مشاور دبير كل در امور بانوان و خانواده ستاد مبارزه با مواد مخدر كشور با اشاره به اين كه امروز مافياي مواد مخدر پايه و اساس خانواده را نشانه رفته است افزود زن همانند ستون خانه است كه در صورت اعتياد وي ،كل نهاد خانواده از هم پاشيده و از هم گسسته خواهد شد.
به گزارش روابط عمومي شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر مركزي ؛ زهرا بنيانيان در جلسه اين شورا گفت: براساس طرح شيوع شناسي که در سال ۹۰ به صورت خانه به خانه انجام شد بیش از ۱۵ هزار نفر در گروه سنی ۱۶ تا ۶۴ سال در زمینه اعتیاد مورد مطالعه قرار گرفتند که براساس نتایج آن، میزان گرایش مواد مخدر ۹۰٫۷ درصد در آقایان و ۹٫۳ درصد در بانوان سطح کشور بود و اين يعني از سال ۸۶ تاكنون نرخ آمار اعتياد زنان دو برابر شده است و اگر بخش هاي غير دولتي برنامه هاي جدي در اين حوزه نداشته باشند در آينده اي نه چندان دور بايد تاوان آن را پرداخت كرد.
این مسوول اضافه کرد: این در حالی است که در سال ۸۷ میزان گرایش بانوان به مواد مخدر در کشور ۵٫۶ درصد بوده که این رقم با افزایش نگرانکنندهای در سال ۹۰ روبهرو بوده است. مشاور دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر در امور زنان و خانواده کشور اضافه کرد: در بیشتر موارد اعتیاد آقایان به مواد مخدر به کمک بانوان رفع میشود و زنان بهترین درمانگر و کمک کننده آنان هستند، اما در صورت گرایش بانوان به مواد مخدر وی از سوی خانواده طرد خواهد شد.
بنيانيان با بيان اين كه ميزان ابتلا زنان به بيماري ايدز بيش از ده برابر مردان است افزود همين رقم در برابر ساير بيماري ها نظير فشارخون، استرس هاي شغلي، بيماري هاي مقاربتي تا دو برابر مردان است.
وي با بيان تغيير دلايل مصرف موادمخدر افزود در گذشته افزود: امروزه بيشتر افراد با به دلايل كسب لذت وكنجكاوي به مصرف مواد مخدر روي ميآورند اين امر درحالي است كه بيش از ۶۴ درصد از معتادين تحصيلات بالاي ديپلم دارند.
مشاور دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر در امور زنان و خانواده کشور تصریح کرد: در حال حاضر ۷ هزار و ۴۰۰ نفر از بانوان در زندان به سر میبرند که ۶۰ درصد از این تعداد به دلیل ارتباط مستقیم با جرایم مواد مخدر حبس شدهاند.
بنیانیان یادآور شد: بیسوادی و عدم آگاهی از دلایل ورود بانوان به حوزه حمل مواد مخدر است که بر اساس آمار ۲۷ درصد از بانوان و ۱۱ درصد از آقایان مجرم در این حوزه بیسواد هستند.
وي افزود: در صورتی که بتوانیم به همت خیرین معضل اعتیاد را در جامعه حل کنیم خیلی از مسائل و مشکلات از قبیل دزدی، فساد اخلاقی حل میشود.
مشاور دبيركل ستاد در پایان مطرح کرد: اگر خیرین با کارآفرینانی که طرح و ایده نو دارند، همکاری داشته باشند با ایجاد شغل پارهوقت برای زنان بیسرپرست میتوانند در شکلگیری یک خانواده سالم مؤثر باشند. میانگین سن اولین مصرف مواد مخدر در جامعه ۲۱٫۵ سال قلمداد شده ولی در بیش از ۵۰ درصد از دختران ما آغاز اعتياد بین ۱۵ تا ۱۹ سال بوده است.
بنيانيان تصریح کرد: معتادین ما قربانی برخی سیاست های غلط ما هم هستند. مواد مخدر بیماری است که در جامعه ما و در دنیا شیوع پیدا کرده و جامعه بیشتر یاد گرفته که معتادان طرد کند، انگ بزند و فرصت بازگشت نمی دهد در حاليکه معتاد نیاز به درمان و کمک دارد. باید جامعه پذیری معتاد را آموزش دهیم تا آثار تخریبی بیشتر نشود.
وي با بيان اين كه ريشه بسياري از آسيب هاي اجتماعي ناشي از اعتياد است افزود ۵۵ درصد از طلاق ها ،۶۶ درصد از خشونت ها و ۵۵ درصد از زندانيان ناشي از مواد مخدر و اعتياد است.
منبع خبر: روابط عمومي شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر مركزي۹۳٫۴٫۹