• امروز : دوشنبه - ۱ اردیبهشت - ۱۴۰۴
  • برابر با : 23 - شوال - 1446
  • برابر با : Monday - 21 April - 2025
کل پست ها: 73449اخبار امروز : 8
7

ایران آماده انتقال تجارب به عراق در حوزه درمان و صیانت از بهبودیافتگان از اعتیاد است+عکس

  • کد خبر : 87596
  • ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۲ - ۱۴:۰۰
ایران آماده انتقال تجارب به عراق در حوزه درمان و صیانت از بهبودیافتگان از اعتیاد است+عکس
دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر در دیدار با وزیر بهداشت عراق با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران بر اساس یک استراتژی متوازن به مبارزه با مواد مخدر می پردازد، آمادگی کشورمان را برای انتقال تجارب و دستاوردهای کشورمان در حوزه درمان، بازتوانی و صیانت از بهبود یافتگان اعلام کرد.

به گزارش روابط عمومی ستاد مبارزه با موادمخدر؛ دکتر اسکندر مؤمنی در این دیدار که در حاشیه «نشست منطقه ای مبارزه با مواد مخدر» در بغداد انجام شد به تشریح موقعيت جغرافيايي ايران پرداخت و گفت: موقعیت ایران به‌گونه اي است كه در کنار بزرگترین تولیدکننده مواد افیونی، دومین کشور تولیدکننده عمده کانابیس و اخیرا نیز تولید کننده شیشه (متامفتامین) یعنی افغانستان و همچنین بازار بزرگ و اغواگر مصرف در اروپا قرار دارد.
وی افزود: بر اساس گزارش دفتر مبارزه با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد در ماه نوامبر ۲۰۲۲، علیرغم صدور حکم منع کشت توسط گروه طالبان، سطح کشت خشخاش در افغانستان در سال های ۲۰۲۱ و ۲۰۲۲ نیز تا ۳۲ درصد افزایش یافته بود و همچنین در پی اعلام ممنوعیت کشت، قیمت تریاک بیش از سه برابر افزایش یافت که خود انگیزه مضاعفی را برای فعال باقی مانده این چرخه ایجاد می کند.
دبیرکل ستاد ادامه داد: مواد شیمیایی پیش ساز از جمله مسائل چالش¬برانگیز در تولید مواد افیونی و متامفتامین هاست.
پیش سازهای شیمیایی عمدتا در کشورهای صنعتی اروپا و آسیای جنوب شرقی تولید و در پوشش مواد صنعتی قانونی از طرق مسیر اروپا، جنوب شرق آسیا، جنوب غرب آسیا و برخی از کشورهای حوزه خلیج فارس به افغانستان انتقال داده می شوند.
مومنی گفت: در این میان، کشورهای همسایه افغانستان از جمله جمهوری اسلامی ایران نیز به عنوان کشور ترانزیت مورد استفاده قرار می گیرند. سودآوری بیشتر، کاهش ریسک کشف و ضبط محموله ها و حجم کمتر مواد مخدر صنعتی از جمله انگیزه های قاچاقچیان در افغانستان برای تولید هروئین و متامفتامین است.
وی با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران بر اساس یک استراتژی متوازن به مبارزه با مواد مخدر می پردازد، افزود: این استراتژی در برگیرنده مبارزه با عرضه مواد مخدر در مبادی ورودی و خروجی کشور و همچنین کنترل دقیق نقاط ایست بازرسی در اقصاء نقاط کشور و همچنین کاهش تقاضا و آسیب، پیشگیری و درمان معتادان است.
دبیرکل ستاد در ادامه به اقدامات جمهوری اسلامی ایران در پیشگیری،‌ درمان،‌ کاهش آسیب و بازتوانی و صیانت از بهبودیافتگان اشاره کرد و گفت: یکی از مهم ترين رويكردهای جمهوری اسلامی ایران در كنترل و مهار آسيب‌هاي اجتماعي و در رأس آن سوء‌مصرف مواد مخدر، انجام برنامهريزی هاي استراتژيك و اقدام با اولویت پیشگیری است که در آن با ارتقاء آگاهی های عمومی و ایجاد حساسیت اجتماعی در محیط‌های چهارگانه (‌محیط خانواده،‌ محیط‌ آموزشی در مدارس و دانشگاه ها،‌ محیط‌‌های کاری و در محلات) تلاش می شود تا از ورود افراد و اقشار سالم جامعه به چرخه ویرانگر اعتیاد پیشگیری شود و به موازات آن، راهکارهای علمی مدوّن و اجتماع محور را به منظور نجات جان قربانیان و آسیب دیدگان از مواد مخدر، تدوین و به اجرا گذارد.
