دبیرشورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان همدان گفت:جایگاه اعتیاد و موادمخدر در دنیا پیچیده و گسترده است و بیش از ۳۷۵ میلیون نفر از افراد جهان درگیر این موضوع هستند و خوشبختانه ایران پرچمدار مقابله و مبارزه با موادمخدر است و تاکنون ۴ هزار شهید و ۱۲۵۰۰ جانباز و مجروح را در این راه تقدیم نموده است.
حمزه عبدکونداظهار داشت:جمهوری اسلامی در همسایگی کشور افغانستان قرار دارد که متاسفانه ۹۰درصد مواد مخدر دنیا در این کشور تولید و قاچاق می شود.
وی با بیان اینکهبخشی از مسیر ترانزیت مواد مخدر افغانستان از کشور ایران است، گفت:جمهوری اسلامی ایران پرچمدار مبارزه با مواد مخدر است واین درحالی است که به دلیل نگاه بشر دوستانه به دنبال آن هستیم که مواد مخدربه سایر کشورهانیز وارد نشودو اگر این کشورها با ایران همکاری میکردند بیش از پیشدر عرصه مبارزه با مواد مخدر موفق بودیم.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان همدان با بیان اینکه نرخ بروز و شیوع اعتیاد در استان همدان نسبت به میانگین کشور پایینتر است، افزود: این رقم در دنیا ۷،درکشور ۵٫۹ و در استان ۲٫۴ درصد است.این یعنی نرخ بروز و شیوع اعتیادهمدان پائین تر از میانگین کشور می باشد که نشان از همت و تلاش شبانه روزی و مبارزه همه جانبه مسئولان استان با مواد مخدر و اعتیاد با هدایت و راهبری استاندار به عنوان ریاست شورا هماهنگی استان در این حوزه می دهد.
عبدکوند با بیان اینکه کمپین آموزشی اطلاع رسانی «هر ایرانییک سفیر پیشگیری از اعتیاد» همزمان با سراسر کشور در استان همدان شروع به کار کرد، گفت:این کمپین با مشارکت شواری هماهنگی مبارزه با مخدر استان با برخی از ادارات و مؤسسات مردم نهاد انجام شده است.
وی،این کمپین را پیشگیری از اعتیاد خواند و اظهارداشت: تلاش داریم در این کمپین، چه در حوزه پیشگیری و چه درمان و کاهش آسیب، ساختار مدارانهتر عمل نموده تا به نتایج مطلوب برسیم.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان همدان ادامهداد: مشارکت و همکاری همه سازمانهای مردم نهاد، اصحاب رسانه،خیران، سفیران زندگی و سایر مسؤولان استان در این کارزار بزرگ مردمی و اجتماعی باعث گسترش و تقویت برنامههای پیشگیری از اعتیاد در استان خواهد بود.
عبدکوند در این راستا خاطرنشانکرد:شاخصترین کار در زمینه پیشگیری از آسیبهای اجتماعی و مبارزه با مواد مخدر آگاهی رسانی به مردم و اقشار مختلف جامعه است و شرکت در این کارزار اجتماعی (کمپین) و استفاده از ظرفیتهای رسانهای و آموزشی استان برای انتقال پیامهای پیشگیرانه است.
وی گفت: شعارما در سال ۱۴۰۱″همه باهم نه به اعتیاد، یاریگر هم باشیم” است که در محیطهای آموزشیشامل مدارس،آموزشگاهها،ادارات و کارخانجات و محیطهای عمومی،محلات وخانوادهها میباشدکه با قدرت و شتاب بیشتری پیش ببریم.
عبدکوند ادامهداد: پیشگیری اولویت نخست در برنامههای مبارزه با مواد مخدر است و در این حوزه برنامههای مختلفی را دنبال میکنیم.
وی از برگزاری جلسات مدون و منظم شورای هماهنگی مبارزه با موادمخدر و کمیته های زیر مجموعه در سال ۱۴۰۱ خبرداد و افزود: ساماندهی و جمعآورییک هزار و ۸۶۰ معتاد متجاهر در مراکز ماده ۱۶ که تحت درمان، مراقبت و توانمندسازی قرار دارند.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان همدان افزود:درصد بالایی از معتادان شاغل بوده و ۷۰ درصد آنها مهمترین علت گرایش به مصرف مواد مخدر را دوست ناباب عنوان کردند.
