گیلان- محمدعلی اباذری در جلسه شورای هماهنگی مبارزه با موادمخدر شهرستان املش گفت: برگزاری منظم جلسات شورای هماهنگی مبارزه با موادمخدر شهرستان ها علاوه بر تقویت همکاری دستگاه های ذیربط شهرستان در اجرای برنامه مختلف مبارزه با موادمخدر، شرایط مناسبی برای هم افزایی و استفاده از ظرفیت های موجود در هر شهرستان را فراهم می آورد.
وی با اشاره به اهمیت اقدامات پیشگیرانه در سنین نوجوانی و جوانی گفت: جایگاه آموزش و پرورش در انجام اقدامات و برنامه فرهنگی و مخصوصاً در زمینه پیشگیری از اعتیاد بسیار برجسته است و می بایست با استفاده از این ظرفیت به بهترین شکل ممکن، در تربیت نسلی با آگاهی بالا بهره برداری کنیم.
دبیر شورا در ادامه؛ داشتن سطح بالای دانش و اشرافیت والدین به موضوعاتی همچون سبک زندگی و تربیت کودکان، و نقش خانواده و شکل گیری شخصیت افراد و بکارگیری متدها و شیوه های رفتاری صحیح با فرزندان را تضمین کننده آینده جامعه ما دانست و افزود: اقدامات فرهنگی، مؤثرین و اصلی ترین راهکار در کنترل آسیب های اجتماعی بوده و یقیناً تأثیر بسزایی در کاهش اعتیاد در میان جوانان خواهد داشت.
اباذری، آگاه سازی قشر جوان و نوجوان را مهمترین و اصلی ترین راهکار در کاهش تقاضا و گرایش افراد به مصرف موادمخدر دانست و موفقیت برنامه های پیشگیرانه در قالب وزارت آموزش و پرورش و فضای آموزشی را یکی از مفیدترین و نتیجه بخش ترین شیوه ها در کاهش میزان اعتیاد برشمرد.
وی به طرح یاریگران زندگی در روستا پرداخت و گفت: برای تحقق رویکردهای مردمی و نیز اجتماعی شدن امر مبارزه با موادمخدر و توسعه عدالت و سلامت جامعه روستایی، توسعه و ترویج سبک زندگی سالم و ایجاد روستاهای پاک «طرح یاریگران زندگی در روستا» با همکاری دستگاههای همکار به ویژه فرمانداریها و دهیاریها با اولویت توانمندسازی اجتماع محور با تأکید بر جلب مشارکت اشخاص و گروههای تأثیرگذار روستا و در راستای آگاهیبخشی و ایجاد حساسیت عمومی اجرایی میشود.
دبیر شورا افزود: این طرح با تأکید بر مسئولیتپذیری اجتماعی روستاها و به منظور ترویج سبک زندگی سالم و با نشاط، تقویت رویکرد توانمندسازی جامعه روستایی و افزایش مشارکت های اجتماعی و عدالت توزیعی برنامه های پیشگیری تدوین گردیده است و تلاش دارد با استفاده از همه ظرفیت های روستا و با حساس نمودن ردههای مؤثر و تاثیرگذار جوامع روستایی مانند دهیاران، اعضای شورای اسلامی روستا، بزرگان و ریش سفیدان، خانواده معظم شهدا و امام جماعت مساجد نسبت به کنترل موضوع اعتیاد و سوءمصرف موادمخدر و روانگردانها و با اجرای چند برنامه محوری از قبیل تشکیل شبکه یاریگران زندگی روستایی، برنامههای آموزشی و توانمندسازی جوانان و نوجوانان، ظرفیتهای ورزشی، فرهنگی، هنری و تفریحی روستا را برای غنیسازی اوقات فراغت روستائیان فعال کند.
اباذری گفت: گروه های هدف این طرح را همه ساکنین مناطق روستایی کشور دانست و گفت: ساکنین مناطق روستائی به تفکیک گروههای سنی کودک، نوجوان، جوان و بزرگسال و در بین اقشار و صنوف با اولویت «جمعیت سالم» منطقه جزو گروه های هدف این طرح محسوب می شوند.
همچنبن مختار رضایی فرماندار این شهرستان با تأکید بر اجرای دقیق سیاست ها و برنامه های ستاد مبارزه با موادمخدر افزود: اعتیاد و معضل موادمخدر ابعاد گوناگونی دارد و بالطبع اقدامات و برنامه مبارزه با این معضل اجتماعی نیز می بایست در حوزه مختلف و بطور همزمان و هماهنگ انجام گیرد و این تصور که مبارزه با موادمخدر صرفاً یک اقدام مقابله ای است و نیروی انتظامی نیز تنها مسئول آن می باشد تصور اشتباه است که در افکار عمومی جا افتاده است.
وی همچنین با تأکید بر برگزاری منظم جلسات، از دستگاه های عضو خواست با جدیت و حساسیت به موضوع اعتیاد و موادمخدر بپردازند و از ظرفیت شورای هماهنگی در جهت رفع مشکلات حداکثر استفاده را کنند.
در پایان این نشست اباذری دبیر شورای هماهنگی گیلان، حکم انتصاب آقای مختار رضائی را بعنوان رئیس شورای هماهنگی مبارزه با موادمخدر شهرستان املش با امضاء دکتر مؤمنی دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر تقدیم وی کرد.
اقدامات فرهنگی، مؤثرین و اصلی ترین راهکار در کنترل آسیب های اجتماعی است
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با موادمخدر استان گیلان گفت: اقدامات فرهنگی، مؤثرین و اصلی ترین راهکار در کنترل آسیب های اجتماعی بوده و یقیناً تأثیر بسزایی در کاهش اعتیاد در میان جوانان خواهد داشت.
لینک کوتاه : https://news.dchq.ir/3/?p=88348
- ارسال توسط : حسنی
- منبع : روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان گیلان
- 246 بازدید
- بدون دیدگاه