اين روزها موادمخدر همه را تهديد ميكند. از ترس آن كه مبادا ذهن جوانانمان را مشغول موادمخدر كنيم در موردش هيچ حرفي نزديم و راه را براي سودجويان باز كرديم تا از اين خلا استفاده كنند. با توجه به رويكرد شفافسازي دولت يازدهم، وزير كشور و دبيركل ستاد مبارزه با موادمخدر به اجتماعي كردن مبارزه با مواد مخدر و آگاهي بخشيدن به مردم روي آورده است تا با پشتوانه عظيم ملي به جنگ با موادمخدر برود.
نائب رئيس اول كميسيون اصل نود قانون اساسي مجلس نيز با اشاره به اينكه سوداگران مرگ جوانانمان را هدف قرار دادهاند به روابط عمومي ستاد مبارزه با موادمخدر ميگويد: تاریخ به وضوح بیانگر استعمار موادمخدر از سوی کشورهای سلطه گر است. برای مثال؛ بریتانیا برای گسترش سلطهطلبی خود، نقش مهمی در ترویج استعمال تریاک در کشورهای مختلف داشت، از ابتدای قرن ۱۷ میلادی، کشتیهای تجاری انگلیس، این مواد را از خاور دور به ایران آوردند. ضمن آن كه دشمنان نظام و كشور بعد از آنکه تمام اقداماتشان در راستای نبرد فیزیکی و رویارویی مستقیم به نتیجه نرسید به جنگ نرم و رویارویی فرهنگی روي آوردند تا به خیال خودشان بتوانند ما را مورد آسیب قرار دهند و از همین رو با برنامهریزی فعالانه در جهت استحاله فرهنگی جوانان که اعتیاد نیز یکی از ابعاد آن میباشد قدم بر میدارند. اما چرا امروز دشمن جوانان ما را هدف گرفته است؟ امروز جوانان مومن و متعهد ایرانی همواره نقش بیبدیلی در عرصههای مختلف سیاسی، اجتماعی و فرهنگی داشتهاند و در مراحل و برهههای حساس انقلاب اسلامی مانند ۸ سال دفاع مقدس، پیشرفتهای علمی کشور، دستاوردهای هستهای، زمانشناسی، معرفت و بصیرت به عنوان الگوهای درخشان و سرمایههای ارزشمند، کشور را در دستیابی به اهداف متعالی آن همراهی کردهاند و نقش آنان در برگ برگ تاریخ این کشور به ثبت رسيده است. از این رو دشمنان قسم خورده ایران اسلامی از هیچ حرکتی در راستای استحاله جوانان کشور دريغ نمي ورزند و البته جوانان ما نیز با اعتقاد راسخ خود تا کنون توانستهاند در برابر این موج حملات ایستادگی کنند.
داود محمدي در ادامه ميافزايد: مسئله مواد مخدر موضوعی است که بحث روانی در آن تاثیر بسزایی دارد. متاسفانه بسیاری از افراد علیالخصوص نوجوانان و جوانان به دلیل عدمآگاهی بر این باورند که مصرف محدود یک یا دو بار و یا تجربه کردن موادمخدر تاثیری در اعتیاد فرد ندارد، یا اینکه میخواهند با یک بار امتحان کنجکاویشان برطرف شود و یا در شرایط خیلی خاص بعضي اقدام به مصرف آن میكنند و این بیآگاهی در نهایت منجر به آن میشود که فرد بدون آنکه خود مطلع گردد در دام اعتیاد میافتد. محیط زندگی به ویژه دوستان و همسالان نیز تاثیر بسزایی در جلوگیری یا هدایت فرد به سوی مصرف مواد مخدر دارد. ازسوی دیگر کارتلهای مواد مخدر که در ارتباط مستقیم با دشمنان ما هستند نیز با استفاده از شبکههای ارتباطی مانند فیلمها، سریالها، سایتها و شبکههای اینترنتی به این باورهای غلط رنگ و بوی درستی میبخشند و از بیاطلاعی مردم و جوانان کمال سوءاستفاده میكنند.
وي با بيان اين كه متاسفانه مصرف سیگار و قلیان و قبح این موضوع تا اندازه ای شکسته شده است که خانواده ها به صورت گروهی و در جمع هایشان اقدام به استعمال آن می نمایند، تاكيد ميكند: متاسفانه اکثریت مردم تنها برخی از مواد مانند تریاک، هروئین، شیشه و کراک را جزء موادمخدر به حساب میآورند و سایر داروهایی که تحت عناوین مبارزه با بیخوابی، افسردگی، افزایش آرامش، افزایش تمرکز در شبهای امتحان و… را بي خطر ميدانند كه بهيچ عنوان اينگونه نيست و اين داروها خاصیت اعتیادآوري دارند. متاسفانه شاهد هستیم که از طريق شبكههاي ماهوارهاي و توزيع تراكت این داروها به وفور تبليغ ميشوند و شرکتهای مختلفی با عناوین گوناگون اقدام به فروش آنها مینمایند.