وی با بیان این مطلب افزود:در استان همدان ۱۵۵ مرکز درمان اعتیاد (مطب خصوصی) با بیش از ۴۵ هزار نفر تحت درمان، ۴۳ مرکز ماده ۱۵( کمپ خصوصی) و دو مرکز ماده ۱۶ وجود دارد.
وی از برگزاری کارگاههای مختلف آموزشیاز جمله آموزش پیشگیری از اعتیاد برای دانشآموزان و خانوادههای آنان به صورت حضوری و همچنین از طریق برنامه شاد خبرداد و گفت: بیش از ۱۷ هزار نفر از دانشآموزان تحت پوشش این برنامه ها می باشند.
وی عنوانکرد:طرح یاریگران زندگی در بیش از ۱۲۰۰ مدرسه و آموزشگاه و خانههای ورزش روستایی توسط اداره کل ورزش و هلال احمر استان در راستای آموزش همگانی و پیشگیری از اعتیاد در حوزه جوانان و نوجوانان و داوطلبان جوان هلال احمر اجرا شده است.
عبدکوند مبارزه با مواد مخدر را کاری بزرگ و سنگین برشمرد و تصریح کرد: امام راحل نجات معتاد را نجات جامعه میدانستند و این امر نشان از کاری بزرگ و مهم دارد.
وی در ادامه با تاکید بر حمایت از بهبود یافتگان از اعتیاد در بحث اشتغال، خاطرنشانکرد:در راستای اشتغالزایی یک هزار و ۲۸۰ معتاد برای دریافت تسهیلات خود اشتغالی ۱۵۰ میلیون تومانی با کارمزد ۴ درصد از طریق بهزیستی به بانکهای عامل معرفی شدند که بیش از ۸۵۰ نفر تسهیلات دریافت کردند.
وی با استناد به فرمایشات رهبر معظم انقلاب ، اعتیاد را مهمترین و اولویت دارترین آسیب اجتماعی در کشور دانست و گفت:اعتیاد منشاء و بستر بسیاری از جرائم چون سرقت،معضلات خانوادگی و طلاق،نزاعهای دسته جمعیمی تواند باشد.
عبدکوند ادامهداد: پیشگیری در بحث اعتیاد بسیار مهم است و رکن اصلی پیشگیری،آموزش است و همان گونه که میدانیم آموزش یک کار فرهنگی، زمان بر است و آموزش هزینه نیست بلکه سرمایهگذاری است.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان همدان با تاکید بر اینکه این برنامهها به منظور افزایش دانش،ارتقای توانمندیها و ایمن سازی لایههای مختلف جامعه است،تصریحکرد: این روند،به منظور تقویت گفتمان سازی اجتماعی و مردمی شدن مبارزه با اعتیاد،با بهرهگیری از ظرفیت سازمانهای مردم نهاد در عرصههای پیشگیری و همچنین بهرهگیری از سفیران پیشگیری از اعتیاد است.
وی با تاکید بر لزوم فرهنگسازی برای خانوادهها و جامعه در موضوع مواد مخدر،بیان داشت موضوع پیشگیری بایستی به عنوان یکباور مشترک، درک مشترک، فهم مشترک و یکنفرت عمومی و گفتمان غالب در سطح جامعه نهادینه شود تا توفیقاتبیشتری حاصل شود لذا باید در آگاه سازی و حساس نمودن جامعه و تقویت احساس مسئولیت اجتماعی به ویژه در جوانان کار و تلاش فراگیر و همگانی انجام شود.
نشست خبری دبیر شورا با اصحاب رسانه و خبرنگاران
حمزه عبدکوند دبیرشورای هماهنگی مبارزه باموادمخدر به مناسبت فرا رسیدن چهل و چهارمین سالگرد پیروزی انقلاب شکوهمند با اصحاب رسانه و خبرنگاران دیدار و گفتگو کرد.
لینک کوتاه : https://news.dchq.ir/3/?p=85588
- ارسال توسط : حسنی
- منبع : روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان همدان
- 218 بازدید
- بدون دیدگاه