مديركل دفتر تحقيقات و آموزش ستاد مبارزه با مواد مخدر؛ سهيم شدن نخبگان و مراكز علمي در امر مبارزه با مواد مخدر و روانگردانها بهمنظور تقويت علم سازمانيافته و تحقق فعاليتهاي مبتني بر شواهد از مهمترين اركان اين مبارزه ميباشد.
به گزارش روابط عمومي ستاد مبارزه با مواد مخدر؛ حميد صرامي در گفتوگو با پايگاه اطلاعرساني ستاد گفت: مواد مخدر و روانگردانها بهعنوان مهمترين عامل تهديدكننده سلامت جسماني رواني و اجتماعي، موجب درگير شدن بخشهاي وسيعي از جغرافياي انساني و محيطي كشور شدهاند، بهگونهاي كه با نشانهروي مراكز حياتي اجتماعي يعني خانواده و محلههاي شهري و روستايي بهصورت آرام، سعي در جذب مشتريان جديد در سنين، جنسيت، مشاغل و تحصيلات مختلف، افراد مجرد و متاهل، شهري و روستايي و با دلايل و انگيزههاي متفاوت دارد.
وي ادامه داد: ضربه زدن به استراتژيهاي سيستم هوشمند مواد مخدر و روانگردانها، نيازمند دانش تخصصي و پشتوانههاي علمي در عرصههاي پيشگيري اوليه از اعتياد، درمان و حمايتهاي اجتماعي و همچنين مقابله با عرضه است.
مديركل دفتر تحقيقات و آموزش ستاد ادامه داد: سهيم شدن نخبگان و مراكز علمي در جهاد مقدس امر مبارزه با مواد مخدر و روانگردانها بهمنظور تقويت علم سازمانيافته و تحقق فعاليتهاي مبتني بر شواهد از جمله مهمترين اركان اين مبارزه ميباشد.
صرامي افزود: در بند دهم سياستهاي كلي مقام معظم رهبري در امر مبارزه با مواد مخدر كه در مهر ماه سال ۱۳۸۵ ابلاغ شد بر توسعه مطالعات بنيادي، كاربردي و توسعهاي در امر مبارزه با مواد مخدر و روانگردانها در عرصه پيشگيري و درمان تاكيد شده تا امر مبارزه در ابعاد مختلف بهصورت علمي محقق شود.
وي اظهار داشت: اگرچه در ۶ سال اخير از سوي پژوهشگران و مراكز علمي اقدامات مناسبي بهمنظور تقويت ادبيات نظري و مباني تئوريك امر مبارزه در عرصههاي سختافزاري و نرمافزاري صورت پذيرفته ليكن رسيدن به وضعيت مطلوب نيازمند اهتمام جديتر موسسات و مراكز علمي است.
صرامي گفت: انتظار جدي ستاد مبارزه با مواد مخدر از دانشگاههاي دولتي، علوم پزشكي، آزاد، پيام نور و علمي- كاربردي در سراسر كشور اين است كه با بهرهگيري از ظرفيتهاي تحقيقاتي دانشگاهها و ترغيب دانشجويان مقاطع كارشناسي ارشد و دكتراي رشتههاي جامعهشناسي، روانشناسي، روانپزشكي، پزشكي، حقوق، اقتصاد، مديريت و مددكاري، نسبت به انجام يكي از عناوين پژوهشي ستاد مبارزه با مواد مخدر مبادرت ورزند.
وي يادآور شد: ۲۴ عنوان اولويت پژوهشي حوزه مقابله با عرضه، ۱۱۸ عنوان اولويت پژوهشي كاهش تقاضا و ۱۶ عنوان اولويت حوزههاي مديريتي و حقوقي ستاد در سايت ستاد مبارزه با مواد مخدر بارگذاري شده كه اميد است معاونان پژوهشي دانشگاهها همكاري لازم را در اين عرصه انجام دهند.
منبع خبر: روابط عمومي ستاد مبارزه با مواد مخدر۹۱/۱۱/۲۳