به گفته نايب رئيس اول كميسيون اصل نود قانون اساسي در حال حاضر بیش از ۲۰۰ هزار هکتار زمین در کشور افغانستان به کشت مواد مخدر اختصاص دارد و سالانه ۶ هزار تن محصول تولید میکند که مهمترین مسیر ترانزیتی آن کشور ماست. اما سوال اصلی این است که در برابر این هجمهها چه باید کرد؟ به هرحال به دلیل سودآوری کلان موادمخدر و حمایت دشمنان از توزیع و مصرف آن اگر تنها برخورد سلبی صورت بگیرد قطعاً نمیتوانیم به نتیجه مطلوب برسیم بلکه هدف اصلی در کنار برخورد سلبی باید اقدام در تغییر نگاه مردم و افزایش آگاهی آنان و افزایش حساسیت خانوادهها نسبت به رفتار نوجوانان و جوانانشان باشد و این موضوع جز با هماهنگی و اقدام منسجم تمامی ارگانها و نهادهای فرهنگی کشور به دست نمیآید. این مسئله هم موضوعی نیست که یک شبه ایجاد شود چرا که کار فرهنگی بازده بلند مدت دارد. باید با ترسیم یک رویکرد بلندمدت و برنامهریزی منسجم، مردم را نسبت به عواقب شوم گرايش به موادمخدر آگاه كنيم. البته این مسئله به معنای رها کردن وضعیت فعلی و عدم برخورد قهری نیست. بلکه باید شرایطی در جامعه ایجاد شود که سوداگران موادمخدر متوجه شوند جامعه برای فعالیت آنها امن نیست و این نیز تنها درگرو همکاری تنگانگ نیروی انتظامی و قوهقضائیه بدست میآید.
داود محمدي با اشاره به رويكرد اجتماعي كردن مبارزه با موادمخدر ميگويد: اینجانب به عنوان فردی که سالها در دستگاه قضائی فعالیت کرده و با ابعاد مختلف آثار زیانبار مواد مخدر آشنا هستم معتقدم باید نگاه امنیتی را از روی موادمخدر برداشت و جامعه را با واقعیتهای موجود آشنا کرد و با دادن آگاهی به مردم و توسط خود آنان و تحت حمایت دستگاههای انتظامی و قضائی اقدام به برخورد با این پدیده شوم کرد. چرا که موضوع اعتیاد جدای از حوزه آسیبها نیست و آسیبها نیز از موضوعات اجتماعی جدا نیستند و اگر در موضوعات اجتماعی رویکرد سیاسی، انتظامی و قضایی غالب باشد، نمی تواند تاثیرات مثبت بلندمدتی بر جای بگذارد. مردم ما باید آگاه شوند که اگر اندکی غفلت کنند دچار آسیبهای اجتماعی خواهند شد و همانگونه که برای سلامت، بهداشت، تحصیل و تغذیه خود برنامهریزی میکنند باید برای دچار نشدن خود و اطرافیانشان به این آسیب اجتماعی نیز برنامهریزی نمایند و این مسئله نیز در گرو آن است تا برای مردم شفافسازی کنیم و آنها را در جریان حقیقتها قرار دهیم.
وي با بيان اين كه مجلس هم در اين راستا وظيفه خطيري به عهده دارد، ميافزايد: خوشبختانه حل معضلات و مشکلات اجتماعی از جمله مواد مخدر یکی از دغدغههای جدی نمایندگان مردم است چرا که بيش از ۵۰ درصد زندانيان ما به علت مسائل مربوط به مواد مخدر در زندان به سر ميبرند و همچنين عامل ۵۰ درصد طلاقها نيز مواد مخدر است از اینرو نمایندگان تلاش میکنند تا در تمامی فعالیتهای تقنینی و تصمیمگیری نسبت به حل این معضل رویکرد مثبت داشته باشند. در جاهایی هم که نیاز به تغییر و اصلاح قانون بوده اقدامات لازم صورت گرفته و میگیرد اما حل این آسیب اجتماعی در گرو همکاری و همیاری تمامی نهادها و ارگانهای کشور است و یک نهاد به تنهایی نمیتواند در این حوزه توفیق یابد.
منبع خبر: روابط عمومي ستاد مبارزه با مواد مخدر ۹۳٫۳٫۳۱