گیلان- محمدعلی اباذری در دومین جلسه شوراي هماهنگي استان گفت: هماهنگی و همکاری خوبی مابین اعضای شورای هماهنگی استان در حوزه های گوناگون مبارزه با موادمخدر ایجاد شده که امیدواریم در سال جاری نیز شاهد تداوم این روند باشیم.
وی با اشاره به در پیش بودن سالروز جهانی مبارزه با موادمخدر (۵ تیر ماه) و ابلاغ برنامه های ویژه بزرگداشت هفته مبارزه با موادمخدر از سوی ستاد گفت: براساس اعلام ستاد مبارزه با موادمخدر از ۲۹ خرداد لغایت ۵ تیر ماه برنامه ها و اقدامات مختلفی در سطح کشور و استان برگزار می گردد که همکاری و استفاده حداکثری از ظرفیت دستگاه های عضو را می طلبد تا به شایسته ترین شکل ممکن در سطح استان گیلان اجرا شوند.
دبیر شورا در ادامه؛ عناوین برنامه ها و اقدامات ویژه این هفته را قرائت کرد و از دستگاه های ذیربط خواست با توجه به تأکید ستاد مبارزه با موادمخدر و همچنین استاندار و ریاست شورای هماهنگی مبارزه با موادمخدر استان، حداکثر توان خود را در جهت اجرای برنامه های پیش بینی شده بکار گیرند.
اباذری با تأکید بر اهمیت اقدامات فرهنگی و ایجاد جریان رسانه ای گفت: نقش و تأثیر کنش های فرهنگی و انتشار پیام های پیشگیرانه در ارتقاء آگاهی اجتماعی و کاهش گرایش به اعتیاد و مصرف موادمخدر در میان جوانان و نوجوانان بر هیچکس پوشیده نیست؛ از این رو ستاد مبارزه با موادمخدر همواره بر این حوزه تأکید ویژه ای داشته و بخش مهمی از برنامه های بزرگداشت هفته مبارزه با موادمخدر را به این امر اختصاص داده است.
وی گفت: آگاهسازی و آموزش والدین نیز در اولویت برنامه های پیشگیرانه قراردارد و موضوعاتی همچون فرزندپروری، آموزش مهارت های زندگی و… در حوزه کاهش تقاضا مد نظر ستاد بوده و در برنامه های هفته مبارزه با موادمخدر نیز به آن تأکید شده است.
دبیر شورا همچنین به آغاز اجرای طرح یاریگران روستا در استان گیلان نیز اشاره کرد و افزود: طرح یاریگران زندگی روستا با هدف توسعه برنامه های فرهنگی و پیشگیری از اعتیاد و سایر آسیب های اجتماعی در سطح جامعه خصوصاً مناطق روستایی اجرایی می شود.
وی گفت: طرح یاریگران زندگی در روستا با اولویت برنامه های پیشگیری و آگاهی بخشی و ایجاد حساسیت اجتماعی در جوامع روستایی، ترویج سبک زندگی سالم و بانشاط در سطح کشور از جمله استان گیلان اجرایی می گردد.
همچنین در این نشست، دکتر عباسی استاندار گیلان با بیان اینکه تهدید و آسیب مواد مخدر بسیار جدی بوده و باید فکری برای آن اندیشیده شود، یادآور شد: جلسات شورای هماهنگی مواد مخدر باید به طور مداوم و ماهانه برگزار شود و برای کاهش مصرف مواد مخدر و ساماندهی معتادین متجاهر برنامه دقیقی اتخاذ شود.
وی با اشاره به برخورد جدی با تولید کنندگان و فروشندگان موادمخدر سازمان یافته در استان هم اظهار کرد: بعضاً در گیلان شاهد تولید و فروش سازمان یافته مواد مخدر هستیم که امنیت جامعه را با مشکل مواجه میکنند.
استاندار گیلان با تاکید بر لزوم توجه به اتخاذ برنامههای فرهنگی در راستای آشنایی نسل جدید با صدمات مصرف مواد مخدر در جامعه بیان کرد: با اتخاذ اقدامات فرهنگی، نوجوانان را با مضرات مواد مخدر مطلع کنیم زیرا بسیاری هنوز از آسیب ها و صدمات مصرف موادمخدر آگاه نیستند.
عباسی با بیان اینکه دانشگاه علوم پزشکی گیلان باید به روند درمان معتادین در مراکز ترک اعتیاد نظارت کند، تصریح کرد: بعضاً شاهد هستیم که در برخی از مراکز ترک اعتیاد از معتادین با دریافت هزینه زیاد سو استفاده میکنند زیرا هزینه درمان اعتیاد جه از لحاظ مادی و جسمی بسیار سخت و زیاد شده است.
وی وجود معتادین متجاهر در استان را یک معضل بزرگ برشمرد و بیان کرد: مهمترین راه برای کاهش آمار معتادین انجام کارهای پیشگیرانه است، از این رو تحقق این با اقدامات فرهنگی و اجتماعی و مبارزه با مواد به ویژه در مدارس و دانشگاهها اجرایی شود.
نماینده عالی دولت در گیلان با اشاره به نقش آموزش و پرورش در کاهش مصرف مواد مخدر در استان گفت: آموزش فقط در خانواده نبوده و در آموزش و پرورش هم باید نسل جدید را با صدمات انواع موادمخدر آشنا کرد چرا که این مهم به کاهش آمار معتادین در جامعه کمک میکند.
عباسی از علل عدم تمایل معتادین به ترک اعتیاد را نبود اشتغال دانست و گفت: افراد نجات یافته از دامن اعتیاد را باید مورد حمایت قرار داد و برای آنان اشتغال فراهم کرد.
وی با بیان اینکه برای مبارزه با قاچاق موادمخدر هیچ گونه چشم پوشی نباید در میان باشد، تصریح کرد: برای مبارزه با این امر باید از بروزترین امکانات تجسس استفاده، ورودیهای استان را کنترل کرده و گیلان را برای قاچاقچیان نا امن کنیم.
طرح یاریگران روستا در استان گیلان آغاز می شود
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با موادمخدر استان گیلان با اشاره به آغاز اجرای طرح یاریگران روستا در استان گیلان گفت: طرح یاریگران زندگی روستا با هدف توسعه برنامه های فرهنگی و پیشگیری از اعتیاد و سایر آسیب های اجتماعی در سطح جامعه خصوصاً مناطق روستایی اجرایی می شود.
لینک کوتاه : https://news.dchq.ir/3/?p=88513
- ارسال توسط : حسنی
- منبع : روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان گیلان
- 230 بازدید
- بدون دیدگاه