وزیر کشور در خصوص صدور مجوز سَمنها در فعالیتهای تشکیلاتی عفاف و حجاب اعلام آمادگی کرد.
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، عبدالرضا رحمانی فضلی در حاشیه صد و بیست و هشتمین جلسه ستاد مبارزه با مواد مخدر که در وزارت کشور برگزار شد، اظهار داشت: در این جلسه در خصوص ارتقا و اصلاح ساختار همه دستگاههای اجرایی در خصوص مبارزه با مواد مخدر تصمیماتی گرفته شد که براساس آن دستگاههای اجرایی باید دفتری به موضوع مبارزه با مواد مخدر اختصاص دهند تا این موضوع به صورت تخصصی و منسجم اداره و دنبال شود.
وی ادامه داد: همچنین، سند جامع حمایتهای اجتماعی به عنوان سندی که میتواند در بُعد اجتماعی کردن موثر باشد، تصویب شد و در خصوص سند پیشگیری نیز برخی موارد اصلاح و مواردی دیگر به آن اضافه شد.
وزیر کشور همچنین، گفت: در این جلسه حوزه پیش سازها به عنوان موضوعی که از مبدأ و مقصد مسیر پیشتازها را تحت کنترل در بیاورد مورد بررسی قرار گرفت. همچنین، صدور مجوز برای مراکز درمانی که وزارت بهداشت در حوزه بهداشتی مسئولیت آنها را دارد بررسی شد.
رحمانی فضلی با اشاره به بحث همکاری مشترک و چند جانبه بین کشورها برای تعقیب قاچاقچیان افزود: امروز آیین نامه آن تصویب شد و به ما اجازه میدهد که نهادهایی همچون قوه قضاییه، وزارت امور خارجه نیروی انتظامی، و ستاد مبارزه با مواد مخدر بتوانند در بحث مبارزه با قاچاقچیان همکاری بین المللی داشته باشند.
وی همچنین، گفت: امیدواریم مجموعه مصوبات این جلسه بتواند ما را در پیشبرد اهداف مبارزه با مواد مخدر کمک کند.
در ادامه خبرنگاران به طرح پرسشهای پرداختند و وزیر کشور در پاسخ به سوال خبرنگاری در خصوص دیدگاه وزارت کشور در مورد اجرایی شدن قانون عفاف و حجاب اظهار داشت: این سوال بارها پرسیده شده است و با بی اطلاعی مطرح میشود. این موضوع در شورای اجتماعی مطرح شده و با فراز و فرود مورد توجه بوده، از زمانی که دولت تدبیر و امید متولی این حوزه شده است، جلسات شورای اجتماعی برگزار شد و کمیتهای فعال در این خصوص با موضوع برخورد داشت، ما به همه دستگاهها قانون را ابلاغ کردیم که چه در مورد کارکنان و چه ارباب رجوع مراعاتها صورت پذیرد و برای همه دستگاهها بازرسانی نیز گذاشته شده است.
رحمانی فضلی ادامه داد: در عرصه اجتماعی نیز نیروی انتظامی هوشمندانه و مستمر موضوع عفاف و حجاب را پیگیری میکند و تلاش بر این بوده است که بدون اینکه این موضوع رسانهای و تبلیغاتی شود پیگیریها صورت پذیرد. ضمن اینکه اقدامات مناسبی داشتیم که همواره در مناسبتهایی که درباره آنها حاشیه سازی صورت میگیرد تمرکز کنیم. به طور مثال از چهار فصل سال، فصل تابستان و سواحل دریاها که دغدغه خانوادهها بود در مورد غرق شدن و ارزشهای دینی و اخلاقی در سواحل برنامه ریزی شد و استاندارها به اجرای طرحهای سلامت و صیانت از آن توجه دارند، اما معتقدیم که میشود در این حوزه بیشتر فعالیت کرد و ما وقتی میتوانیم موفق شویم که مردم وارد صحنه شوند.
