به گزارش روابط عمومی ستاد مبارزه با موادمخدر؛ دکتر اسکندر مؤمنی در این دیدار که در حاشیه «نشست منطقه ای مبارزه با مواد مخدر» در بغداد انجام شد، گفت: طبق گزارش دفتر مبارزه با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد در سال ۲۰۲۲ ، با وجود صدور حکم منع کشت توسط گروه طالبان، سطح کشت خشخاش در افغانستان در سال های ۲۰۲۱ و ۲۰۲۲ تا ۳۲ درصد افزایش یافته و قیمت تریاک نیز به بیش از سه برابر رسیده است.
به گفته وی؛ همچنین مواد شیمیایی پیشساز از جمله مسائل چالشبرانگیز در تولید مواد افیونی و متامفتامین هاست. پیش سازهای شیمیایی عمدتا در کشورهای صنعتی اروپا و آسیای جنوب شرقی تولید و در پوشش مواد صنعتی قانونی از طرق مسیر اروپا، جنوب شرق آسیا، جنوب غرب آسیا و برخی از کشورهای حوزه خلیج فارس به افغانستان انتقال داده می شود.
دبیرکل ستاد گفت: در این میان، کشورهای همسایه افغانستان از جمله جمهوری اسلامی ایران به عنوان کشور ترانزیت مورد استفاده قرار می گیرند.
مومنی افزود: جمهوری اسلامی ایران بر اساس یک استراتژی متوازن با مواد مخدر مبارزه میکند، این استراتژی در برگیرنده مبارزه با مواد مخدر در مبادی ورودی و خروجی کشور و همچنین کنترل دقیق نقاط ایست بازرسی در اقصاء نقاط کشور و همچنین کاهش تقاضا و آسیب، پیشگیری و درمان معتادان است.
مومنی با اشاره به برخی اقدامات جمهوری اسلامی ایران بیان کرد: انسداد و پايش نقاط صعبالعبور از طریق انجام گشتهاي هوايي، انجام گشتهاي منظم نيروهاي مرزي، استقرار يگانهای مرزباني در نقاط صفر، اجرای طرحهاي رصد الكترونيكي و اپتيكي، كنترل مرز و پايش تصويري برخي از مناطق مرزي به ويژه در استانهاي شرقي، تجهيز پاسگاهها به كابل نوري، و بهرهگيري از دوربينهاي كنترلي، پايش پهبادي، و گشتهاي جادهاي در مرزها از جمله این اقدامات است.
وی ادامه داد: در نتیجه اقدامات اثرگذار ایران در مرزهای مشترک با افغانستان و پاکستان، قاچاقچيان به حمل و ترانزيت مواد مخدر به شكل خُردتر و در اوزان پائين روی آورده، و از روش های كولهبري، استفاده از تجهيزات هوايي نظير پاراگلايدر و كوادكوپتر، بلع و انباري و پرتابي به وسيله منجنيق استفاده میکنند، همچنین باعث شده تا از شدت قاچاق مواد مخدر در مسیرهای زمینی به مرزهای آبی در درياي عمان و خلیج فارس شیفت پیدا کند. این اقدامات بالغ بر ۵۰ میلیارد تومان در سال بر کشور هزینه تحمیل می کند.
مومنی گفت: یکی از موضوعات مورد علاقه، ایران، کمک به کشور دوست و همسایه عراق برای مقابله با قاچاق مواد مخدر و درمان اعتیاد است و این آمادگی وجود دارد تا تجارب بیش از چهل سال مبارزه را در اختیار عراق قرار دهد.
استقرار يگانهای مرزباني در نقاط صفر با هدف جلوگیری از قاچاق موادمخدر
دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر در دیدار با رئیس سازمان گذرگاههای مرزی عراق گفت: انجام گشتهاي منظم نيروهاي مرزي، استقرار يگانهای مرزباني در نقاط صفر، اجرای طرحهاي رصد الكترونيكي و اپتيكي و كنترل مرز و پايش تصويري برخي از مناطق مرزي به ويژه در استانهاي شرقي از جمله اقداماتی است که جمهوری اسلامی ایران برای جلوگیری از قاچاق موادمخدر انجام میدهد.
لینک کوتاه : https://news.dchq.ir/3/?p=87663
- ارسال توسط : حسنی
- منبع : روابط عمومی ستاد مبارزه با موادمخدر
- 404 بازدید
- بدون دیدگاه