كارگاه تكميلي پيشگيري اوليه از اعتياد ويژة تربيت كادر متخصص – متمركز بر محیطهای کاری به منظور ارتقاء سطح دانش تخصصی و مهارت نیروی انسانی فعال در زمینه پیشگیری از اعتیاد محیط کار در مشهد برگزار شد.
به گزارش روابط عمومي شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر خراسان رضوي، ماشاا… صادقی رئیس دبیرخانه شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر خراسان رضوی در این برنامه، اعتیاد به مواد مخدر و روان گردان را به عنوان بزرگترین آسیب و تهدید جامعه خواهد و گفت: تبعات زیان بار و منفی اعتیاد به مواد مخدر و روانگردانها سلامت جسمی و روانی جامعه را به صورت جدی تهدید میکند که در این میان نسل جوان و پویای علمی کشور به عنوان بزرگترین قربانیان این پدیده شوم محسوب میشوند.
وي افزود: دانشگاهها و مراکز علمی کشور از جمله کانونهای هدف پیشگیری اولیه از اعتیاد محسوب میشوند که میبایست برنامههای آموزشی مهارت زندگی و اصول پیشگیری اولیه از اعتیاد را برای تمامی دانشجویان به ویژه دانشجویان جدید الورود و همچنین دانشجویان ساکن در خوابگاهها اجرا شوند.
رئیس دبیرخانه شورای هماهنگی استان با اشاره به باورهای غلط در گرایش به اعتیاد افزود: متاسفانه نگرش مثبت به اعتیاد و باورهای نادرست در این خصوص موجب گرایش عدهای به اعتیاد میشود که متاسفانه سوء مصرف ریتالین در برخی از خوابگاههای دانشجویی نیز موجبات بروز رفتارهای اعتیادی میشود و ضروریست که برنامههای حساسسازی و آگاهسازی دانشجویان در این زمینه توسط مشاوران صورت پذیرد.
همچنين دکتر حسن کارشکي رئيس مرکز مشاوره دانشجويي دانشگاه فردوسي مشهد در اين کارگاه اظهار کرد: اعتياد نوعي تجارت تلخ است و تبعات سنگين فردي، اجتماعي، اقتصادي و بينالمللي به دنبال دارد و دانشگاه فردوسي به عنوان يک مرکز آموزشي و درماني فعاليتهاي خوبي در زمينه پيشگيري از اعتياد انجام داده است.
وي با بيان اينکه در سال تحصيلي ۹۳-۹۲ هشت هزار جلسه مشاوره پيشگيري از اعتياد در اين دانشگاه برگزار شده است، گفت: همچنين طرح پايش سلامت از ابتداي سالجاري ويژه دانشجويان ورودي جديد اجرا شد و طي آن ۴۱۹ دانشجوي در معرض خطر، شناسايي شدند.
«حميدرضا طاهري نخست» نيز در اين کارگاه آموزشي گفت: بدون ترديد مصرف مواد مخدر در محيط کار يکي از اصلي ترين معضلات محيط هاي کاري است.
وي با بيان اينکه سالهاي متمادي در کشور بودجه قابل ملاحظه اي صرف پيشگيري از اعتياد شده است، افزود: با توجه به افزايش روز افزون سوء مصرف مواد از لحاظ تعداد مصرف کنندگان، مقدار مصرف مواد و شدت نوع ماده مصرفي در محيط هاي کاري و متعاقب آن صدمات و لطماتي که صاحبان مشاغل، کارکنان، خانواده هاي آنان و جامعه متحمل مي شوند، اهميت استفاده از برنامه هاي پيشگيري از مصرف مواد مخدر در محيط هاي کاري بيش از پيش احساس مي شود.
طاهری نخست با تاکيد بر اينکه برنامه هاي پيشگيري در محيط کار بايد مبتني بر شواهد باشد، گفت: برنامه هاي خانواده محور، مدرسه محور و اجتماع محور از جمله برنامه هاي موفق و مبتني بر شواهد است.
«عباس رکنی» سرپرست مدیریت اجتماعی اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان با بیان اینکه کمبود نیروی متخصص در زمینه پیشگیری از اعتیاد یکی از مهمترین نقاط ضعف و چالشهای موجود به منظور تاثیرگذاری بر گروههای هدف این برنامه ها از جمله محیطهای کاری است گفت: برای رفع این مشکل طبق اعلام شورای مبارزه با مواد مخدر استان خراسان رضوی، این اداره کل به منظور تاثیرگذاری بر محیطهای کاری نسبت به شناسایی ۱۰ نفر از کارشناسان اجتماعی این مجموعه و مدیران منابع انسانی کارگاههای صنعتی بزرگ استان و معرفی آنها به شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان به منظور شرکت در این دوره اقدام كرده است.
سرپرست مدیریت اجتماعی این اداره کل افزود: انتخاب مدیران منابع انسانی به دلیل آگاهی کافی آنها به مسائل روابط انسانی و نقش مهم و موثر این مدیران در شناسایی و پیشگیری از آسیبهای اجتماعی در محیطهای کاری صورت گرفته و مقرر است افراد معرفی شده توسط اداره کل تعاون کار و رفاه اجتماعی خراسان رضوی به همراه افراد معرفی شده توسط سایر دستگاهها از جمله بهزیستی، دانشگاه علوم پزشکی و … در کارگاه آموزشی مذکور در دانشگاه فردوسی مشهد شرکت كنند.
رکنی در پایان ابراز امیدواری کرد شرکت کنندگان در دوره آموزشی مذکور به عنوان مدرسینپ یشگیری از اعتیاد در محیطهای کاری و پیشبرد سند جامع پیشگیری اولیه از اعتیاد کشور موثر واقع گردند.
گفتني است؛ اين كارگاه در ادامه كارگاههاي قبلي تربيت كادر متخصص پيشگيري از اعتياد مي باشد.
منبع خبر: روابط عمومي شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر خراسان رضوي۹۳٫۴٫۴