نزديك به ۵ تن انواع مواد مخدر طي مراسمي همزمان با سالروز جهاني مبارزه با مواد مخدر در زاهدان به آتش كشيده شد.
به گزارش روابط عمومي شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر سيستان و بلوچستان؛ مهندس علي اوسط هاشمي استاندار استان در اين مراسم گفت: حداقل خسارت مواد مخدر به كشور سالانه ۱۰ هزار ميليارد تومان و برابر با ۵۰ درصد كل بودجه تملك دارايي ايران است.
وي اظهار داشت: امروزه توليد ثروت مواد مخدر از تجارت نفت و اسلحه و صنعت گردشگري پيشي گرفته است.
هاشمي اضافه كرد: دامنه آسيب مواد مخدر و اعتياد به يك نفر محدود نميشود بلكه رويش آن سايه بر كيان و ثبات و ارزش خانواده و جامعه انداخته است.
استاندار با تاكيد بر اينكه بار تبعات شديد و شوم مواد مخدر نبايد تنها متوجه ايران باشد، گفت : تمامي تبعات اين معضل بزرگ اجتماعي بايد متوجه جامعه جهاني و هزينه سنگين آن بين تمامي جوامع و دولتها سر شكن شود و دولتي بايستي در ديپلماسي فعال خود بيشتر به اين موضوع بپردازد.
هاشمي تصريح كرد : اگر عزم جهاني پشتوانه مبارزه با اين پديده شود، ريشه كن كردن آن راه دشوراي نخواهد بود اما گويا تعمدي در اين راه وجود دارد كه افزايش هر ساله كشت مواد مخدر آن هم با وجود حضور كشورهاي ناتو در افغانستان گواه بر اين ادعاست.
وي ادامه داد: حال كه برخي دولتها با حضورشان بر گسترش توليد اين ماده خانمانسوز افزودهاند ضروري است افكار جهاني متوجه اين موضوع شود كه حضور نيروهاي غرب در افغانستان عامل افزايش كشت و توليد مواد مخدر شده است.
هاشمي اظهار داشت: زايش ريشه بسياري از نا امنيها، مواد مخدر است و عده اي در اين استان شرارتهاي خود را مديون در آمدهاي قاچاق مواد مخدر هستند.
وي خاطر نشان كرد: با وجودي كه سيستان و بلوچستان به لحاظ موقعيت خاص جغرافيايي كه در خط مقدم آلودگي قرار دارد اما اگر مردم خوب اين استان نبود خسارتهاي اين معضل شوم به مراتب بيشتر ميشد.
استاندار گفت: سيستان و بلوچستان بايد در اين حوزه با نگاه ملي نگريسته شود و در واقع بايستي ستاد مركزي مبارزه با مواد مخدر در اين استان متمركز و مستقر شود.
وي همچنين از تلاشهاي خوب نيروهاي مرزباني، انتظامي، امنيتي و نظامي در زمينه مبارزه با مواد مخدر و سوداگران مرگ تقدير كرد.
در پايان اين مراسم پس از قرائت دلنوشته هاي فرزند يكي از شهداء، از چند خانواده شهيد و جانباز عرصه مبارزه با مواد مخدر تجليل شد .
تشكيل زنجيره انساني با شعار« نه به اعتياد » توسط امدادگران هلال احمر
امدد گران جمعيت هلال احمر استان سيستان و بلوچستان در همان روز با شعار نه به اعتياد و به تندرستي بينديشيم اقدام به برگزاري زنجيره انساني كردند و شركت كنندگان در اين زنجيره انساني ، فانوس ها و بادبادك هايي كه حاوي شعار بود را به آسمان رها كردند . هدف از برگزاري اين برنامه پيشگيري از ابتلا جوانان و نوجوان به بلاي خانماسوز اعتياد و سوء مصرف مواد مخدر و اشاعه تندرستي در جامعه اعلام شد.
برپايي نمايشگاه عكس مبارزه با مواد مخدر
نمايشگاه عكس هفت عكاس برتر استان پنجم تيز در نگار خانه مجتمع فرهنگي و هنري زاهدان برپا شد و مديركل فرهنگ و ارشاد اسلامي استان در اين رابطه گفت: اين نمايشگاه عكس با ۳۱ اثر ارزشمند از عكاسان برتر سيستان و بلوچستان به مدت يك هفته براي بازديد عموم داير است. حجت الاسلام دانشي بيان كرد: بر پايي نمايشگاههاي عكس با موضوع مواد مخدر و اعتياد، توزيع بروشورها و برگزاري همايشهاي مبارزه با مواد مخدر از جمله راههاي آگاهي بخشي عمومي براي مقابله با اين معضل اجتماعي است.
وي اظهار داشت: مواد مخدر بلايي خانمانسوز است كه سالها با توطئه دشمنان نظام جمهوري اسلاي براي ضربه زدن به پيكره انقلاب وارد كشور ايران شده است.
نمايشگاه عكس روز جهاني مبارزه با مواد مخدر به مدت يك هفته با همكاري اداره كل فرهنگ و ارشاد اسلامي استان و انجمن سينماي جوان زاهدان در مجتمع فرهنگي و هنري اين شهر بر پا شده است.
منبع خبر: روابط عمومي شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر سيستان و بلوچستان۹۳٫۴٫۸