با هدف افزايش روحيه خودباوري و تقويت اعتماد به نفس معتادان بهبود يافته ، همايش بزرگ تقدير از بهبود يافتگان با حضور جمعي از مديران ادارات و سازمانهاي عضو كميته فرهنگي پيشگيري، مديران سازمانهاي مردمنهاد و بيش از ۲۰۰ نفر از بهبود يافتگان سطح استان برگزار شد.
به گزارش روابط عمومي شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر سيستان و بلوچستان؛ در اين آئين باشكوه دبير شورا گفت: افزایش کشت خشخاش در افغانستان در سال ۲۰۱۳ كه نسبت به سال قبل از آن ۳۶ درصد رشد در تولید را نشان میدهد باعث اشتغال ۱۰ ميليون نفر قاچاقچي شده است.
محمدحسين اشرفي افزود: براساس طرح شيوعشناسي كه در كشور انجام شده يك ميليون و سيصد و بيست و پنج هزار نفر معتاد در كشور وجود دارد.
وي اعلام كرد: پيامدهاي اين زلزله خاموش لطمات زيادي را به جامعه وارد كرده كه از جمله آن افزايش جرايم خرد، گسترش ناهنجاريها، گسترش بيمارهاي رواني و… است.
وي همچنين بيان داشت: ستاد مبارزه با مواد مخدر براساس برنامههاي تدوين شده اقداماتي براي معتادين بهبوديافته انجام داده كه از جمله آن حمايتهاي اجتماعي و آموزش حرفهاي، تشكيل كميته صيانت از خانواده بهبوديافتگان، اختصاص ۵ درصد بودجه اشتغالزائي و ۳۰ ميليارد تومان براي بيمه بهبوديافتگان ميباشد.
دبير شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر استان در خاتمه گفت: دستگاههاي مقابلهاي در سال ۹۲ مقدار ۱۲۸ تن انواع مواد مخدر كشف و ضبط كرده و همچنين در اين راستا تعداد ۲۸ نفر شهيد تقديم راه مبارزه با مواد مخدر شده است.
مديركل امور اجتماعي استانداري سيستان و بلوچستان نيز در اين همايش با اشاره به نقش سازمانهاي مردمنهاد در پيشبرد اهداف و برنامههاي ادارات دولتي اظهار داشت: سازمانهاي غيردولتي در جايگاه خود نقش مهمي در پديد آوردن برنامههاي پيشگيري از اعتياد دارند.
اوكاتي خطاب به بهبوديافتگان اعلام كرد: براي آموزش و حرفهآموزي معتادان بهبوديافته اداره كل آموزش فني و حرفهاي استان آمادگي لازم را دارد.
در پايان اين همايش پس از اجراي برنامه گروه دف نوازان ، به ۳ تن از بهبوديافتگان منتخب و نيز نماينده انجمن معتادان گمنام در استان لوح تقدير اهداء شد.
همچنين رئيس و اعضاي شوراي شهر زاهدان با حضور در مركز درمان و كاهش آسيب تل سياه زاهدان از نزديك در جريان نحوه درمان بيماران و عملكرد اين مركز قرار گرفتند و در اين بازديد كه عوامل و تيم پزشكي مركز نيز حضور داشتند، اشرفي دبير شوراي هماهنگي استان به تشريح نحوه پذيرش معتادين پر خطر و كارتن خواب در مركز درمان ماده ۱۶ و اهداف راهاندازي اين قبيل مراكز پرداخت.
وي همچنين به برنامهها و سياستهاي ستاد مبارزه با مواد مخدر در زمينه درمان معتادين و توجه به مراكز ماده ۱۵ به منظور توسعه نقش بخش غير دولتي اشاره كرد و ضرورت همكاري و پشتيباني ساير دستگاهها در امر پاكسازي نقاط آلوده و جمع آوري معتادين پر خطر را ياد آور شد.
در ادامه گرگيچ رئيس شوراي شهر زاهدان و رؤساي كميسيونهاي تخصصي اين شورا هر كدام بهطور جداگانه به بيان نقطه نظرات خود پرداخته و بر آسيب شناسي نقاط حاشيهاي شهر، ايجاد شهركهاي خدماتي براي معتادين بهبوديافته، اشتغالزايي و افزايش نشاط اجتماعي در مناطق آسيب پذير تاكيد كردند.
پس از آن ميهمانان از آسايشگاههاي بيماران بازديد كرده و ضمن گفتگو با برخي از معتادين، در جريان برنامههاي درماني، فرهنگي و آموزشي مركز قرار گرفتند.
هم اكنون تعداد ۱۲۶ معتاد پر خطر و كارتن خواب در مركز درمان و كاهش آسيب تل سياه زاهدان در حال گذراندن دوره درمان ميباشند.
منبع خبر: روابط عمومي شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر سيستان و بلوچستان۹۳٫۴٫۸