• امروز : جمعه - ۱۳ مهر - ۱۴۰۳
  • برابر با : 1 - ربيع ثاني - 1446
  • برابر با : Friday - 4 October - 2024
کل پست ها: 71693اخبار امروز : 0
10

ایران، در دنیا بزرگ‌ترین سپر دفاعی در برابر موادمخدر به شمار می‌آید+عکس

  • کد خبر : 88965
  • ۲۹ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۶:۲۹
ایران، در دنیا بزرگ‌ترین سپر دفاعی در برابر موادمخدر به شمار می‌آید+عکس
قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر با بیان اینکه شاهد افزایش 32 درصد سطح کشت خشخاش در افغانستان در سال 2022 نسبت به سال 2021 هستیم، گفت: ایران کانون اصلی و مسیر رویارویی با مواد افیونی است و در دنیا بزرگ‌ترین سپر دفاعی در برابر موادمخدر به شمار می‌رود.

به گزارش روابط عمومی ستاد مبارزه با موادمخدر؛ دکتر علیرضا کاظمی در نشست خبری با اصحاب رسانه که به منظور گرامیداشت سالروز جهانی مبارزه با موادمخدر برگزار شد، گفت: اعتیاد می‌توان ریشه تمام آسیب‌های اجتماعی و علت‌العلل همین آسیب‌ها دانست و البته گاهی اعتیاد نیز معلول تمام آسیب‌های اجتماعی به شمار می‌رود.
وی افزود: قاچاق موادمخدر به‌عنوان جرم سازمان‌یافته در حدود ۲۰۰ کشور جهان با سود ۴۰۰ تا ۵۰۰ میلیارد دلار، پول کثیف و آغشته به خون جوانان است که در جریان می‌باشد، این رقم، سود عجیبی را نصیب قاچاقچیان موادمخدر می‌کند کما اینکه در افغانستان نیز این امر با این رویکرد اقتصادی در جریان است.
قائم مقام دبیرکل ستاد بیان داشت: در سطح دنیا بیش از ۲۸۴ میلیون نفر از جمعیت ۱۵ تا ۶۴ ساله حداقل یک‌بار مصرف را تجربه کرده‌اند و برخی بیشتر در حد اعتیاد و معتاد دچار این بلای خانمان‌سوز شده‌اند، به همین دلیل در دنیا، سالانه ۵۰۰ هزار نفر به دلیل مصرف بیش از حد مواد یا دوز بالا یا ناخالصی‌های موادمخدر فوت می‌کنند.
کاظمی ادامه داد: یکی از شیوه‌های تجارت موادمخدر بهره‌گیری از اینترنت و فضای مجازی است و در این شیوه، ضریب بسیار بالایی برای جذب مشتریان جدید در جریان است که این بیانگر آن است که ما باید استراتژی‌های خود را تغییر دهیم، به گونه‌ای که اکنون ۱۱۲۷ ماده روان‌گردان داریم و این افزایش تولید مواد صناعی و شیمیایی را در بر دارد که البته گاهی برخی از افراد به‌طور هم‌زمان مصرف هم‌زمان و ترکیبی را هم تجربه می‌کنند.
وی گفت: افزایش بیش از ۲۶ درصد را در حوزه مصرف‌کنندگان موادمخدر در گروه سنی ۱۵ تا ۶۴ سال در دنیا را داریم که نشان می‌دهد استراتژی‌های جدیدی که قاچاقچیان در پیش گرفته‌اند، آسیب‌های جدی به مردم و جوانان و نوجوانان در دنیا وارد کرده است، درواقع جوان‌گزینی مصرف مواد یکی از آسیب‌های مهم ناشی از نگرش‌های غلط در جوامع می‌باشد که باید برای تغییر این نگرش‌ها، تلاش شود.
این مقام مسئول در ستاد بیان کرد: در دنیا حدود ۲۰۹ میلیون نفر، از خانواده کانابیس‌ها یا حشیش مصرف می‌کنند که این نوع مواد رتبه اول را در دنیا دارند. همچنین مواد افیونی نیز در رتبه دوم دنیا قرار دارند و ۳۴ میلیون نفر نیز از آمفتامین‌ها یا شیشه استفاده می‌کنند که این ماده مخدر رتبه سوم در دنیا را به خود اختصاص داده است و ۲۱ میلیون نفر نیز کوکائین مصرف می‌کنند که در رتبه چهارم قرار دارد.
