به گزارش روابط عمومی ستاد مبارزه با موادمخدر در دیدار با وزیر مبارزه با مواد مخدر پاکستان با بیان اینکه روابط نزدیک جمهوری اسلامی ایران و جمهوری اسلامی پاکستان بر پایه اصل برادری و حسن همجواری استوار است و این روابط در همه زمینهها رو به گسترش است، گفت: همسایگی دو کشور با سابقه دوستی دیرینه، یک فرصت منطقهای و بین المللی است که باید از آن در جهت منافع مشترک استفاده کرد و سابقه تاریخی حاکی از بهرمندی از این فرصت هاست.
وی افزود: در عرصه بینالمللی همانند گذشته باید حامی یکدیگر باشیم، در این رابطه و بر اساس اطلاع بنده، همکارانمان در وین، روابط خوبی را در چهارچوب گروه همفکر و گروه کشورهای اسلامی دارند که قابل تقدیر است.
دبیرکل ستاد گفت: حدود دو دهه شاهد حضور نیروهای کشورهای غربی در افغانستان بودیم. حضوری که حداقل در انجام مأموریت تعریف شده مبارزه با موادمخدر، نه تنها موفق نبود بلکه دارای نتیجه معکوس معناداری بوده است، حال در چنین شرایطی، گسترش و تعمیق همکاریهای دو جانبه و چندجانبه میان کشورهای منطقه بیش از پیش اهمیت مییابد؛ زیرا تقویت همکاری ها می تواند به برقراری و تقویت ثبات و امنیت در منطقه کمک کند.
مومنی بیان کرد: متأسفانه علیرغم اقدامات مرزی پاکستان در انسداد مرزهای مشترک، قاچاقچیان موادمخدر، افزون بر تلاش برای قاچاق مستقیم مواد از افعانستان به ایران، از قلمرو پاکستان برای قاچاق مواد به ایران استفاده می کنند؛ لذا انتظار داریم که نهادهای ذیربط مقابلهای پاکستان، ضمن تشدید کنترل در استان های هم مرز دو کشور، با نیروهای مرزی ایران، همکاری نزدیک داشته باشند.
وی گفت: در چند سال اخیر، قاچاقچیان موادمخدر تمایل فراوانی برای استفاده از مسیر دریائی دارند و از این بابت بنادر ایران و پاکستان مورد تهدید هستند؛ لذا جمهوری اسلامی ایران در سطح دو جانبه برای همکاریهای مرزی، اطلاعاتی و عملیاتی با پاکستان با هدف شناسایی و ضربه زدن به باندهای بین المللی قاچاق دریائی موادمخدر، آمادگی لازم را دارد تا ضمن ضربه به این قاچاقچیان، از تهدید بنادر ایران و پاکستان جلوگیری شود و باید در این زمینه دو کشور به همکاری لازم بپردازند. همچنین در حوزه کاهش تقاضا نیز، ایران از ظرفیتهای بالا و تجربیات خوبی برخوردار است که آمادهایم به موازات همکاریها در سایر حوزه ها ، این تجربیات را در اختیار پاکستان قرار دهیم.
دبیرکل ستاد بیان کرد: با همکاری دفتر مقابله با موادمخدر و جرم سازمان ملل متحد، “مرکز منطقه ای ظرفیت سازی و پژوهش در درمان اختلالات ناشی از مصرف مواد” در اواخر سال ۲۰۱۹ میلادی در تهران راه اندازی شد که محمل خوبی برای همکاری ها در زمینه درمان و کاهش آسیب، میان دو کشور است.
مومنی افزود: همکاری دو کشور در قالب ابتکار سه جانبه در حوزه کنترل و مدیریت مرزهای مشترک و مقابله با معضل مواد مخدر، یک ظرفیت بالقوه است که علیرغم دستاوردهای خوبی که داشته، استفاده چندانی از آن نمی شود. از ظرفیت موجود باید بهره برداری لازم صورت پذیرد. در این رابطه ما دو پیشنهاد عمده داریم؛ نخست، حضور نماینده رسمی پاکستان در واحد برنامه ریزی مشترک (JPC) می باشد و پیشتر، پاکستان نماینده ای در سفارت داشت که گاهی به JPC مراجعه می نمود. بنابراین لازم است تا فرد مستقلی به منظور همکاری با ستاد و دستگاه های ذیربط مقابله با مواد مخدر، جهت تبادل اطلاعات و هماهنگی های لازم در تهران حضور داشته باشد.
وی گفت: دومین پیشنهاد، برگزاری هرچه سریع تر نشست وزراء و مقامات ارشد ابتکار سه جانبه در تهران یا اسلام آباد است. ما مکررا آمادگی خود را برای این برنامه به دفاتر UNODC در تهران و اسلام آباد اعلام کردهایم.
وزیرمبارزه با مواد مخدر پاکستان در دیدار با دبیرکل ستاد عنوان نمود که ایران و پاکستان صرف نظر از مشترکات دینی و تاریخی فراوان و همکاری در بسیاری از عرصه های بین المللی، از بابت تولید و قاچاق مواد مخدر و نیز سیل آوا گان و مهاجران غیرقانونی از مبدا افغانستان لطمات و هزینه های بسیاری را متحمل گردیده اند.