• امروز : سه شنبه - ۱۰ تیر - ۱۴۰۴
  • برابر با : 6 - محرم - 1447
  • برابر با : Tuesday - 1 July - 2025
کل پست ها: 74000اخبار امروز : 8
10

سند جامع پیشگیری از اعتیاد تدوین شده است

  • کد خبر : 8796
  • ۰۸ تیر ۱۳۹۳ - ۵:۲۲

دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان اردبیل گفت: سند جامع پیشگیری از اعتیاد تدوین شده است. به گزارش خبرگزاری فارس از اردبیل، الله‌شکور فخیمی عصر امروز در نشست اعضای شورای شهر اردبیل اظهار داشت: ما ۴۰ درصد جمعیت استان اردبیل را در اولویت مصون‌سازی قرار دادیم تا به طور سالانه هشت درصد از […]

دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان اردبیل گفت: سند جامع پیشگیری از اعتیاد تدوین شده است.

به گزارش خبرگزاری فارس از اردبیل، الله‌شکور فخیمی عصر امروز در نشست اعضای شورای شهر اردبیل اظهار داشت: ما ۴۰ درصد جمعیت استان اردبیل را در اولویت مصون‌سازی قرار دادیم تا به طور سالانه هشت درصد از جمعیت استان با اقدامات سالم‌سازی، خودآگاهی و مراقبت‌های لازم انجام شود.

وی ضرورت تلاش مسئولان شورا و شهرداری را در ارتقا مسائل فرهنگی و نشاط اجتماعی خانواده‌ها در قالب برنامه‌های فرهنگی، آموزشی، هنری و ورزشی یادآور شد و تصریح کرد: باید از اقدامات جزیره‌ای در این حوزه پرهیز کنیم و با آگاه‌سازی، روشنگری و اطلاع‌رسانی‌های به موقع ضرورت هشدار و آگاه‌سازی خانواده‌ها فراهم آید به طوریکه در سه ماهه امسال شش هزار عنوان خبر از بزه‌های اجتماعی روی سایت‌های خبری و روزنامه‌ها منعکس شده که تنها ۵۵ خبر مربوط به رسانه‌های اردبیل بوده است در حالی که ما صحابه خبر را شاخک‌های حسی جامعه می‌دانیم که باید همواره حساس باشند.

دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان نگاه دولت را در عجز کامل برای مقابله با پدیده مواد مخدر و ضرورت مردمی و اجتماعی کردن این مبارزه را بیان کرد و ادامه داد: باید در قدم اول گروه‌های مرجع، صاحبان تریبون، رسانه‌ها و نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی و پارلمان محلی سعی کنند از ظرفیت نفوذ خود استفاده و امر خودآگاهی را ارتقا دهند.

فخیمی با یادآوری اینکه از یک میلیون و ۳۲۵ هزار نفر جمعیت استان تنها ۲۳ هزار و ۷۱۴ نفر مبتلا به اعتیاد هستند، خاطر نشان کرد:‌البته به این آمار باید افرادی را اضافه کنیم که پنهانی و تفننی به اعتیاد روی آوردند و خارج از آمار رسمی در این زمینه تحرکاتی را انجام میدهند.

وی آمار خود مراجعین را هشت هزار و ۷۵۰ نفر برای استفاده از برنامه‌های کمپ‌های ترک اعتیاد با شیوه ایمان‌مداری و تقوا محوری بیان کرد و یادآور شد: اگر به خانواده معتاد، همسر، فرزندان و بستگانش را اضافه کنیم در می‌یابیم که یک پنجم جمعیت استان اردبیل با مواد مخدر و آثار و تبعات آن درگیر هستند.

فخیمی بیان کرد: آمار مبتلایان به مرگ و میر ناشی از اعتیاد در سال ۹۱، ۴۴ نفر مرد و دو نفر خانم بودند که در سال گذشته این تعداد به ۲۲ نفر کاهش یافت به طوریکه ۴۶ درصد زندانیان استان را قاچاقچیان مواد مخدر تشکیل می‌دهند و ۲۵ درصد پرونده‌های دیگر نیز مرتبط به اعتیاد است.

وی گفت: ۷۰ درصد آسیب‌های اجتماعی اعتیاد است و تنها ۲۰ درصد معتادان موفق به ترک کامل اعتیاد خود می‌شوند به طوریکه قسمت عمده‌ای از بهبود یافتگان موقت دوباره به دلیل افسردگی، وابستگی روحی، روانی و شخصی، تحویل نگرفتن خانواده‌ها و افراد مختلف جامعه دوباره در این چرخه قرار می‌گیرند.

فخیمی به آمار معتادان تزریقی به تعداد ۸۰۰ نفر اشاره کرد و افزود: فرد معتاد با همسر آزاری و فرزند آزاری سلامت جامعه را به خطر می‌اندازد و همواره نگرانی‌هایی را در این زمینه به وجود می‌آورد.

دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر اردبیل از تهیه و تدوین سند جامع پیشگیری از اعتیاد در قالب ۱۳ سیاست کلی خبر داد و تصریح کرد: معتاد خود معرف بیمار محسوب شده اما کسی خود را به عنوان معتاد معرفی نکند، مجرم شناخته شده و در قالب مجرمان پرخطر و کم خطر راهی زندان می‌شوند.

وی گرایش به مواد مخدر صنعتی را بسیار خطرناک بیان کرد و اظهار داشت:‌ ما از شورا و شهرداری انتظار داریم در اطلاع‌رسانی پیام‌ها و شعارهای پیشگیرانه، اهدای زمین به کمپ‌ها و گروه‌های همیار و همچنین ساماندهی خرابه‌ها و پناهگاه‌های غیرمجاز حاشیه شهرها که مکان جمع‌آوری معتادان تزریقی است، همت کنند.

فخیمی در پایان خاطرنشان کرد: با وجود اینکه سرنگ‌های تزریق برای معتادان پرخطر به صورت رایگان در اختیار آنها قرار می‌گیرد اما با بی‌توجهی به این امر معتادان به حرکت خود ادامه می‌دهند.

منبع خبر: فارس ۹۳٫۴٫۷

لینک کوتاه : https://news.dchq.ir/3/?p=8796

برچسب ها