کاظمی با بیان اینکه ما شاهد افزایش ۳۲ درصد سطح کشت خشخاش در افغانستان در سال ۲۰۲۲ نسبت به سال ۲۰۲۱ هستیم و ایران نیز کانون اصلی و مسیر رویارویی با این مواد افیونی است و در دنیا بزرگ‌ترین سپر دفاعی در برابر موادمخدر به شمار می‌آید، گفت: ایران در لبه برخورد و مواجهه با این افزایش سطح زیر کشت و کانون اصلی صدور موادمخدر در مسیرهای مختلف زمینی و دریایی قرار دارد و در عین حال نیز، تولید موادمخدر در افغانستان طی دو دهه گذشته ۵۰ برابر شده و از ۲۰۰ تن به حدود ۱۰ هزار تن رسیده است.
وی ادامه داد: بیش از ۸۰ درصد تریاک جهان در افغانستان تولید می‌شود و تولید و مصرف مواد محرک شیشه و روان‌گردان‌ها در دو دهه اخیر نیز آن کشور به‌شدت افزایش پیدا کرده است. همچنین افغانستان دومین کشور تولید کننده کانابیس‌ها و خانواده حشیش به شمار می‌رود.
قائم مقام دبیرکل ستاد با بیان اینکه ایران به‌عنوان پرچم‌دار مبارزه با این پدیده شوم و با توجه به فرمایشات مقام معظم رهبری و توصیه‌های ایشان در بخش‌های مختلف، تمام ظرفیت خود را با استفاده از دستگاه‌ها و نیروهای نظامی و انتظامی به کار گرفته و در مقابل این موضوع مبارزه همه جانبه‌ای را اختیار کرده است، به اقدامات ایران در راستای مقابله با موادمخدر اشاره کرد و گفت: در برنامه ششم توسعه به بنیان‌های مالی قاچاقچیان بیش از ۷۰ هزار میلیارد تومان ضربه وارد شده است و در این مدت نیز، ۵۴۲۸ تن انواع موادمخدر و روان‌گردان کشف شده و ۱۷ هزار و ۶۳۰ فقره درگیری با قاچاقچیان موادمخدر و تقدیم ۶۷ شهید سرافراز در مبارزه با قاچاقچیان موادمخدر در حوزه مقابله اتفاق افتاده است.
کاظمی گفت: در ستاد دو اولویت مهم یکی کوتاه مدت و آن جمع‌آوری و ساماندهی معتادان متجاهر و دیگری اولویت بلند مدت و آن هم انجام فعالیت‌های پیشگیرانه در سطح کشور در دست اقدام داریم که در راستای انجام اولویت کوتاه مدت، ظرفیت نگهداری معتادان در مراکز نگهداری و درمان از ۴۰۰۰ نفر به بیش از ۲۵ هزار نفر افزایش یافته است؛ لذا در سطح کشور با رشد ۱۲۴ درصد در حوزه ساماندهی معتادان متجاهر مواجه شده‌ایم به گونه‌ای که در بسیاری از استان‌های مهم، مراکز جمع‌آوری و ساماندهی معتادان متجاهر را داریم.
وی همچنین با بیان اینکه میانگین سالانه حدود ۵ میلیون نفر از خانواده‌ها را تحت پوشش آموزش‌های مهارت زندگی و سبک‌های فرزندپروری داریم، در خصوص طرح یاریگران زندگی گفت: در بیش از ۵۰ هزار مدرسه کانون یاریگران زندگی تشکیل شده است و به واسطه شکل‌گیری این کانون‌ها و استفاده از شبکه شاد بیش از ۵.۵ میلیون دانش‌آموز تحت آموزش فعالیت‌ها پیشگیرانه قرار گرفتند. در میانگین سالانه بیش از ۵۶۰ هزار دانشجو نیز در سطح دانشگاه‌های کشور تحت آموزش‌های پیشگیری از اعتیاد قرار گرفته‌اند. همچنین سالانه بیش از یک میلیون و ۶۵۰ هزار نفر، آموزش پیشگیری از اعتیاد در محیط کار دریافت کرده‌اند.
قائم مقام دبیرکل ستاد با اشاره به وجود بیش از ۸۹۰۰ مرکز درمانی در سطح کشور که در حوزه کاهش آسیب و معتادان کار می‌کنند، گفت: سالانه در این مراکز به طور میانگین یک میلیون و ۶۰۰ هزار نفر تحت پوشش خدمات درمانی قرار می‌گیرند.
