معاون سیاسی امنیتی استانداری قم گفت: در مبارزه با مواد مخدر نیازمند همراهی مردم هستیم و اگر مردم نسبت به مبارزه همه جانبه نهادهای زیربط با قاچاقچیان مواد مخدر آگاهی داشته باشند همکاری بیشتری خواهند داشت.
به گزارش روابط عمومي شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر استان قم ، حجت الاسلام والمسلمین علی بنایی در نشستی خبری كه به مناسبت هفته مبارزه با مواد مخدر برگزار شد، ابراز داشت: موضوع مواد مخدر به عنوان یک معضل بزرگ در ایران و جهان مطرح است و پس از مساله نفت و تجارت اسلحه شاهد درآمد زایی مخربی در مواد مخدر هستیم.
وی بیان داشت: در همسایگی بزرگ ترین منبع تولید کننده مواد مخدر قرار داریم و این در حالی است که کشت خشخاش به عنوان کشت رایج در افغانستان نسبت به گذشته افزایش پیدا کرده است.
معاون استاندار قم گفت: مواد مخدر تهدیدی است که در آن نیات اقتصادی و سودجویی مافیای مواد مخدر مطرح است و دشمن میخواهد نسبت به انحطاط جوانان و خانواده ها اقدام کند و حجم عظیم مواد مخدری که سمت ایران میآید بدون حمایت سرویسهای خارجی نیست.
بنايي افزود: بحث مبارزه با موادمخدر از ابتدای انقلاب تا کنون در دستور کار نظام است و در این راستا سران سه قوه با توجه به تاکیدات رهبر معظم انقلاب مبارزه با موادمخدر را جدیتر دنبال میکنند.
وي با اشاره به اینکه بخش زیادی از مرزهای کشور زیرپوشش و کنترل نیروهای انتظامی است اما هنوز در داخل کشور با مشکلاتی در زمینه موادمخدر روبهرو هستیم، تصریح کرد: با این حال مافیای قاچاق موادمخدر انگیزههای سیاسی و اقتصادی را هدف خود قرار می دهند و در راستای نیز آسیبهای جدی نیز به هم وطنان و جمهوری اسلامی ایران وارد میکنند.
معاون استاندار قم با بیان این که اگر مردم احساس کنند دستگاههای مسئول در زمینه مبارزه با موادمخدر با تمام توان کار میکنند، بیان کرد: در این صورت مردم همکاریهای لازم را انجام می دهند، زیرا عامه مردم در جامعه ایران میدانند که بحث امنیت به موادمخدر گره خورده است و برای افزایش ضریب امنیت در جامعه باید چارهای برای این معضل اندیشید.
بنايي با اشاره به برنامه ها برای پیشگیری از اعتیاد، گفت: مبارزه با اعتیاد در قالب سه برنامه پیشگیری از گرایش به اعتیاد، اقدام به موقع برای ترک اعتیاد معتادین و اشتغال آنها بعد از ترک دسته بندی شده است که البته به طور ویژه در زمینه پیشگیری از اعتیاد به عنوان نخستین قدم مبارزه با آن صورت گرفته است.
وي با اشاره به تلاش برای مبارزه با مواد مخدر، اظهار کرد: مبارزه با مواد مخدر وظیفه یک قشر و نهاد خاصی نیست و نیاز به یک عزم عمومی دارد زیرا این معضلی است که تمام اعضای جامعه در همه ابعاد فرهنگی، سیاسی و اجتماعی را درگیر میکند و یکی از مشکلات بزرگ خانوادههای ایرانی به خصوص خانوادههای قمی محسوب میشود.
معاون سیاسی امنیتی استاندار قم با اشاره با بیان تشکیل معاونت پیشگیری از جرایم در قوه قضائیه، افزود: مهمترین راه برای پیشگیری از اعتیاد آگاهی تمام اقشار جامعه از تبعات استفاده از مواد مخدر و معضلاتی که اعتیاد برای خانوادهها و جامعه به وجود میآورد، است؛ زیرا در صورت آگاهی گرایش به اعتیاد کمتر است.
بنایی با تاکید به دلایل بازگشت معتادان بعد از بهبودی به اعتیاد، عنوان کرد: این افراد به دلیل اعتیادی که در گذشته به آن مبتلا بودهاند نگاه خوبی در جامعه به آنها نشده و به همین دلیل مستعد بازگشت به اعتیاد هستند که در راستای این موضوع مرحله سوم برنامه پیشگیری از اعتیاد را به اشتغال این افراد اختصاص دادهایم تا این مسئله کاهش یابد.
معاون سیاسی امنیتی استاندار با تاکید به تلاش برای بالا بردن جایگاه ورزش درقم، خاطرنشان کرد: از آن جایی که قم دارای استعدادهای خوبی در رشتههای ورزشی است به عنوان یکی از راههای دیگر پیشگیری از اعتیاد مورد بحث و بررسی قرار گرفت که در این زمینه موضوع تیم صبا در قم استقرار یافت تا شور ورزشی بیش از پیش بر شهر قم سایه افکند.
بنایی افزود: امنیت اجتماعی ما به مبارزه با مواد مخدر گره خورده است و اگر در مبارزه خود با شدت عمل کنیم باید مردم نسبت به فرایند مبارزه اعتماد داشته و برنامه سامان یافته ببینند.
وی با اشاره به برنامههای هفته مبارزه با مواد مخدر در استان قم ابراز داشت: برپایی نمایشگاه پیشگیری از اعتیاد، امحای یک تن مواد مخدر غیردارویی، دیدار با خانواده شهدا و جانبازان، برگزاری همایش بهبود یافتگان و برگزاری همایش پیاده روی خانوادگی با شعار جامعه سالم عاری از اعتیاد از جمله برنامه های هفته مبارزه است.
معاون سیاسی امنیتی استانداری قم افزود: بسیاری از امکانات کشور صرف مبارزه با مواد مخدر میشود و مخارج زیادی گریبانگیر کشور برای مبارزه با مواد مخدر شده است، از این رو نیازمند به توجیه شدن خانواده ها در مورد اثرات سوء مصرف مواد مخدر هستیم.
وی، کاهش سن ابتلا و هدف گیری اعتیاد زنان را از معضلات جامعه امروز ذکر کرد و افزود: مبارزه نباید تنها منحصر به هفته مواد مخدر شود و باید در طول سال ادامه پیدا کند.
بنایی اظهار داشت: اگر آمار متوسط کشوری که حدود ۲٫۶ درصد معتاد در کشور داریم را به قم تعمیم دهیم شاهد وجود ۳۰ هزار نفر معتاد در قم هستیم که ماهانه نزدیک ۹ میلیارد تومان هزینه اعتیاد آن ها برآورد میشود.
گفتني است؛ از دوم لغایت نهم تیرماه به مناسبت هفته مبارزه با مواد مخدر برنامه های مختلفی در سطح استان قم برگزار میشود.
منبع خبر: روابط عمومي شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر استان قم ۹۳٫۴٫۷