد این حوزه شدند، بیش از ۱۸۵۰ سازمان مردم نهاد به طور مشخص در حوزه پیشگیری، درمان و کاهش آسیب موادمخدر فعالیت دارند.

 این مسئول با بیان اینکه توسعه این مراکز از نظر کمی و کیفی مورد توجه قرار دارد، تاکید کرد: تجربه نشان داده که استفاده از این رویکردها در حوزه اعتیاد بسیار موثر است ولی باید توجه داشت وقتی یک فرد تصمیم به ترک اعتیاد میکند، خانواده و جامعه باید حمایت لازم از وی داشته باشد.

 وی افزود: پذیرش اجتماعی موفق، مهم‌ترین مورد در عدم بازگشت افراد به دام اعتیاد است که ستاد مبارزه با موادمخدر بر اساس قانون واضح در این حوزه و همچنین با استناد به سیاستهای کلی ابلاغی مقام معظم رهبری مبنی بر استفاده از ظرفیت سازمان‏های غیردولتی این رویکرد را در دستور کار قرار داده است.

 مدیرکل توسعه مشارکتهای مردمی و سازمانهای مردم نهاد ستاد مبارزه با موادمخدر کشور گفت: اعتقاد داریم زمانی میتوانیم در حوزه موادمخدر و مدیریت آن هوشمند و موثر عمل کنیم که مردم و سازمانهای غیردولتی نیز در این حوزه مشارکت گسترده داشته باشند.

 موسوی‌چلک خاطرنشان کرد: یکی از مهم‌ترین مولفهها که بتوان از همه ظرفیتها برای کنترل و کاهش مصرف موادمخدر در جامعه استفاده کرد، بهره‌برداری از آموزههای دینی و نقش دین در حوزه سلامت اجتماعی است.

 این مسوول تاکید کرد: در دولت جدید نیز توجه ویژهای بر رویکرد اجتماعی کردن فعالیتهای این حوزه وجود دارد تا همه مردم در هر تشکل و گروهی که هستند با جدیت وارد عمل شوند، زیرا اعتقاد داریم هر زمان مردم با اراده و مصمم پای کار حاضر شوند به نتیجه دلخواه میرسیم.


منبع خبر: ايسنا ۹۳٫۴٫۱۰


لینک کوتاه : https://news.dchq.ir/3/?p=8908

برچسب ها