وی تصریح کرد: ما آمادگی داریم که به ان جی او ها و سمن ها رویکرد حمایت از عفاف و حجاب مجوز دهیم که فعالیت تشکیلاتی داشته باشند.
وزیر کشور در پاسخ به سوال دیگری درخصوص برخورد با خرده فروشان مواد مخدر اظهار داشت: طبق برآورد ما در ستاد مبارزه با مواد مخدر ۷۰ درصد معتادان به امر توزیع مواد اشتغال دارند و با بررسیهای انجام شده به رابطه مستقیم اعتیاد، توزیع مواد مخدر و سرقت رسیدیم.
رحمانی فضلی تصریح کرد: نوروز سال ۹۳ تصمیم گرفتیم متجاهرین را از کف خیابانها جمع آوری کنیم که در نتیجه ۱۰ هزار نفر از سطح کشور جمع آوری شدند. و سرقت در برخی استان ها تا ۳۰ درصد کاهش پیدا کرد امسال نیز اولویت اصلی نیروی انتظامی بحث جمع آوری خرده فروشان مواد مخدر، متجاهرین و سارقان است.
وی خاطرنشان کرد: با توجه به ماده ۱۶ متجاهرین مجرم هستند و طبق قانون نیروی انتظامی آن ها را بازداشت می کند و به مراکز درمانی انتقال داده میشوند. البته بخشی از این کار به بخش خصوصی واگذار شده و ما در حال ارزیابی فعالیت آنها هستیم تا بتوانیم بحث درمان را بیشتر به بخش خصوصی واگذار کنیم.
وزیر کشور همچنین در پاسخ به این سوال که چه برنامهای برای حمایت از معتادان پاک شده دارید تا دیگر به اعتیار بازنگردند، توضیح داد: بحث پاک ماندن معتادان موضوع مهمی است در دنیا ۳۰ درصد از معتادان پاک شده پاک می مانند و این رقم در کشور ما ۲۰ درصد است. اقداماتی که میتوان برای آنها انجام داد اقدامات روانشناختی و مددکاری در کنار درمان کمک به جامع پذیری معتادان در خانواده و محیط کار، و استفاده از ظرفیت رسانهها در این خصوص که یک فرد معتاد بیمار است و بعد از درمان باید به جامعه بازگردد. موضوع دیگر صیانت معیشتی است که با حمایت و کمک مالی و آموزش مهارتهای شغلی بتوانند با کسب مهارت به زندگی برگردند.
رحمانی فضلی همچنین در خصوص کمکهای خارجی و سازمان ملل متحد به ایران برای مبارزه با مواد مخدر تصریح کرد: در اجلاس اخیر در وین با حضور کشورهای عضو مبارزه با مواد مخدر میتوان گفت همه دنیا قبول دارند که ایران به عنوان کشوری است که قدرتمندانه در مقابل ترانزیت مواد مخدر ایستاده و در این راه سه هزار و ۷۰۰ شهید و ۱۲ هزار جانباز تقدیم کرده است. اما باید جامعه جهانی نقش مهمی ایفا نکرده و مجموعه کمکهای آنها ناچیز و در قالب تجیهیزات است درخواست ما از جامعه جهانی این است که با نگاهی جدی و موثر به نقش ایران اقدامات خود را انجام دهند و قوانین بین المللی مثل پلیس بین الملل را به گونهای ترغیب کنند که همکاری لازم را داشته باشند. از سوی دیگر جامعه جهانی میتواند در حوزه اطلاع رسانی با در اختیار گذاشتن اطلاعات در این حوزه به ما کمک کند.
وی همچنین در پاسخ به سوال دیگری مبنی براینکه اگر کارگاهها خصوصی معتادان بهبود یافته را به کار بگیرند سیستم تشویقی مانند معافیت از مالیات برای آنها در نظر میگیرد یا خیر، بیان کرد: معافیت از مالیات امری کلان است و ما نمیتوانیم وارد این قضیه شویم اما اگر واحدهای کوچک برای معتادان پاک شده اشتغال ایجاد کند به آنها کمک خواهیم کرد.