کاظمی با اشاره به تولیدات سامانه‌ای در کشور گفت: سامانه غوام به‌منظور جمع‌آوری معتادان متجاهر است که می‌تواند آمارهای جدیدی از معتادان متجاهر را به ما ارائه دهد و به زودی از آن رونمایی خواهد شد، همچنین تشکیل مجمع خیرین یاریگران زندگی از مهم‌ترین برنامه‌های ستاد است که تاکنون شاهد تشکیل آن در ۱۵ استان کشور هستیم که اولویت آن‌ها اشتغال و تهیه زیرساخت‌های درمانی است.
وی به استفاده از ظرفیت‌ سمن‌ها اشاره و بیان کرد: تلاش شده که بحث گفتمان سازی و نهضت پیشگیری و درمان را با استفاده از ظرفیت سمن‌ها افزایش دهیم که با فعالیت ۲۷۴۶ سمن در عرصه فرهنگی و پیشگیری، ۱۷۵۸ سمن در حوزه درمان و کاهش آسیب، ۸۴۹ سمن بحث صیانت و توانمندسازی و ۱۳۹ سمن در حوزه ملی موضوع گفتمان سازی و اجتماعی سازی امر مبارزه را توسعه دادیم.
این مقام مسئول در ستاد ادامه داد: ظرفیت شرکت‌های دانش‌بنیان در درمان و مقابله با پیشگیری دارای حائز اهمیت است و به همین دلیل ما مرکز نوآوری را تأسیس کرده‌ایم که با معاونت علمی ریاست جمهوری و شرکت‌های دانش‌بنیان در ارتباط است و راه خوبی را ایجاد کرده است. همچنین با توجه به اتفاقاتی که در سطح جهانی می‌افتد و استفاده از فضای مجازی، برای اولین بار کمیته فضای مجازی با مسئولیت معاونت شورای عالی فضای مجازی شکل گرفت که از مهم‌ترین دستاوردهای آن تهیه پیش نویس سند ملی پیشگیری و مبارزه با موادمخدر در فضای مجازی است که پس از نهایی شدن در کمیته به شورای عالی فضای مجازی تقدیم می‌شود.
کاظمی از دیگر اقدامات تحولی در سال ۱۴۰۱ را توسعه طرح یاریگران زندگی با استفاده از شبکه‌های روستایی عنوان کرد و گفت: با شبکه‌های روستایی و شبکه‌های دهیاران و خانه‌های بهداشت و مدارس، کانونی در روستا تشکیل دادیم که در فاز اول در پنج استان به صورت پایلوت افتتاح شد.
وی در ادامه از رونمایی سایت یاریگران زندگی طی روزهای آینده خبر داد و گفت: در این سامانه فرایندی دیده شده که بهترین تولیدات انتخاب شود و صفحه‌ای را در این سامانه دیدیم که بهترین تولیدات را در اختیار قرار دهیم.
قائم مقام دبیرکل ستاد گفت: برای اولین بار در سال ۱۴۰۰ ما توانستیم برای منابع پایدار و بودجه کشور بیش از یک‌هزار میلیارد تومان از محل اموال مصادره‌ای را به خزانه واریز کنیم. همچنین بحث سیاست دیپلماسی هم یکی از سیاست‌های مهم ما بوده که توانسته‌ایم در سطح جهان حرف‌هایی برای گفتن داشته باشیم به طوری که اخیراً مجمع سه‌جانبه‌ای با حضور سازمان ملل، پاکستان و ایران را برگزار کنیم.
کاظمی گفت: ما با نگاه دینی و بر اساس روحیات انسانی علی‌رغم تحریم‌های ایران توانسته‌ایم ۳۸۵۷ شهید و بیش از ۱۲ هزار جانباز را برای سلامت جامعه انسانی تقدیم کنیم که این یکی از سیاست‌های ایران در دیپلماسی مبارزه با موادمخدر بوده است.
وی در بخش پایانی سخنان خود اظهار داشت: در هفته مبارزه با موادمخدر چند نشست تخصصی جداگانه با خیرین یاریگران زندگی ۱۵ استان کشور و همچنین با نخبگان پیشگیری از اعتیاد با حضور نخبگان، دستگاه‌های فرهنگی و پیشگیری و سمن‌ها، اجتماعی از حضور بهبودیافتگان در مرکز سروش فراجا، مراسم بزرگداشت هفته مبارزه با موادمخدر به همراه امحاء ۴۰ تن موادمخدر مکشوفه در خراسان جنوبی برگزار خواهد شد.

لینک کوتاه : https://news.dchq.ir/3/?p=88965
  • ارسال توسط :
  • منبع : روابط عمومی ستاد مبارزه با موادمخدر
  • 242 بازدید
  • بدون دیدگاه