• امروز : شنبه - ۱۴ تیر - ۱۴۰۴
  • برابر با : 10 - محرم - 1447
  • برابر با : Saturday - 5 July - 2025
کل پست ها: 74021اخبار امروز : 0
12

برخورد با فروشندگان مواد مخدر بدون تعارف و سخت باشد

  • کد خبر : 8820
  • ۰۸ تیر ۱۳۹۳ - ۶:۱۸

برخي كارشناسان بيكاري و عدم برنامه‌ريزي براي اوقات فراغت جوانان را از دلايل مهم گرايش آنها به موادمخدر مي‌دانند. ضمن آنكه بسياري از جوانان از ماهيت اصلي موادمخدر اطلاع چنداني ندارند و اكثر خانواده‌هاي ايراني در زمينه مهارت‌هاي زندگي زير خط فقرند. اكثر آنها به دليل رودربايستي نمي‌توانند از كلمه «نه» استفاده كنند.دبیر دوم کمیسیون […]

برخي كارشناسان بيكاري و عدم برنامه‌ريزي براي اوقات فراغت جوانان را از دلايل مهم گرايش آنها به موادمخدر مي‌دانند. ضمن آنكه بسياري از جوانان از ماهيت اصلي موادمخدر اطلاع چنداني ندارند و اكثر خانواده‌هاي ايراني در زمينه مهارت‌هاي زندگي زير خط فقرند. اكثر آنها به دليل رودربايستي نمي‌توانند از كلمه «نه» استفاده كنند.

دبیر دوم کمیسیون اقتصادی مجلس در مورد به حداقل رساندن موادمخدر در جامعه به روابط عمومي ستاد مبارزه با موادمخدر مي‌گويد: ما سه مرحله را بايد در پيش بگيريم تا افرادي كه درگير موادمخدر هستند بتوانند از بند آن رهايي يابند. اول شيوه‌هاي تشويقي است تا از گرفتاري مجدد افرادي كه ترك‌ كرده‌اند جلوگيري كنيم. اين تشويق‌ها مي‌تواند اعطاي وام، كمك به اشتغال آنها با توجه به سن و تحصيلاتشان، پهن كردن بست ادامه تحصيل و… باشد.

ابراهیم نكو با اشاره به اجتماعي كردن مبارزه با موادمخدر، در ادامه مي‌افزايد: در دومين قدم، مسئولان حوزه مبارزه با موادمخدر بايد به صورت اجتماعي و فراگير در سطح جامعه عمل كنند. در اين مرحله گروه‌ها و افراد معتمد و تاثيرگذار را فعال و توجيه كرده و آموزش دهيم. افراد مي‌توانند براي تشويق معتادان به ترك و تنفر از موادمخدر و همچنين به خانواده‌هايي كه درگير مسئله اعتياد هستند كمك شاياني كند. افراد تاثيرگذار الگوي جوانان هستند پس با رفتار درست مي‌توانند از گرايش جوانان به موادمخدر پيشگيري كنند.

به گفته او سومين راه‌، وضع تنبيه‌هاي سخت براي كساني است كه جامعه را خراب كرده و به فروش موادمخدر اقدام مي‌كنند. اين برخورد بايد بدون هيچ تعارف و مماشاتي صورت گيرد.

ابراهيم نكو با بيان اينكه اجتماعي كردن موادمخدر بهترين راه‌حل ممكن براي مبارزه با مواد افيوني به نظر مي‌رسد، تاكيد مي‌كند: براي اجتماعي كردن موادمخدر بايد ظريف و دقيق كار كرد تا با اطلاع‌رساني از طريق رسانه‌ها، صدا و سيما، فيلم‌هاي ساخته شده، كتب و جزوات توجيحي و… افراد جامعه به ويژه جوانان را به صورت غيرمستقيم آموزش‌ دهيم. با كاهش استفاده از موادمخدر آنهم با رويكرد اجتماعي مي‌توان آسيب‌هاي اجتماعي را هم به حداقل رساند و مسلما در اين صورت هزينه‌هاي سرسام‌آور مربوط به آن هم كاهش پيدا مي‌كند.

دبیر دوم کمیسیون اقتصادی مجلس با اشاره به دلايل گرايش جوانان مي‌گويد: بيكاري منشاء بسياري از معضلات در جامعه است. جوانان براي آرام و بي‌خيال كردن خود به موادمخدر روي مي‌آورند. به همين منظور مسئولان بايد اشتغال جوانان را اولويت و اضطرار كار خود قرار دهند.

وي با انتقاد از اين عقيده كه بايد قوانين جنبه تنبيه‌كننده داشته باشد، مي‌گويد: مخالف اين هستم كه قوانين فقط جنبه تنبيهي داشته‌ باشد. در اين صورت شاهد واكنش‌هاي برعكس خواهيم بود و باعث رواج فساد بيشتري مي‌شود. قوانين تصويب شده بايد بيشتر جنبه تشويقي داشته باشد تا تنبيهي و امتيازات قوانين ارزش اين داشته باشد كه فرد به خاطر آن به سوي موادمخدر گرايش پا نكند.

نكو با اشاره به اين كه مجلس طرحي در زمينه مبارزه با موادمخدر را بررسي نكرده است، مي‌گويد: تا آنجا كه مي‌دانم مجلس طرحي را مورد مطالعه قرار نداده است. ستاد مبارزه با موادمخدر و وزير كشور هم اگر خلاء قانوني يا پيشنهادي در اين مورد دارند مي‌توانند با ارائه طرح به مجلس آن را به صورت قانون در بياورند.

منبع خبر: روابط عمومي ستاد مبارزه با مواد مخدر ۹۳٫۴٫۸ 

لینک کوتاه : https://news.dchq.ir/3/?p=8820

برچسب ها