بندرعباس -وزیر کشور و دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور گفت : ۴۱۷ تن انواع مواد مخدر از ابتدای سال جاری تا پایان دی ماه در کشور کشف شده است.
به گزارش خبرنگار ایرنا مصطفی محمد نجار سه شنبه شب در نشست خبری با خبرنگاران در بندرعباس افزود: همچنین در این مدت بیش از ۱۵۸ کارگاه تولید شیشه منهدم ،بیش از یک و نیم تن شیشه کشف، کنترل وضعیت تولید و قاچاق شیشه با تشدید صدور احکام و عملیات انتظامی انجام صورت گرفت.
وزیر کشور ادامه داد: ۱۶۸ هزار قاچاقچی، توزیع کننده و عاملین مواد مخدر دراین مدت دستگیر و دوهزار باند تهیه و توزیع مواد مخدر نیز منهدم شد.
وزیر کشور اظهار داشت: براثر یک هزارو ۴۱۳درگیری با اشرار و قاچاقچیان مواد مخدر، ۱۵ نفر از اعضای نیروی انتظامی به شهادت رسیده اند.
محمد نجار با بیان اینکه استان های سیستان و بلوچستان و هرمزگان رتبه اول و دوم کشف مواد مخدر کشور را در سالجای داشته اند، بیان کرد: در دوماه گذشته ۲۸ تن مواد مخدر در مرز سراوان استان سیستان و بلوچستان کشف شد و چهار تن نیز هنگام عملیات سوخت.
وی با اشاره به اینکه ۷۷ تن مواد مخدر نیز از ابتدای سال جاری تا کنون دراستان هرمزگان کشف شده است، اظهار کرد:امشب ۱۰ تن مواد مخدر دراین استان امحاء شد.
وی با اظهار اینکه غربی ها سخنان فراوانی درباره اهمیت مبارزه با موادمخدر و حقوق بشر می زنند یاد آور شد: انها کمک موثری در زمینه مبارزه با مواد مخدر به ایران نکرده اند .
دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور با اشاره به اینکه حضور امریکایی ها با وجود شعار حقوق بشری و تامین امنیت، هنگام ورود به افغانستان در سال ۲۰۰۱ اقدام موثری در این زمینه از آنها دیده نشده، اضافه کرد: اگر این حضور را بررسی کنیم متوجه افزایش چهل برابری تولید مواد مخدر از سال ۲۰۰۱ تا ۲۰۰۷ می شویم.
وزیر کشور خاطر نشان کرد: بهترین راه مبارزه بامواد مخدر تعامل وهمکاری کشورهای منطقه به ویژه ایران، افغانستان و پاکستان است که هم اکنون نیز تعامل و همکاری مناسبی داریم.
محمد نجار، یکی از دلایل جذابیت ترانزیت مواد مخدر به غرب را تقاضای بسیار بالای برای این مواد در جهان غرب دانست.
وی با اشاره به تغییر مسیر ترانزیت مواد مخدر از مرزهای شرقی به حوزه دریایی اضافه کرد: یکی از دلایل این امر انسداد مرزهای شرقی است که مقداری باقی مانده نیز درآینده به پایان خواهد می رسد.
وی با اشاره به همایش صبح شنبه اعضای ستاد مبارزه با موادمخدر استانهای جنوبی در بندرعباس ،گفت: برای انسداد مرز های شرقی کشور میلیون ها دلار هزینه شده است و جلسه امروز برای اتخاذ تدابیر جدید تر بود.
وی ابراز کرد: مبارزه با قاچاق این مواد افیونی با انسداد مرز ها، الکترونیکی کردن پایش مرز، انجام گشت های هوایی ، ایجاد پاسگاها و موانع فیزیکی و امکانات بسیار زیادی را که در مرزهای شرقی و جنوب و غرب کشور در نظر گرفته شده دنبال می شود.
وزیر کشور در سفر یکروزه خود به هرمزگان علاوه بر شرکت درهمایش اعضای ستاد مبارزه با مخدر استانهای جنوبی ،افتتاح ساختمان جدید استانداری ، بلوار ۴۵ متری شهیدرجایی، بازدید هوایی از نوار ساحلی بندرعباس، پروژهای شهری،بندر درحال نخل ناخدا و امحاء ۱۰ تن مواد مخدر هم بود.