مومنی همچنین به برخی از دستاوردهای ایران در زمینه درمان، بازتوانی و صیانت بهبودیافتگان پرداخت و گفت: کاهش و تثبیت نرخ شیوع مصرف در کشور، افزایش دسترسی سوء مصرف کنندگان به خدمات درمانی متعدد همچون متادون، بوپرنورفین و تنتوراپيوم، گسترش تعداد مراكز مجاز درمان و كاهش آسيب از جمله مراكز درمان وابستگي به مواد افيوني با داروهاي آگونيست، مراكز اقامتي میان مدت، درمان وابستگي به مواد، مراكز اجتماع درمان مدار، مراكز كاهش آسيب شامل مركز گذري، مرکز گذری/ سرپناه شبانه، مركز سيار ، سرپناه شبانه و كانكس از اهم این دستاوردها است.
وی همچنین گفت: متعاقب شیوع كوويد-۱۹ در کشور و اهمیت و حساسیت موضوع، همانند ساير حوزه هاي درماني جهت کنترل اين بیماری در بیماران دارای اختلال مصرف مواد و کارکنان مراکز درمان و کاهش آسیب اقدامات گسترده اي از جمله طراحی و تدوین دستورالعمل «مراقبت و کنترل كوويد-۱۹ در مراکز اقامتی و سامان¬سراها»، طراحی و تدوین «راهنمای درمان با داروهای آگونیست اپیوئیدی» و دستورالعمل «چگونگی فعالیت مراکز سرپایی درمان و وابستگی به موادمخدر با داروهای آگونیست در جریان همه¬گیری کووید ۱۹» انجام شد.
دبیرکل ستاد اظهار داشت: با همکاری دفتر UNODC، به دلیل موقعیت برتر و تجارب موفق ایران در زمینه درمان معتادان، “مركز منطقه اي ظرفيت سازي و پژوهش در درمان اختلالات ناشی از مصرف مواد” انتخاب و در دسامبر ۲۰۱۹ در تهران آغاز به کار کرد و همچنین بر اساس برنامه مشترک فی مابین دبیرخانه ستاد و دفتر یونیسف دو مرکز سلامت و توانمندسازی نوجوانان در معرض آسیب ویژه دختران در سال ۲۰۲۲ راه اندازی شدند که هدف از راه اندازی این مراکز، توانمندسازی دختران نوجوان آسیب پذیر ۱۰ تا ۱۹ سال، کاهش عوامل خطر و افزایش مهارت ¬های مقابله¬ای و تاب آوری در برابر آسیب¬های اجتماعی و مصرف موادمخدر بود.
مومنی گفت: یکی از طرح‌های مستمر و سالانه دبیرخانه ستاد در راستای حمایت از اشتغال آسیب‌دیدگان اعتیاد، اجرای طرح پایدارسازی شغلی است و حداکثرسازی ظرفیت‌های مشارکت مردمي و استفاده حداکثری از فضای مجازی از اولویت های کشورمانم می باشد.
وی افزود: نزدیک به ۹۰ درصد برنامه های کاهش آسیب توسط سمن ها انجام می پذیر و در این ارتباط،‌ شایان ذکر است که یکی از اقدامات بدیع و نوآورانه جمهوری اسلامی ایران، پایه گذاری تشکلی با نام مجمع خیرین یاریگران زندگی است. اولین مجمع یاریگران زندگی با مشارکت بزرگترین خیرین فعال در کشور به عنوان مجمع ملی با مشارکت بالغ بر ۷۰ خیر در سال ۲۰۲۱ آغاز بکار کرد و تاکنون اقداماتی از جمله احداث سه سوله اقامتی با ظرفیت اسکان ۳۰۰ نفر، اهدای تجهیزات کامل و پیشرفته خط تولید ماسک برای زنان و برنامه‌ریزی برای احداث حدود ۱۰ سوله اشتغال برای مردان و زنان درگیر اعتیاد انجام شده است.
مومنی در پایان آمادگی کشورمان را برای انتقال تجارب و دستاوردهای کشورمان در عرصه کاهش ‌تقاضا، درمان، بازتوانی و صیانت از بهبود یافتگان اعلام کرد.

لینک کوتاه : https://news.dchq.ir/3/?p=87596
  • ارسال توسط :
  • منبع : روابط عمومی ستاد مبارزه با موادمخدر
  • 584 بازدید
  • بدون دیدگاه